Laferrari63
Редовен Потребител
Точно това исках да кажа. Когато стрелям, стрелям много и след като е само по хартия и развлекателна стрелба, 5.5 дори е по-удачния за мен вариант.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Вулкан 3Всичко ОК, само дето не си писал каква е пушката
Аз имам и 16 дж.в 4,5 тя ми е хептен удобна за хартия,но за дълги разстояния и най слабия вятър пречи.По-големия калибър при ПЦПто(без да влизаме в крайности)на дълго е по-стабилен (мои си наблюдения)Точно това исках да кажа. Когато стрелям, стрелям много и след като е само по хартия и развлекателна стрелба, 5.5 дори е по-удачния за мен вариант.
на какво налягане ти е регулатора?Най-после и аз да пусна пост в тази тема. Днес остана време да пострелям около час след работа и бърже, бърже отидох на близкото поле. Не извадих масата, реших да стрелям от капака, сложих един кашон на точно 100м от цевта и изкарах всички проектили, които имам в чантата. Не мерих скорости на нито един, че нямаше време, но HN .218 38gr ги стреляше вчера с 294 м/с, а Javelin 40 gr 286 м/с . Вятъра според анемометъра беше между 2.5-3.2 м/с , идваш от 10 ч. Попаденията около групите са за прострелка на дадения проектил. Интересно е как наистина 1 клик отговаря на 1 см на 100м. Буквално правих прострелка с 1-2 , максимум 3 изстрела. Доволен съм адски много от пушката. Всеядна цев, стреля добре с еднаква настройка при всички слъгове. Фината настройка при даден проектил ще правя когато имам време… Накрая исках да направя един пълнител група на 150 м, както и да пробвам да уцеля химикала, който забих в кашона. Много се зарадвах когато леко го закачих от 8мия или 9тия изстрел! Бях убеден, че няма да успея на тази дистанция, в този вятър, с този калибър! Мисля, че ми харесва в пъти повече от 6.35мм.
П.П Ако жената види, че ползвам халката, за да меря групите на полето… Мале, мале..
View attachment 109590View attachment 109591View attachment 109592View attachment 109593View attachment 109594View attachment 109595View attachment 109597View attachment 109596
Да , но когато стреляш със слъг дълъг като шило и е в грамажа на 6.35, 40 грейна например, със скорост 290 м/с + ти обещавам ,че вятъра няма почти никакво влияние до 100м.Аз имам и 16 дж.в 4,5 тя ми е хептен удобна за хартия,но за дълги разстояния и най слабия вятър пречи.По-големия калибър при ПЦПто(без да влизаме в крайности)на дълго е по-стабилен (мои си наблюдения)
Аз със зан 40греина срелям ги с 305 мс нямам добра група също и с алтарос 40 грена.Днес отидох да пострелям точно за 1 час след работа. Стигнах до мястото, разпънах си масата и видях, че съм си забравил стола…. Нищо де, ще стрелям от капака и 2 торбички, идиота обаче си е забравил и цялата торба слъгове вкъщи и в колата имах само Javelin 40gr и Altaros ATP KING .22 40 gr. , викам айде ще стрелям с алтароса, ама ще вдигна малко летвата. Спрях джипката “на око” ~ 150 м, оказаха се 132 до мишената. Не съм барал нищо по скорост или прострелка, стрелям само с ZAN 40gr, интересното е, че него го стреля с 295 мс, а Алароса 288 м/с. Не знам дали не трябваше да го засиля малко, ама пак групите са ОК. Може да се свият още много! Вятъра беше 2 м/с . Случайно ми се получи и една много хубава група за 132 м и от капака на колата, но не успях да я повторя.. Мисля, че са около 25-35 мм , нещо такова . Утре ще повторя със ZAN-a .
View attachment 110269View attachment 110270View attachment 110271
С каква пушка ги стреляш?Аз със зан 40греина срелям ги с 305 мс нямам добра група също и с алтарос 40 грена.
Пробвал ли си със по леки 38 36 грейна ?
Вулкан 3 22калС каква пушка ги стреляш?
Със 218.Точно така прав си, с 305мс и при мен не ги групира, при 295 мс е перфектна групата, 40 грейна .218, ти с такива или с .217 стреляш?