Стрелба на далечни дистанции - 100+ метра.

michorovm

Редовен Потребител
Емо, твоя лайнер е 1:16, от новите, ако не се лъжа. 30 грейна ми се вижда лекичък, интересно ми е как ще е над 36 грейна.
 

emci74

Редовен Потребител
Марто, да от новите е. По принцип стрелям с JSB KO, но имам останали няколко кутии леки слъгове и ги пробвах как се представят.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Не знам защо всички твърдят че на по-голяма скорост слъговете са по-добре и се стабилизират. Моят опит константно показва точно обратното. Във всички калибри и с почти всички марки и грамажи слъгове които са на пазара и съм пробвал.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Няма смисъл Емо от клипове в тубата. Има форуми, в частност американския еъргън нейшън където има много инфо по темите ни и отзиви от различни настройки и съчетания на ФХ лайнери 600,700, 800 мм. Не съм срещал групираност на 25 калибър хеви лайнер с над 298-302 м/сек. Нямаш идея моя хеви лайнер 700 мм в 25 калибър колко тестове е претърпял интегриран на Бигмакса. В крайна сметка топ групи на 50 м със ЗАН 41 грейна съм постигал, 4 изстрела в 1 дупка, 5-ия 2 мм встрани. На 275 метра съм събирал 5 от 10 изстрела в кутия от слъгове H&N. Всичко е въпрос на настройки и тестове.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Разни (платени)дюдове в тубата ни пълнят главите с мухи и от там идва тази заблуда.
Смених вече 3 цеви и общо взето всичките харесват до 295 мс.
Точно! И за двете констатации. Установих че между 282 и 292 м/с всички се държат най-добре. И няма практически никакво пропадане спрямо 295-305.
 

michorovm

Редовен Потребител
И моя скромен опит показва същото. И също така, че 25 калибър е много по-труден за настройка и непостоянен със слъгове (за ФХ цеви говоря) сравнен с 22 или 30 калибър. Не знам на какво се дължи това.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Не съм искал да бъда лош пророк, но още преди няколко години писах във нашия форум, че с появата на пълнотелите проектили при ВО започва нов период. Период на "съживяване" на търговийката......
А тези да пробвам, а онези, аааа не стават, ша сменям цевта. Пак наново тестове, еееее и таз цев(лайнер) не става, айде нова...
Накрая вече пушката ша сменям, ииии пак наново същите упражнения....
"Благословени да са мераклиите!", тъй почват работния ден във ФХ и в другите фабрики...
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз, няколко години го повтарях това на всеки, дето искаше да му правя пушката. Ама всеки ми обяснява - не, аз искам с 305 - 310 м/с. И спрях да споря. После - ама аз що нищо не уцелвам? И така де.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
В. 22 аз поне не видях разлика до 250 м с алтароски проектили 5,52 от 70 до 102 дж. Е, само пропадането се вдига с до дот и половина. А ако стрелям с разкачена бутилка имам наполовина по-малко изстрели.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Вулкан 3 е с полигонална цев, тя определено се държи по-добре със скорости над 310 м/сек спрямо Фх.
Само при 22 кал Фх успяват да показват добри резултати със скорост 300-310 със хеви лайнер, нали това не е при всички слъгове, само при някои (27-33 грейна) . Нека не забравяме,утре е събота, за хората с мноооого ангажименти през седмицата утре е ден за хобито. Ще се стреля основно на 300 метра от мен, със слъгове H&N,Zan, Javelin, Nsa ( 27-32 grain ). Дано вемето е с нас,ще има евентуално и кандидатстване за ELR Airgun Competition .
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Дори и с Вулкан, мисля, че най-добрата точност се постига при скорости до 300 м/с. Макар, че наистина, напоследък се коментират впечатляващи скорости и смятам и аз да опитам.
 

michorovm

Редовен Потребител
Ники, моля те за ревю на Вулкан в 7.62. Мисля, че не само аз, а и много колеги ще са ти много благодарни!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Марти, много искам. Не знам, откога не съм стрелял с моя пушка. Занимавам се с на хората пушките и още 1000 неща. Затова и дадох на Калоян моя Вулкан в 5,5 - стоеше в касата, чисто нов, без въздух, както съм го взел от Павел. Извадих го и го напълних, за да го настроя за Коки. Все пак се радвам, че тази пушка отиде точно в него. След като му го настроих, реших, че ще взема същия Вулкан септември, или октомври. В момента е страшна жега тук. Ще направя всичко възможно, до 2 седмици да направя ревю на 7,62-та.
 
Нагоре