Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Твърдението...
х10 се счита
С цел измерване на разстояние по предмети с известни размери - да, с това съм съгласен, но не мога да приема за правилно да се съветва стрелба само на увеличение х10.
И?
Човека да стреля само х10?
Може да стреля х10 през прозореца на колата, когато е наложително, за да не вади далекомер и да смята с калкулатор, това за което ти писа, но тая оптика има зум до 24 и кое не му е правилното да си стреля по мишени на по-големия зум?
После много зависи по какво стреля и т.н. и т.н...
Щом ми задаваш тоя въпрос ми е ясно защо, но причината да цели гонга е защото стреля на х10 ли?Беров, а колегата ХХХ каза ли ти как, след напътствията на тези капацитети, започна да цели гонг на 144м. с оптика с 4-точков милдот простреляна на 60м.?
Тук идеята не беше да се наложи на този колега на какво увеличение да стреля, а да му се обясни разликата между първа и втора фокална равнина и кое увеличение ще му даде шанса да се пребори с дистанцията.Щом ми задаваш тоя въпрос ми е ясно защо, но причината да цели гонга е защото стреля на х10 ли?
На зум х8 или х6 няма ли да го цели?
А, ей това чаках да прочета и това е отговора, защо на колегата му е препоръчано да стреля на зум х10, щото скалата му е само с 4 дота и мислено може да си проектира дотове на същото разстояние един от друг. Но да се налага мнение, че увеличение х10 е правилно и трябва да се стреля винаги на х10 не го приемам въобще.Идеята, на съветите давана ни Илия, е да може да си "проектира" мислени дорове по които да се опитва да стреля .