Пристигна ми китайския Z "чарк" с регулато.Нямам идея как ще работи ,но ми изглежда добре,за моите познания хах.
Искам да запазя булпап приклада ,и понеже заради спусъковия механизъм няма как да навия клапана и новата бутилка ,съм намислил да направя един вид удължение така да се каже с детайл около 17 см Ф30 (като бутилката на Хатсана ) на който от единия край ще е клапана ,а др край ще се завива директно в Z блока.Осмицата я връщам точно пред спусъка ,като я пригодя и на височина за да легне под шината за оптиката.По вс вероятност ще трябва да ползвам новия клапан ,защото ако ми е наложи да сменям О пръстени ,ще трябва да махам цевта за да навия Z клапана .Така че ще престържа месинговата тапа на самата пушка, в която се навива хатсанския клапан или направо нова тапа ще изработя.
Питането ми е за удължението което мисля да правя.Понеже няма от къде да взема такова късо парче профил с ф30 от Д16Т ,ако го изработя от някаква стомана ,неръждавейка най добре.При сечение от 30мм ,ще оставя стени около 8 мм ще е достатъчно здраво ли за да издържа налягане от 150 бара макс.Не ми е нужно повече ,мисля че и 120 ще ми вършат работа,като това ще играе роля и на една по голяма задредукторна камера ,power plenum ,или както там го наричат последно време.Естествено ще е малко по тежко ,като не е от дуралуминии ,но това е положението
Ето и една две снимки:
синьото ще новото място на 8цата
червеното ще е въпросната камера
...също и правилно ли са подредени шайбите в редуктора ,понеже нямаше как да не го отворя за да видя