Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Единствено и само това не ми харесва на FFPкато намаля зума и да ми изчезва скалата.
..
Когато лещите са качествени и достатъчно на брой(което не важи за доста от евтините FFP които се предлагат на пазара), при първа фокална когато си на малко увеличение, почти се елиминира и паралаксната грешка. Това ми позволява, като си стрелям на 50 м с настроен паралакс на х30, да намаля на х10 примерно и да си видя добре и да "дрънна" мишена на 145 м, без да барам паралакса....
За пример с оптика 10-50х: при макс зум с "класически" кръст заекът например има "размер" 4,5 дота, следователно при мин. зум малко по-малко от 1 дот. Колко точно по-малко на подсъзнателно ниво е трудно да се прецени. 4,5 се възприемат много по-лесно от 9/10. При променлив кръст заекът винаги е 9/10...с FFP, ще трябва да си наслагвам въображаеми милове в кухата част на кръста
Това е само когато не измерваш дистанция в метри и стреляш единствено и само по интуиция...Моето мнение също няма да си променя, и съм си заклет фен на първа фокална.
Защо ли - не смятам, не мисля, и няма никакво значение на кое увеличение съм.
Това е само когато искаш да ползваш единствено и само "указаното от производителя".Митко, за да ти отговаря скалата на оптиката с цел измерване на разстояние по предмети с известни размери е необходимо да мериш на увеличение Х10, освен ако не е указано друго от производителя! Това се отнася и за съотношението на пропадането на проектила на съответните дистанции.
Точно!при 1ФФП кръстът става все по-дебел с увеличаване на зума. Без значение колко качествено е направен на макс е 5 ПЪТИ по-дебел от на мин. При дребни цели тя може изцяло да се скрие зад кръста и може и да не разбереш къде целиш