ФТ Движение "Мускетари"

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Ще си позволя да копирам няколко мнения от друга тема:
dp1962bg написа:
Прав си пося супер идея :ruak47: :ruak47: :ruak47: :ruak47: :ruak47: :ruak47: :ruak47: :gunner: :gunner: :gunner: и тя покълна. Сега трябва да я поливаме редовно за да порасте. Иначе колко му е да развъдим други кокошки , зайци , вълци и т.н.

Архитекта написа:
Дидо, късаш ми сърцето, че ний все за "мениджмънт" пишем, пък само ти ни подсещаш, че трябва да седнем като хората и да се насвиркаме подобаващо кат мускетари :cheers: ! Ама кажи как да стане с тез пусти коли ??? ? Трябва с нощувка да поканим колегите от западния вилает. Ако измислиш нещо и има навити - действай ! То пък що ли да не не ни направят едно търновско гости покрай празниците - семейно, с нощувка. Вярно, цифра е всичко, ама пък ... спомени остават :yahoo: ! Та ако искаш - сондирай мнения :).

dp1962bg написа:
Мога да предложа само спартански условия:
В цеха не изключвам климатика - 17-18 градуса, място за походни легла около 120м2 (машините заемат останалото), баня, тоалетна, куче пазач и 18м за стрелба на закрито(за двама души едновременно по мишена). Ако времето е ларж може до 50м през вратата по един, място за маса има , хладилник, кафемашина и другото мерак. Единствено условие да се стреля само в мишената щото после ще ми духа.
На паркинга побирам до 10 коли.

По празниците всичко е заето, но след Нова година ще има много свободни места. Казвам да си наемем една къща в Еленския или Троянския балкан и да полеем подобаващо се учередяването на "ФТ Движение Мускетари". Нещо от този род(това е само пример):http://www.popskakashta.com/prices_bg.php
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Аз съм ЗА. Ставаме двама.
МУСКЕТАРИ слушай обща команда: По ред на номерата преброй се!
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
:bravo: :cheers:
drunk.gif
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Ето ги моите предложения, освен първото в пост 40 :
до гр.Елена(яз.Йовковци) http://www.petkovatakashta.com/accommodation.html
http://www.pargavelovi.com/

до гр.Троян(Бели Осъм) http://vilaani.hit.bg/

до гр.Трявна(с.Престой) http://mechta.tryavna.biz/

П.П. Ако някой е ходил някъде и има добри впечатления нека сподели :cheers:.
Мероприятието е и за половинките. Добър момент да трупаме червени точки пред"мускетврките" ;)
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Вальо, дай да закотвим дата или две дати (за избор), за да бъдем по-конкретни. Така всеки ще може да си погледне календара. Иначе за Елена е добре, стига да не им е далеч на хората.

И честит рожден ден Да си жив и здрав. Да не вземеш много да се напукаш .
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Благодаря Дидо. Жената и тя има днес рожден ден, че и сестра ми(не сме близнаци). Ще се напукам, как да ти кажа, средна работа ;).

Да видим колко мераклий ще се съберем да знаем коя вила да резервираме. Датите предлагам 06;07 Йорданов, Иванов ден отпадат, така че 15-16.01 или 22-23.01.2011. Лично мен не ме бърка кога. Винаги ми се :cheers:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Ето едно полезно зимно четиво за бъдещите аранжори на трасета /пост №62 на fatalen/:
http://forum.airguns.bg/index.php?topic=266.msg72823

Ето и адаптиран от колегата big_dragon вариант с европейски мерни единици на таблицата с класовете на трудност:
http://forum.airguns.bg/index.php?actio ... tach=13605
Прилагам тази таблица просто за ориентир. Ако се вгледаме в синьото трасе ще видим простия принцип за пределните дистанции при клас "трудно": убойната зона в милиметри + 10 метра.Т.е. 25мм УЗ се слага максимално на 35м при това ниво на трудност.
От името на мускетарската банда Благодаря на двамата ни колеги за положения труд по тези полезни таблици :cheers: !

Ето и някои организационни детайли, с които можем да облекчим работата на аранжора, за да може и той да се включи навреме в прострелката и да участва пълноценно в състезанието. И при двете състезания в Леденик, ако бях проявил желание да се състезавам трябваше да го направя без прострелка, което не си е работа.
1. Личните мишени на аранжора се разгръщат от останалите мускетари, когато те приключат с поставянето на своите мишени.
2. След разпъване на вървата до стрелковата позиция всеки прогонва видимостта към поставената си мишена с поглед от височина ФТ поза. Ако има препятствия /треви, клони/ ги отстранява. Ако препятствията са неотстраними - премества малко мишената и колчето с номера й без да пита аранжора за това.
3. Табелките с номерата на мишените, които са при стрелковите позиции, се поставят от останалите мускетари. Аранжорът поставя само обозначителните "прав" и "от коляно".
4. Който пръв се освободи от ангажиментите си по трасето започва записване на състезателите. Този "административен" ангажимент също отнема доста време. Ето и моята практика относно жребия при разпределяне на състезателните тройки, или двойки: Няма жребий, но пак са горе-долу по жребий - слагам три състезателни карти на масата и попълвам всеки следващ състезател в различна карта, докато се напълнят. После вадя нови карти и пак така.
5. И едно елементарно допълнение, което може много да облекчи работата на аранжора и да му даде възможност да мисли само за дистанции и убойни зони, без да дава устни указания при кое колче каква убойна зона да се поставя:
В кашоните при колчетата с номера на мишените слагаме по едно стекче със самозалепващи листчета /дето са за напомнящи бележки/ и флумастер. За мишените с нормална УЗ /40 мм/ аранжорът забива колчето с номер на мишената и продължава към следващата. За мишените с умалена УЗ аранжорът написва "25" ,примерно, на листчето и го залепва на табелката под цифрата с номера на мишената. Аз като мускетар просто гледам и изпълнявам - монтирам това, което е указано, без да е необходио за питам аранжора, или пък той да се провиква през пет коридора каква УЗ е имал предвид /ако изобщо помни още какво точно е имал предвид/. След приключване монтирането на мишените листчетата се махат.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Да се похваля. Вече съм напълно оборудван "Мускетар". Кутия 22 инча с 4бр. мишени, тесла и хронометър.
 

Attachments

  • Изображение0063.jpg
    Изображение0063.jpg
    177.6 KB · Прегледи: 222

ivofox

Редовен Потребител
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ И МНОГО СТРЕЛБИ ЗА НАПРЕД НА ВСИЧКИ :swordfight:
:cheers: :trompet: :akordeon:
 

ramiren

Потребител
Да се похваля !Готов съм с мишените.Ще ме приемете ли в движението?
 

Attachments

  • 31.12 .2010 073.JPG
    31.12 .2010 073.JPG
    1.2 MB · Прегледи: 143

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Малиииии утре да ги носиш на стрелбите ;) ;) ;) от мен ракията :cheers:

ПП Извенете за спама ама тая гледка като я видях не се сдържах ;) ;) ;)
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Ало, мускетарите, уветряха ли ви тиквите? ЧНГ и се стягайте в кръста. Аз вече открих годината, на един заяк от мойте, не му дадох да си вдигне главата, чак на кучето му се доплака като го гледаше.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Стягаме я, стягаме новата стрелкова година :yes: ! Аз още съм в бокса. То не бе колелета, търкалета, скоби, скали ... Скоро ще излезе на манежа първата у нас FWB-300su, настроена за ФТ :rambo: .
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Да докладвам. Днес беше произведена и имплантирана успешно умалена убойна зона 15мм. Щастливеца беше един гълъб с 40мм сърце досега. Немедленно бяха извършени тестове на 18метровата климатизирана площадка. Гълъба увеличения шанс за оцеляване беше разстрелян около 60 пъти естествено от ФТ поза (много ми е неудобна), последвалото телефонно обаждане от моята Мускетарка спаси животинката ... за сега. Предстои израбоката на умалител 25мм. Тоя 15 милиметровия е идеален за зимни тренировки на къси разстояния, даже съжалявам, че не го направих 10мм стренировъчна цел.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Той и Вальо за 15 милиметрови се точи .... аз де съм тръгнал с мойте тигани на 25мм :wall: ! Ама ще взема да направя жест към гостите - третия ми умалител ще бъде на ... 50мм :yahoo: ;) !
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Е то тогава няма да е умалител, а увеличител, тогава спокойно може да стреляме с прашки ( за икономия на боеприпаси).
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
През 2010г. уважихме дисциплината ФТ с три състезания в Търново. Така че, който има идеи за ХФТ - мисля че през новата година е редно да уважим и тази дисциплина с някое мероприятие :rambo: !
 
Нагоре