ФТ Движение "Мускетари"

Дискусия в 'ФТДМ - Фийлд Таргет Движение "Мускетари"' започната от Архитекта, 17 Декември 2010.

 1. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Уважаеми колеги - почитатели на ФТ дисциплините,
  На 15.12.2010г. шестима ФТ любители от регионите В.Търново и Ловеч-Троян се обединихме около идея за организиране на състезателни трасета, наречена "Мускетари". Учредители на идеята са: Вальо /valens1968/, Дидо /dp1962bg/, Огито /CaMyPau/, Павката /pavloff/, Пламен /Архитекта/ и Слави /shstanchev/. Идеята остава постоянно отворена за нови привърженици както от нашите два региона, така и за колеги от други региони, които често ни гостуват. Затова за да привлечем повече последователи единодушно решихме да споделим идеята в тази отделна тема и да я предложим като ФТ Движение "Мускетари". Ако идеята намери достатъчно привърженици - тя може да бъде приложена като организационен принцип във всеки един регион. Ето основните правила на движението:
  1. Цели на Движението:
  - Независимост и мобилност: дори и половината от мускетарите могат да организират малко състезание, без да са зависими от един или двама притежатели на състезателен инвентар, или от общ клубен инвентар. И ще могат да го направят на всяко избрано място.
  - Свобода на избора: и половината състезания през сезона да пропусне един мускетар той няма да има чувството, че е попречил за тяхното реализиране.
  - Разнообразие: мероприятията ще имат различни водещи и аранжори на трасета, което ще ни донесе различни преживявания.
  - Равнопоставеност: Финансовата и физическата тежести по закупуването, разгръщането и поддръжката на инвентара ще са разпределени равностойно между всички участващи в движението.
  2. "Мускетар" може да бъде всеки стрелец-любител, който има ФТ/ХФТ интереси и желае да подпомогне потенциала ни за организиране на състезания.
  3. Мускетарят има лично куфарче с "бойна готовност", което съдържа: 4бр. състезателни мишени /мин. 2 от тях с умалители или с изрязани умалени убойни зони/, тесла, хронометър и стикери за освежаване на убойните зони. Мускетарят си носи куфарчето на мероприятие, разгръща личните си мишени по указание на аранжора на трасе, между кръговете им лепи освежителни стикери и след срещата си прибира инвентара. Мускетарят има и 2бр. клипбордове за състезателните карти и преди състезанието ги оставя на съдийската маса.
  4. Срещите се насрочват и синхронизират във форума от "водещ мероприятие". Водещ мероприятие може да бъде всеки мускетар, който има желание за това.
  5. Разгръщането на състезателното трасе се ръководи от "аранжор на трасе". Аранжорът си осигурява комплекта с табелки преди състезанието и обозначава трасето преди началния сборен час за мускетарите. Аранжорът си съставя концепция съобразно броя мишени и избраното от него ниво на трудност, определя мястото на мишените, забива обозначителните колчета при мишените и поставя при стрелковите позиции табелките с номерата и задължителните пози за стрелба. Личните мишени на аранжора се разгръщат от останалите мускетари. Аранжор на трасе може да бъде всеки мускетар, който има желание за това. Желателно е "водещ мероприятие" и "аранжор на трасе" да бъде един и същ колега. Но не е задължително. Аранжорът на трасе осигурява съдийство по време на състезанието, като разбира се може и да се състезава.
  6. Организационните и финансови подробности относно по-големите мероприятия се синхронизират между мускетарите, които планират да се включат в конкретното състезание. Въпросите се поставят от "водещия мероприятие". Решенията се взимат с обикновено мнозинство - половината плюс един. Ако някой реши да участва в срещата в последния момент - съобразява се с вече взетите решения. Финансовите плюсове от срещата /или минуси, както често се случва/ се разпределят веднага след проведеното мероприятие между всички участвали в него мускетари.
  7. Движението няма и няма да има ръководна фигура и ръководен орган. Всички членове на движението имат равни права и ангажименти.
  8. Настоящата тема има обичайния статут на регионалните теми. Тя е отворена за всички мускетари, както и за въпроси от всички колеги, които имат интерес към идеята. Темата е затворена за предложения относно правилата на движението. Ако практическото приложение на идеята наложи нейното усъвършенстване с промени или допълнения в правилата - те ще бъдат формулирани и подложени на гласуване от всички мускетари. Всеки член влизайки в движението отделя лични средства за каузата при така формулираните правила и затова при промени в правилата мнението му трябва да бъде уважено. Промени могат да се приемат само при 100% гласували "за".

  Благодаря на всички учредители за подкрепата на идеята :cheers: ! Очакваме следващите попълнения и вече имаме първия мускетар от друг регион: Ванката /Termina4/ е нашият седми член в движението :bravo:.

  Щурците - Мускетарски марш

  На добър час :rambo: !
   
 2. dp1962bg

  dp1962bg Потребител ФТДМ

  Публикации:
  763
  от:
  Горна Оряховица
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Хайде хаирлия да е. Движението е факт. Пожелавам на всички МУСКЕТАРИ винаги да има кой да им лъска шпагата, че то ако видя мускетар с ръждива шпага веднага вкарвам предложение за изключване.
   
 3. shstanchev

  shstanchev Модератор Модераторски Екип ФТДМ

  Публикации:
  2,365
  от:
  Ловеч
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  :cheers:

  Живи и здрави момчета :exclaim: Вярвам че това е само началото. В страната е пълно с мускетари.

  СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Архитекта :exclaim: Без него това движение днес нямаше да е факт.

  Сега "топката е у нас" - без членове няма движение!
  И в тон с Дидо - "плодете се и се множете" ;)
  И на пролет голяма сеитба :rambo:
   
 4. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,717
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  :bravo: още веднъж за идеята и осъществяването и.Успех и от мен :)
   
 5. Anonymous

  Anonymous Гост

  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Браво,успех :cheers:
   
 6. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Като за начало мисля, че за обща илюстрация на идеята най-полезно и кратко ще бъде да дам пример с хипотетично мускетарско състезание:
  Насрочва се състезание през март 2011. Място на срещата - В.Търново. Водещ - Слави /нищо че е от Ловеч, точно това е един от моментите на гъвкавост и мобилност/. Слави пуска пилотен пост в тази тема с дата, място и характер на срещата и иска предварително потвърждение за включване от нас. Потвърждаваме 4-ма мускетари /включително водещия/. Съгласуваме подробности - класове, необходими консумативи,награди и т.н. Водещият обявява сборен час за мускетарите в деня на срещата. Събираме се в 10.00 петима /още един от нас е успял да се включи/. Разполагаме с 20 мишени и носим един от двата ни комплекта обозначителни табелки. Разгръщаме трасето и отиваме на прострелка. С 10-те си клипборда можем да поемем 10 състезателни двойки или тройки. След стрелбите си прибираме инвентара. Всички мишени, тесли, куфарчета, клипбордове и хронометри имат стикери с имената, или никовете на техните притежатели.
  В това хипотетично състезание се включиха 5 от седемте към момента мускетари. Ако имаше поне още 5 мускетари от други региони и трима от тях ни бяха гостували - щяхме да стреляме по 30-мишенно трасе. Затова издигнахме идеята на междурегионално ниво. Очакваме нови попълнения в Движението :rambo:!
   
 7. shstanchev

  shstanchev Модератор Модераторски Екип ФТДМ

  Публикации:
  2,365
  от:
  Ловеч
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Ясно :exclaim:
  Ръкавицата я запратиха по мен тоя път ;)
  Чест е за мен и приемам на драго сърце, да организирам и ръководя първото мероприятие на Мускетарите :exclaim:
  Мястото и датата ще уточняваме допълнително.
   
 8. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  И понеже мисленето в перспектива е определящ фактор за успеха на всяко ново начинание - хвърлям още един хипотетичен поглед в бъдещето:
  Годината е 2012. Последователите на Движението вече са над 20 от 5 региона на страната. Проведени са три мускетарски състезания в различни региони, в които са се включили по десетина мускетари. Макар и с по-малко от половината членове на движението спокойно са реализирани 30-мишенни трасета. Едното състезание пък е било на абсолютно "неутрален" терен. Водещият мероприятие просто е харесал местност в Балкана и е аранжирал интересно и непознато за всички ни трасе. Той самият е съвсем сам мускетар в региона си и никога не е разполагал с инвентарния и човешки ресурс да реализира идеята си. С помощта на Движението този ресурс може да бъде насочен към всяка точка на България :).
   
 9. ramiren

  ramiren Потребител

  Публикации:
  117
  от:
  Казанлък
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Поздравления за мисленето на Архитекта ! Това ми харесва и ми напомня движението,опознай родината за да я обикнеш .Какво по добро от това ,щом по този начин ще се рекламира спорта и ще се увеличават участниците. Поздрави и Успех !
   
 10. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Re: ФТ движение "Мускетари"

  Беше просто пример, но ... щом го приемаш като ръкавица - за нас ще бъде удоволствие да се забавляваме на воденото от теб мероприятие :cheers: ! А и ако остане планираното "Забранено за PCP" - съвсем ще ти прилича :yes:. Та като съм почнал с "ръкавиците" - да взема да подхвърля и другата към Вальо: можете да аранжирате всеки по един кръг и ще бъде още по-интересно. Тогава денят ще е достатъчно дълъг и ще имаме време за пренареждане :rambo: .
   
 11. valens1968

  valens1968 Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  1,285
  от:
  В.Търново
  Стига с тези ръкавици, да не ти хвърля аз една. НВУ "В.Левски" - зимна национална среща организирзна и проведена от "Мускетарите" след проучване. Да сметнем колко ще сме задна и ......
   
 12. dp1962bg

  dp1962bg Потребител ФТДМ

  Публикации:
  763
  от:
  Горна Оряховица
  Нещо май накръстосахте шпаги, нещо показалците взеха много рано да ви сърбят, а пролетта е доста далече.
   
 13. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Вальо, наистина не разбирам поста ти. Няма емотикони и не мога да се ориентирам това шега ли е или сериозно предложение. И второто цитирано изречение съвсем пък не го разбирам ??? ?
  Може би е просто недоразумение или пропуск, защото договори с НВУ могат да сключват само юридически лица. Движението, в което аз членувам не е юридическо лице :no:.
   
 14. valens1968

  valens1968 Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  1,285
  от:
  В.Търново
  Предложението е сериозно :yes:

  Искаш да кажеш, че физическо лице в случая аз или ти не можем да наемем стрелбището за два дни срещу съотвтното заплащане?
   
 15. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Точно така. Всички документи по Зимната среща - писмото с искане за мероприятието, договора и фактурата за заплащане бяха от името на БАФТ. Към фактурата за заплащане беше приложено пълно копие от състезателните списъци за двата стрелкови дни , заверено с печата на БАФТ и подписано от главния съдия. Който и да стреля на това стрелбище - все е от името на някаква организация, която сключва официален договор като юридическо лице. Комплексът не е на свободен достъп за граждани :).
   
 16. valens1968

  valens1968 Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  1,285
  от:
  В.Търново
  Да му се не види и военната му работа :'(. Щеше да е добро бойно кръщение на "мускетарите" :sorry:
   
 17. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Все пак мисля, че приоритетите ни на този етап не са мероприятията: Да си доокомплектоват всички личния инвентар, , да видим ще имаме ли още последователи и да се преброим рано напролет всички, които сме реално готови :rambo:. Пък мероприятията ще си тръгнат през следващия сезон както си е било досега - спонтанно и естествено :).
  Времето поотпусна и тази седмица ще извадя /за последно :yahoo:/ сандъците и ще разпределя комплектите животинки за Вальо и Слави. Вероятно ще ви ги снимам и ще ви ги покажа за последно съгласуване. И после който има път - взима и си ги слага под елхичката :D !
   
 18. dp1962bg

  dp1962bg Потребител ФТДМ

  Публикации:
  763
  от:
  Горна Оряховица
  Ей какво сте се наврели в топлите бърлоги и мнучете вино, вижте какво правят истинските мускетари.
  Нема лабаво.
   

  Прикачени Файлове:

 19. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,687
  от:
  Старата София
  Мускетарите, трябва на жените да ушиете такива костюмчета ;)
  [​IMG]
   
  cdman харесва това.
 20. dp1962bg

  dp1962bg Потребител ФТДМ

  Публикации:
  763
  от:
  Горна Оряховица
  Може, но тогава няма да гледате мишените а мускетарките.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена