Screamer написа:
hlapeto имаш ли представа тези модели които съм харесал колко зарядни са и дали стрелят с чашки или само със съчми?
Съжалявам , че отговора ми пак ще бъде различен от другите , но - да имам представа.
Всички модели на тази фирма , които са с пълнител могат да стрелят със почти всякакви проектили(включително и с кръгли топчета-съчми).Предполагам , че може да има проблеми само с нещо с много остър връх , от рода на куршум за калашников, но не съм пробвал.
Имат един недостатък , ако изобщо може да се нарече така.
Механизма на пушката се наглася според дължината на проектила.От дължината на проектила зависи и количеството в пълнителя.
За да смениш съчмите , трябва да пренастроиш зареждането , което не е трудно , но..
От друга страна тези пушки не са направени за стрелба на 10м с проектили от 0,5 грама.
Все пак хората са направили и отвор за единично зареждане. Можеш да пробваш други чашки без да нагласяш нищо.
ІІІ 707 .22 събира (ако не ме лъже паметта) 8 броя баракуди , ако я нагласиш за кросман премиер стават 10.
ULTRA е 9мм. За броя не съм сигурен , но съм чувал отзиви от собственик на такава , че най-добри резултати се получавали именно с топчета, цената на които май не е много добра....50 броя за 30 лева или поне човека си ги купува на толкова в Пловдив.
Съществува мнение , в което и аз бях убеждаван , че "...този начин на зареждане ВИНАГИ ще ти създава проблеми!".
Не съм съгласен по никакъв начин. Вечерта , в която получих пушката (ІІІ 707 .22) есетсвено отпраших за полето и представи си какво ми беше , като разбрах че пушката не може да вкара и една "съчма" в цевта без да я отреже!
Прибрах се , прочетох книжката с упътването и ... всичко си дойде на мястото. БЕЗ ТУНИНГИ !
На мен 9мм пушка не ми е необходима . Ако 707 се продаваше все още с дървената ложа , сега нямаше да стрелям с тъпия хасан!
С две думи :
ЯКИ ПУШКИ!