Пролетна национална среща ХФТ - Русе 29-31.05.2015

• Автор на темата Автор на темата Propar
  • Начална Дата Начална Дата
А бе, най-добре кажи на циганите, че сме загубили два златни синджира някъде из поляната докато сме обикаляли да оглеждаме. И .............................. "забрави" 1-2 коси там......:lol::lol::lol:

Малииии..... вчера ходихме на поляната за оглед и колко трева :(. Ще трябва да кажем че сме загубили 5-6 синджира :D. Добрата новина е че за четвъртък съм уредил една бригада от 7 човека да косят. Взел съм си два дена отпуск и ще съм на разположение на поляната да я тормозя;). За петък ще сме на поляната от около 11часа и ще редим трасето . Групата от Русе да се чувстват поканени:). Набелязани са и дървените въглища за скарите . Ами ще ви очакваме :cheers:.

Аз съм в отпуск и ще дойда. Ще взема и винтоверт.
Да си взема ли пушката в Петък, да ги проверя дали работят всичките :D

За какво са ви тези пушки? Аз се чудя дали да изобщо да взимам пушка, че ще ми отнема от мястото за бира в колата.:cheers:

Организаторът много се старае. Браво :)
Дано повечко народ да дойде да му оцени труда.
Моята пушка не е вадена от бенча във Варна миналата есен и е време да я "размразя".

Явно ще трябва да му донесем нещо, дето после няма да го връщаме във Варна.;)

Ако има мераклии от София за Русе - можем да се комбинираме.
Пасат 6 комби, кожа, клима, голям багажник, дизел (икономична).
Може и с кола на някой друг.
Не се чудете ами пишете!

Звънни на Роберто, той разпитваше за ортаци.

Приближението зависи каква оптика ползуваш, трябва сам да откриеш на какво максимално увеличение ти е чист образа от 8 до 41 метра.
Вероятно на твоята оптика няма да е повече от х10.
А нулата повечето хора си я гласят на около 23 метра и след това прострелват на различните дистанции.
Някои слагат и на по-голяма дистанция, но 25 ярда е прието като най-разпространения и удобен вариант.

на колко метра и на какво приближение е най-добре да се простреля пушката, за да е на кръст от 7 до 41 метра?

Има няколко величини, които трябва да се знаят, за да получиш приблизително верен отговор на въпроса ти!

Като гледам прогнозата, освен за скарите, да не забравите нещо мазничко и за мазане по кожата.

Не е лошо да започнеш да пишеш думите правописно правилно.Също така да спазваш правилата на форума като не пускаш Н на брой поредни постове,не си си у вас тук уважавай правилата които собственика на форума желае да се спазват.
Не се дръж като пийнал тийнеджър,това не е на почит тук.

Роберто не се пали...!
Последно като обсъждахме с теб твоята пушката си спомням че скоростите с които стреляш бяха "незадоволителни".
Оправи първо този проблем и после се занимавай да търсиш правилната прострелка.
По моите изчисления, ако си вдигнеш скоростта с тежкото JSB да стане 255-260м.с. ще занулиш на 37-38метра и ще си "на кръста" от 12-тия 41-вия метър.

Извинявам се за горните си постове.
Моля модератор да ги изтрие

Утре след 17часа ще има ли някой на поляната ? Мислим с един приятел да наминем.Да носим ли биричка?

Дългоочакваният ден дойде! Нямам търпение да стане обяд, че да потегляме. :bravo:И погодата изглежда прекрасна за мероприятие.

Последна промяна:
Прибрахме се по живо по здраво.Благодяря на всички за хубавото мероприятие.:cheers::cheers::cheers:
До нови срещи.:)

Back
Нагоре