Effecto

• Автор на темата Автор на темата llcoolj
  • Начална Дата Начална Дата
Гайс, някой би ли ми измерил Ф-то на щуцера на Зеона ,моля ? :)

ПХ-5 на 50 и 85м. на открито, от опорни торби, без вятър. Жсб 1.03(15.89) лети с 292-294м/с и пушката ги обича повече от 18грейновите чашки.

Attachments

• IMG_0431.jpeg
    IMG_0431.jpeg
    448.5 KB · Прегледи: 161
  • IMG_0430.jpeg
    IMG_0430.jpeg
    396.5 KB · Прегледи: 164
  • IMG_0429.jpeg
    IMG_0429.jpeg
    397.9 KB · Прегледи: 161
Последна промяна:
Групите са страхотни стрелба на открито и пушка от кашона ?

Последна промяна:
Да от кашона е и с до 21 грейна чашки/слъгове прави много добри групи. Като имам възможност ще пусна групи с 21 грейна слъг и ще видя дали може леко да се натегне пружината, че не съм разглобявал още отзад пушката a ми е много интересно може ли леко да се засили, купих си и жсб слъгове за проба ще видим.

Да от кашона е и с до 21 грейна чашки/слъгове прави много добри групи. Като имам възможност ще пусна групи с 21 грейна слъг и ще видя дали може леко да се натегне пружината, че не съм разглобявал още отзад пушката a ми е много интересно може ли леко да се засили, купих си и жсб слъгове за проба ще видим.
Имат винт на самия ударник , който се регулира. На моята пушка навих няколко оборота и се вдигна мощността от 42 на 55 J, без да се налага да пипам регулатора. Под навиване на няколко оборота имам предвид да се скъси , не да го удължаваш, предполагам по-голямата инерционна сила , отваря бойния клапан малко повече. Като свалиш приклада , ще видиш винта на ударника, има малък стопорен винт , след отвиването му , се регулира лесно. Предполагам от регулатора ще може да вдигнеш още някой J, но по--голямата мощност ще е за сметка на броя изстрели.

Последна промяна:
Накратко как се регулира, оказа се че е по-различно от пх-4 или аз поне разбрах че при теб е по-различно. Пред спусъка е оставен отвор и регулатор с много дупки в него за малак шестограм(има го в комплекта). След лека заигравка стигнах 280м/с с 23грейна слъг. Като може още малко но нещо ми идва рискува работа и го върнах в начално положение за сега. Ще пусна задължително някаква мишена през уикенда на малко по натегната пружина, но в края на деня няма да я насилвам и ще я оставя както си беше. Прикачвам снимки, за бъдещ сблъсък на някого с пх5. Въпросния е елемент номер 18 на третата снимка и си е описан в ръководството като болт за регулаж на пружината.

Attachments

• IMG_0502.jpg
    IMG_0502.jpg
    121.9 KB · Прегледи: 107
  • IMG_0500.jpeg
    IMG_0500.jpeg
    269.7 KB · Прегледи: 107
  • IMG_0499.jpeg
    IMG_0499.jpeg
    176.8 KB · Прегледи: 107
Последна промяна:
Същото е , това имах предвид. Само , че не натягам , а го отхлабвам и се вдига мощността, явно заради по-големия ход на ударника и инерционните сили.

Да ъпна темата малко. За собствениците на пх5, ако пушката започне да издава лек тътен при изстрел и го усещате на бузата от пружината на ударника е. Нямаше особено промяна на скороста, но след натягане все още го имаше звука. Новата влиза по добре във водача и май от там е идвал проблема. Други проблеми за сега няма, точноста е на ниво а цевта почти не се зацапва което ми харесва защото поне при крала почиствах често. До тук много добре се справя ефектото.

Вече не е "new model" , а "Spark" ;) Освен името виждам , че има и някаква козметична разлика покрай манометрите.
Не само.. Пленума вече е 100 кубика, а не 80 като миналата година :)IMG_1507.JPG

Обещаващо,да видим кога ще го пуснат и в какви калибри!
Немогат да преценя на снимките ,приклада пластмаса ли е?

Обещаващо,да видим кога ще го пуснат и в какви калибри!
Немогат да преценя на снимките ,приклада пластмаса ли е?
Миналогодишния хлопаше малко. но предполагам са го оправили.. Не се сещам от какъв материал беше..IMG_1510.JPG

Back
Нагоре