Придобивките от последните 2 месеца. Опитвам се да дръпна спирачката, че много се насъбраха, ама не ми се получва много

Жълтото е Spyderco Dragonfly2 Salt. Спайдърко винаги са ми били странни с тази форма на острието, ама това ножче мнооого ме кефи. Много удобно и резливо. Откакто го имам основно то ми е под ръка на масата. Острието е само 5.5 см, но пак върши работа. Според производителя стоманата H2 била абсолютно неръждаема, при каквито и условия да го ползваш.
Другото е CRKT M16-02DB. Това хич нямах намерение да го вземам, ама гаджето на племеницата намерил някакъв сайт за разпродажби и му трябваше човек за втората бройка, та се наложи да помагам. Симпатично ножче се оказа, макар и да не мога да си обясня защо се продава на толкова висока цена. В американския Амазон му търсят над 130 долара (ние платихме цена мноого под тази за щастие), а стоманата е D2, от която обикновенно ножовете са в по-ниския ценови диапазон. Дръжката е от алуминий, самото ножче изглежда здраво и стабилно, макар че четох оплаквания от специфичния заключващ острието болт, който няколко човека са загубили след като се саморазвил из джобовете им.
Последното мислех да не го качвам щото е менте, ама... Оригиналът е произведен в Италия и е съвременна разработка на боен нож от ВСВ - Extrema Ratio 39-09 Operativo и се продава за около 850 лева, което е сума, която не бих дал за нож, особено за такъв, който никога няма да използвам по предназанчение. Затова се задоволих с китайска имитация. Според търговеца стоманата е 8Cr13MoV, която си е доста разпространена при бюджетните ножове. Иначе ножа прави добро впечатление, изглежда здрав и масивен, заточен е добре. Като се загледаш обаче се виждат несъответствията между оригинала и имитацията.