"Страшен филм" (или за филмите и книгите които обичаме)

A

Anonymous

Гост
Гледах го преди месец. Не ми се стори особено добър, дори напротив. Като цяло идеята е добра, нова и интересна, но можеше да се реализира по-добре. Всъщност трудно можеше да се реализира по-лошо.
Фен съм на научната фантастика, гледал съм доста Sci-Fi филми и за мен този е слаб.
 

angelmr

Редовен Потребител
Странен филм е определено. Но не мисля че е от слабите. Вкарва малко нетрадиционен поглед на нещата, за това изглежда неестествено. Не бих казал че искам да гледам много такива филми, но не съжалявам че го изгледах.
 
A

Anonymous

Гост
Може би не съм се изразил правилно. Слабо беше изпълнен. Виждаше се, че е нискобюджетен, специални ефектни на много ниско ниво... Фантастичните филми си ги искат тия неща. А в този през повечето време не смееха да покажат извънземни в близък план, за да не се виждат подробности от тях...

Иначе идеята беше интересна. Да се поставят извънземните в ролята на циганите от гетото е доста нестандартно хрумване. Идват на собствен ход до Земята, прелетели незнайно колко светлинни години... и изведнъж се оказва, че зависят от нас. Много нетрадиционен сюжет. С потенциал да се превърне в много добър филм. Само да имаха малко повечко пари за него. (не че многото пари са решение, за пример - Аватар)
 

angelmr

Редовен Потребител
С това не съм съгласен. Според мен не е въпрос на бюджет, а на специално търсен ефект. Напоследък съм попадал на няколко подобни "реалити" филми в които типичните холивудски ефекти са съзнателно премахнати.
А аватар не е лоша история но този филм съм го гледал и съм го чел от няколко различни автори. Почти на 50% повтаря историята на "света се нарича дъбрава" на урсула легуин, която е един от най-добрите класически фантасти.
 
A

Anonymous

Гост
Да аватара беше яка тапня, но далеч по добре от хрониките на ридик или блейд. Битката за лос анджелис също е доооста преоценен.
Много препоръчвам Inception и The Mechanic. Пък ако някой има време има и 3 части Bourne, също стават за гледане.
 
A

Anonymous

Гост
angelmr написа:
С това не съм съгласен. Според мен не е въпрос на бюджет, а на специално търсен ефект. Напоследък съм попадал на няколко подобни "реалити" филми в които типичните холивудски ефекти са съзнателно премахнати.
А аватар не е лоша история но този филм съм го гледал и съм го чел от няколко различни автори. Почти на 50% повтаря историята на "света се нарича дъбрава" на урсула легуин, която е един от най-добрите класически фантасти.
Филма май не беше холивудски. Не беше ли правен в ЮАР? Не знам, може наистина да е търсен ефект, а може и да не са имали опит и средства за сериозни спец-ефекти. Както и да е, не е лош реално, просто аз подходих с по-големи очаквания заради един внушително изглеждащ постер. Идеята м допадна, изпълнението не.

И ми се струва, че филма е не толкова фантастика, колкото цели поставяне на сериозен социален проблем. Все пак в ЮАР сегрегацията все още е доста разпространено явление. Забележи - артистите са основно бели. И им противопоставя другата страна на обществото.... извънземните. Режисьорът е избрал този начин да привлече вниманието. Дали защото има някакви резерви да го покаже направо, или защото се е опасявал, че ще стане повече като документален филм?

А за Аватар съм напълно съгласен - много стар и много експлоатиран сюжет. Чел съм книги с аналогична идея, в който хората (земляните) са били и в двете роли - на агресори и на жертви. И идеята за аватарите е използвана нееднократно... Но с много пари и реклама убедиха страшно много хора, че това е страхотен филм.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Re:"Страшен филм" (или за филмите и книгите ко&

Филма според мен хич не е лош, не винаги е задължително да има готини и много ефекти за да стане добър един филм (поне според мен) сюжета е странен и наистина ми допадна. Та пример който в тази сфера си е култов за мен е Хищника (1 и 2 част са невероятни) макар и правени доста отдавна този филм за мен си остава един от най-добрите фентъзи-ужаси, разбира се и "пришалеца" може да се спомене който е в същия стил и също не е лош. А иначе като чисто фентъзи (без другия елемент ужаси ;) ) някои от любимите ми заглавия са - "5 елемент" и "Деня на независимостта" :)
И аз да предложа един филм ако не сте гледали G.O.R.A. - фентъзи пародия, много ме радва този филм (има 2 части), и да не ви притеснява факта че е турски филм, много е готин ;) :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Само едно доуточнение. "Фентъзи" се нарича приказката. Произведения от рода на "Властелинът на пръстените", "Хари Потър", "Лъвът, Вещицата и Дрешникът" - те са "Фентъзи". А такива като "Денят на Независимостта", "Петият елемент", "Армагедон", "Аватар" - това е Фантастика.
 

angelmr

Редовен Потребител
Ако някой го интересува хубава фантастика (не фентъзи) препоръчвам въвеждащия епизод на батълстар галактика. Но не самия сериал, а само въведението, във сериала са се оляли с драмата.
Всъщност като се замисля не се сещам за нито един пълнометражен филм в жанра който да мога да препоръчам без компромиси. Сериали има много, но нещо фантастичните филми куцат откъм сюжет. Може би просто не им стига времето за да въведат напълно зрителя във вселената на действието.
 

didarai

Редовен Потребител
Довечера в 22,45 по TV7
images
 
A

Anonymous

Гост
Препоръчвам филма Limitless (2011) с двете ръце!
Обичам също много да чета фентъзита и препоръчвам ви две поредици
"Песен за Огън и Лед" на Джордж Мартин;
"Warcraft" на Richard A. Knaak, Christie Golden и Jeff Grubb.
 

praetorian

Редовен Потребител
Преди малко имах удоволствието да гледам отново "Пианиста"....Велик филм, доста тежък за гледане според мен.Всеки път си викам, дано не ни се наложи на нас, или на децата ни да преживеят отново такива ужаси.Дано..Че като гледам оня ми ти боклук Воленчо Сидеров и други подобни му изроди какви ги вършат :stop: :stop: Историята вече ни показа подобни случаи в Сребреница. :quiet:Подобна крайна етническа нетърпимост, изкуствено насъсквана хич не ми се нрави нещо.
 

angelmr

Редовен Потребител
georgimalinov написа:
"Песен за Огън и Лед" на Джордж Мартин;

Филма се казва "игра на тронове". Сериал е и първия сезон е излязал. Не бих казал че е най-великото нещо което съм гледал или чел. По начало романа е добър, а филма следва доста плътно макар и набързо действието на романа. Но историята е доста мрачна (напълно реалистична в духа на един средновековен роман), а автора никак не си обича героите. :) другия сериозен проблем на историята е липсата на развитие. Стандартния подход е заплитане на историята, намиране на търсените отговори и развръзка. Тук имаме само едно безкрайно заплитане на все нови и нови сюжетни линии без намек за завършек на която и да е от тях. В един момент почва доста да дразни този момент. А от книгите съм прочел всичко което е излязло до момента. Така че историята е за хора със здрави нерви.
 

ilian

Потребител
Малко Българска класика ;),днес съм ги гледал всичките серии(има ги в канала на побликуващия).
Вярвайте ми много отдавна не съм се смял така от сърце :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://youtu.be/6In8TGiIKKM
 

ROLAND

Потребител
Кин-дза-дза!
За първи път го гледах през 1992г. и ми се стори много тъп. „Кин-дза-дза!“ е съветски филм-антиутопия на режисьора Георгий Данелия и сценариста Реваз Габриадзе от 1986 година.
Сега го гледах пак, на този си акъл. Няколко пъти. И аз съм тъп вероятно, но филма си струва за мен, като почитател на останалите филми на Данелия.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kin-dza-dza!
 

angelmr

Редовен Потребител
Гледал съм го като ученик. След това месеци не можах да си изчистя главата от абсурдизма във филма. Принципно не харесвам антиутопиите и не бих харесал филма като филм сега. Но наистина е много майсторски направен и въздействащ (поне според спомените които имам).
 

didarai

Редовен Потребител
angelmr написа:
... След това месеци не можах да си изчистя главата от абсурдизма във филма.....
:lol:
Така е.Това беше единствения филм който ме е било яд ,че съм гледал на кино...........и то до края. :crazy:.От немай къде после няколко пъти съм се опитвал да го гледам пак,но......само няколко минути изтърпявах.
----------------------------------------------
Хищници.
predators.jpg

Не могат да се мерят с "Хищника" разбира се.То според мен още няма филм който да го изместил в моята класация,но все пак е добър опит.Долу горе оригинален сюжет(близък до първообраза......джунглата),има си и хубави ефекти.Не ми харесаха 2 момента.Първият е,че руски командос от Чечня се разхожда с американска картечница(знаем ,че е бутафорна,но за автентичност можеше поне да е с руски вариант) и лекарчето в края нещо се обърка.Помислих,че е в комбина с хищниците,ама то не било,та малко тъпо се получи.
 
Нагоре