ФТ Движение "Мускетари"

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Уважаеми колеги - почитатели на ФТ дисциплините,
На 15.12.2010г. шестима ФТ любители от регионите В.Търново и Ловеч-Троян се обединихме около идея за организиране на състезателни трасета, наречена "Мускетари". Учредители на идеята са: Вальо /valens1968/, Дидо /dp1962bg/, Огито /CaMyPau/, Павката /pavloff/, Пламен /Архитекта/ и Слави /shstanchev/. Идеята остава постоянно отворена за нови привърженици както от нашите два региона, така и за колеги от други региони, които често ни гостуват. Затова за да привлечем повече последователи единодушно решихме да споделим идеята в тази отделна тема и да я предложим като ФТ Движение "Мускетари". Ако идеята намери достатъчно привърженици - тя може да бъде приложена като организационен принцип във всеки един регион. Ето основните правила на движението:
1. Цели на Движението:
- Независимост и мобилност: дори и половината от мускетарите могат да организират малко състезание, без да са зависими от един или двама притежатели на състезателен инвентар, или от общ клубен инвентар. И ще могат да го направят на всяко избрано място.
- Свобода на избора: и половината състезания през сезона да пропусне един мускетар той няма да има чувството, че е попречил за тяхното реализиране.
- Разнообразие: мероприятията ще имат различни водещи и аранжори на трасета, което ще ни донесе различни преживявания.
- Равнопоставеност: Финансовата и физическата тежести по закупуването, разгръщането и поддръжката на инвентара ще са разпределени равностойно между всички участващи в движението.
2. "Мускетар" може да бъде всеки стрелец-любител, който има ФТ/ХФТ интереси и желае да подпомогне потенциала ни за организиране на състезания.
3. Мускетарят има лично куфарче с "бойна готовност", което съдържа: 4бр. състезателни мишени /мин. 2 от тях с умалители или с изрязани умалени убойни зони/, тесла, хронометър и стикери за освежаване на убойните зони. Мускетарят си носи куфарчето на мероприятие, разгръща личните си мишени по указание на аранжора на трасе, между кръговете им лепи освежителни стикери и след срещата си прибира инвентара. Мускетарят има и 2бр. клипбордове за състезателните карти и преди състезанието ги оставя на съдийската маса.
4. Срещите се насрочват и синхронизират във форума от "водещ мероприятие". Водещ мероприятие може да бъде всеки мускетар, който има желание за това.
5. Разгръщането на състезателното трасе се ръководи от "аранжор на трасе". Аранжорът си осигурява комплекта с табелки преди състезанието и обозначава трасето преди началния сборен час за мускетарите. Аранжорът си съставя концепция съобразно броя мишени и избраното от него ниво на трудност, определя мястото на мишените, забива обозначителните колчета при мишените и поставя при стрелковите позиции табелките с номерата и задължителните пози за стрелба. Личните мишени на аранжора се разгръщат от останалите мускетари. Аранжор на трасе може да бъде всеки мускетар, който има желание за това. Желателно е "водещ мероприятие" и "аранжор на трасе" да бъде един и същ колега. Но не е задължително. Аранжорът на трасе осигурява съдийство по време на състезанието, като разбира се може и да се състезава.
6. Организационните и финансови подробности относно по-големите мероприятия се синхронизират между мускетарите, които планират да се включат в конкретното състезание. Въпросите се поставят от "водещия мероприятие". Решенията се взимат с обикновено мнозинство - половината плюс един. Ако някой реши да участва в срещата в последния момент - съобразява се с вече взетите решения. Финансовите плюсове от срещата /или минуси, както често се случва/ се разпределят веднага след проведеното мероприятие между всички участвали в него мускетари.
7. Движението няма и няма да има ръководна фигура и ръководен орган. Всички членове на движението имат равни права и ангажименти.
8. Настоящата тема има обичайния статут на регионалните теми. Тя е отворена за всички мускетари, както и за въпроси от всички колеги, които имат интерес към идеята. Темата е затворена за предложения относно правилата на движението. Ако практическото приложение на идеята наложи нейното усъвършенстване с промени или допълнения в правилата - те ще бъдат формулирани и подложени на гласуване от всички мускетари. Всеки член влизайки в движението отделя лични средства за каузата при така формулираните правила и затова при промени в правилата мнението му трябва да бъде уважено. Промени могат да се приемат само при 100% гласували "за".

Благодаря на всички учредители за подкрепата на идеята :cheers: ! Очакваме следващите попълнения и вече имаме първия мускетар от друг регион: Ванката /Termina4/ е нашият седми член в движението :bravo:.

Щурците - Мускетарски марш

На добър час :rambo: !
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

Хайде хаирлия да е. Движението е факт. Пожелавам на всички МУСКЕТАРИ винаги да има кой да им лъска шпагата, че то ако видя мускетар с ръждива шпага веднага вкарвам предложение за изключване.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

:cheers:

Живи и здрави момчета :exclaim: Вярвам че това е само началото. В страната е пълно с мускетари.

СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Архитекта :exclaim: Без него това движение днес нямаше да е факт.

Сега "топката е у нас" - без членове няма движение!
И в тон с Дидо - "плодете се и се множете" ;)
И на пролет голяма сеитба :rambo:
 

didarai

Редовен Потребител
Re: ФТ движение "Мускетари"

:bravo: още веднъж за идеята и осъществяването и.Успех и от мен :)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

Като за начало мисля, че за обща илюстрация на идеята най-полезно и кратко ще бъде да дам пример с хипотетично мускетарско състезание:
Насрочва се състезание през март 2011. Място на срещата - В.Търново. Водещ - Слави /нищо че е от Ловеч, точно това е един от моментите на гъвкавост и мобилност/. Слави пуска пилотен пост в тази тема с дата, място и характер на срещата и иска предварително потвърждение за включване от нас. Потвърждаваме 4-ма мускетари /включително водещия/. Съгласуваме подробности - класове, необходими консумативи,награди и т.н. Водещият обявява сборен час за мускетарите в деня на срещата. Събираме се в 10.00 петима /още един от нас е успял да се включи/. Разполагаме с 20 мишени и носим един от двата ни комплекта обозначителни табелки. Разгръщаме трасето и отиваме на прострелка. С 10-те си клипборда можем да поемем 10 състезателни двойки или тройки. След стрелбите си прибираме инвентара. Всички мишени, тесли, куфарчета, клипбордове и хронометри имат стикери с имената, или никовете на техните притежатели.
В това хипотетично състезание се включиха 5 от седемте към момента мускетари. Ако имаше поне още 5 мускетари от други региони и трима от тях ни бяха гостували - щяхме да стреляме по 30-мишенно трасе. Затова издигнахме идеята на междурегионално ниво. Очакваме нови попълнения в Движението :rambo:!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

Ясно :exclaim:
Ръкавицата я запратиха по мен тоя път ;)
Чест е за мен и приемам на драго сърце, да организирам и ръководя първото мероприятие на Мускетарите :exclaim:
Мястото и датата ще уточняваме допълнително.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

И понеже мисленето в перспектива е определящ фактор за успеха на всяко ново начинание - хвърлям още един хипотетичен поглед в бъдещето:
Годината е 2012. Последователите на Движението вече са над 20 от 5 региона на страната. Проведени са три мускетарски състезания в различни региони, в които са се включили по десетина мускетари. Макар и с по-малко от половината членове на движението спокойно са реализирани 30-мишенни трасета. Едното състезание пък е било на абсолютно "неутрален" терен. Водещият мероприятие просто е харесал местност в Балкана и е аранжирал интересно и непознато за всички ни трасе. Той самият е съвсем сам мускетар в региона си и никога не е разполагал с инвентарния и човешки ресурс да реализира идеята си. С помощта на Движението този ресурс може да бъде насочен към всяка точка на България :).
 

ramiren

Потребител
Re: ФТ движение "Мускетари"

Поздравления за мисленето на Архитекта ! Това ми харесва и ми напомня движението,опознай родината за да я обикнеш .Какво по добро от това ,щом по този начин ще се рекламира спорта и ще се увеличават участниците. Поздрави и Успех !
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Re: ФТ движение "Мускетари"

shstanchev написа:
Ръкавицата я запратиха по мен тоя път ;)
Беше просто пример, но ... щом го приемаш като ръкавица - за нас ще бъде удоволствие да се забавляваме на воденото от теб мероприятие :cheers: ! А и ако остане планираното "Забранено за PCP" - съвсем ще ти прилича :yes:. Та като съм почнал с "ръкавиците" - да взема да подхвърля и другата към Вальо: можете да аранжирате всеки по един кръг и ще бъде още по-интересно. Тогава денят ще е достатъчно дълъг и ще имаме време за пренареждане :rambo: .
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Стига с тези ръкавици, да не ти хвърля аз една. НВУ "В.Левски" - зимна национална среща организирзна и проведена от "Мускетарите" след проучване. Да сметнем колко ще сме задна и ......
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Нещо май накръстосахте шпаги, нещо показалците взеха много рано да ви сърбят, а пролетта е доста далече.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
ВНВУ "В.Левски" - зимна национална среща организирзна и проведена от "Мускетарите" след проучване. Да сметнем колко ще сме задна и ......
Вальо, наистина не разбирам поста ти. Няма емотикони и не мога да се ориентирам това шега ли е или сериозно предложение. И второто цитирано изречение съвсем пък не го разбирам ??? ?
Може би е просто недоразумение или пропуск, защото договори с НВУ могат да сключват само юридически лица. Движението, в което аз членувам не е юридическо лице :no:.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Предложението е сериозно :yes:

Архитекта написа:
договори с НВУ могат да сключват само юридически лица.

Искаш да кажеш, че физическо лице в случая аз или ти не можем да наемем стрелбището за два дни срещу съотвтното заплащане?
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
Искаш да кажеш, че физическо лице в случая аз или ти не можем да наемем стрелбището за два дни срещу съотвтното заплащане?
Точно така. Всички документи по Зимната среща - писмото с искане за мероприятието, договора и фактурата за заплащане бяха от името на БАФТ. Към фактурата за заплащане беше приложено пълно копие от състезателните списъци за двата стрелкови дни , заверено с печата на БАФТ и подписано от главния съдия. Който и да стреля на това стрелбище - все е от името на някаква организация, която сключва официален договор като юридическо лице. Комплексът не е на свободен достъп за граждани :).
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Да му се не види и военната му работа :'(. Щеше да е добро бойно кръщение на "мускетарите" :sorry:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Все пак мисля, че приоритетите ни на този етап не са мероприятията: Да си доокомплектоват всички личния инвентар, , да видим ще имаме ли още последователи и да се преброим рано напролет всички, които сме реално готови :rambo:. Пък мероприятията ще си тръгнат през следващия сезон както си е било досега - спонтанно и естествено :).
Времето поотпусна и тази седмица ще извадя /за последно :yahoo:/ сандъците и ще разпределя комплектите животинки за Вальо и Слави. Вероятно ще ви ги снимам и ще ви ги покажа за последно съгласуване. И после който има път - взима и си ги слага под елхичката :D !
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Ей какво сте се наврели в топлите бърлоги и мнучете вино, вижте какво правят истинските мускетари.
Нема лабаво.
 

Attachments

  • 300px-Musketeers.jpg
    300px-Musketeers.jpg
    26.4 KB · Прегледи: 299

lynx

Редовен Потребител
Мускетарите, трябва на жените да ушиете такива костюмчета ;)
resize
 
Нагоре