Полиамиди,тефлон , полиуретан. Кое за какво и къде? Маншети, клапани, О-пръстени

Иван Димов

Потребител
daraka написа:
След кореспонденция с човек от форума, получих следното указание: "Изработва се и канал в буталото, в който се поставя специално изработен за целта полиамиден сегмент. Този сегмент най-много помага за обезшумяването на пушката." Може ли някой да представи чертеж, скица или снимка, от която да ми стане ясно как изглежда това.

Това може да се приложи при бутало с по-дебелостенна пола,за да може да се престърже канала.На Хатсаните става идеално.Канала се престъргва на полата на буталото,с ширина 4-5мм. и дълбочина 2 мм.Това е условен, а не задължителен рармер.След това се престъргва сегмент от полиамид,(за предпочитане черен )правил съм и от белия.Не е имало проблеми.Сегмента е със ширината на канала,вътрешен диаметър равен на канала и по-голям външен диаметър от тоя на цилиндъра на пушката.Сегмента се срязва напречно и се залепя в канала на буталото ( ползвал съм Канаконлит,става).След това ,сегмента се престъргва на струг до размер,да влиза мазно в цилиндъра.Освен,че пмага за обезшумяване,това помага и за правилно позициониране на буталото в заредено състояние на пушката.Така се отстранява и " издишането "на пушката през маншета,когато е заредена.За това беше писал МИТАКА 101.Също,помага и за правилното движение на буталото по време на целият му път ,от спусъка ,до удара му в дъното на цилиндъра.По тоя начин опорните точки на буталото остават:- отпред маншета и отзад,полиамидният сегмент.Няма допир на железа и стържене.Препоръчвам на всеки на който пушката позволява тоя тунинг, да се възползва.Ефекта наитина е много добър.
 
A

Anonymous

Гост
Четох четох но не можах да видя номер за бам 30 но с малкия цилиндър (26)
 
A

Anonymous

Гост
при поръчка в "микромакс" номера на програмата за маншета от 26мм
 
A

Anonymous

Гост
Въпрос към колеги, които имат наблюдения върху асортимента на "Микромакс"

Колко най-големи О-пръстени се продават там? Интересува ме нещо от рода на 180х6. Да знам предварително има ли смисъл да ходя.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Иво, ако нямат такъв размер може да ти го изработят.
Можеш и ти. За целта продават гума с различни размери. Реже се парче и се залепва със специално секундно лепило.
 
A

Anonymous

Гост
Залепеното с това лепило има ли качествата на нормален О-пръстен? Трябва да издържи не само налягане (доста ниско всъщност), но също температура, вода и масла.
 

big_dragon

Редовен Потребител
Dejmos написа:
Залепеното с това лепило има ли качествата на нормален О-пръстен? Трябва да издържи не само налягане (доста ниско всъщност), но също температура, вода и масла.
Ако съединението е неподвижно нямаш грижа. Сега не си спомням дали не разполагам в наличност с обла гума Ф6 на метър, ние я лепим с товаhttp://www.lpi-adv.com/teh-co/loctite-406.html-0
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Dejmos написа:
Залепеното с това лепило има ли качествата на нормален О-пръстен? Трябва да издържи не само налягане (доста ниско всъщност), но също температура, вода и масла.
Ще държи. Нали затова е предназначена тази гума. Да се правят О-пръстени с по-големи размери, за които няма предвиден стандартен размер, а и производството на форма за такъв пръстен е неоправдано. Купувал съм КИТ включващ освен набор от различни по диаметър гуми и тубичка секундно лепило, на което пишеше просто O-Ring Kleber, което си е лепило за О-пръстени,без да е спомената фирма производител на лепилото. Вероятно локтайта посочен от Драго е същия и става, но за теб е неоправдано да купуваш туба за 50тина лева, като ще ти е необходима само капка. В МикроМакс ще ти отрежат необходимата дължина гума и ще ти я лепнат за стотинки или няколко левчета, а и те продават продуктите на Локтайт и знаят с какво точно да залепят О-ринга.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги имам един въпрос кой ( или някои по-добри да се посочат) материал ще ми препоръчате за изработка на маншет, че утре ще давам чертежа да ми правят маншет на Фани, и някой сеща ли се от какъв материал се правеше демфера пак за Feinwerkbau 300 su че ако не стане пробата да ми направят демфер поне, че моя тотално здаде багажа в неделя, чак взех да се чудя какво и стана на пушката че и на оптиката мислех че се увреди по едно време :eek:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Re:Полиамиди,тефлон , полиуретан. Кое за какв&#1086

Знам бе Николай чакай да видим не може ли и в България да се направи, а тука струва 10 евро не знам си колко транспорт, а чакането е е...си майката пък ако стане всички с подобни пушки ще сме на кяр че поне и тука ще има избор от къде да си вземеш. А за маншета знаеш че е ново нещо ;)
Ама защо никой не иска да ми каже с кой материал по-добре да си направя маншета не знам, или никой не чете темата или не знам ??? Не смятам че задавам кой знае колко сложен въпрос за хората които са поръчвали ;) :cheers:

ПП: има посочен материал в тема, но отговора е от 2008, още в началото там пише за полиуретан H-ECOPUR, не знам няма ли по-нови добри материали. Това го пиша да не реши някой че не съм чел темата ;)
 
A

Anonymous

Гост
Ако оригиналният маншет е мек, може би червеният H-PUR на Микромакс ще е подходящ материал.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Dejmos написа:
Ако оригиналният маншет е мек, може би червеният H-PUR на Микромакс ще е подходящ материал.
Няма оригинален маншет тая пушка (с метален сегмет е ) но аз съм направил чертеж за Маншет и ще правя проби да видя ще има ли промяна в силата пък и в точноста ( в смисъл дали ще се развали ;))
Dejmos много ти благодаря за отговора :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
H-PUR ползвахме за маншети на Хатсана. Материалът е сравнително мек, но много устойчив. Не съм забелязал остатъчно деформиране на маншета след продължителна употреба. В мощни пушки, заради силния натиск на пружината, при заредено положение маншетът от този материал леко се деформира по периферията и пропуска въздух при "свирка". Но след освобождаване от зъба на спусъка всичко си идва на мястото. А и ти няма да го слагаш в мощна пушка.
Но е възможно да ти излезе скъпо. При единична поръчка вземат прилична сума за изготвяне на програмата за струга. Следващите са евтини. Преди около две години аз май бях първата жертва на новата им политика - колеги казваха за цени 5-6 лева, аз отидох и ми взеха 30+. Така че първо питай за цената.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
За пробите ще ми съдействат познати които имат връзки с фирми произвеждащи уплътненияния и там разни подобни, и ще ми излезат евтини (поне се надявам че ме увериха) иначе видях за какви суми става въпрос в началото на темата за програмиране :eek: :bastun:
 

njatanasow

Редовен Потребител
Любо,ако ще правиш сегмент ще трябва да е доста твърд материала,ако е маншет маериала е друг,с маншет ще трябва да разтъргваш буталото,отпред неможе да се сложи.Ако искаш дай повече информация,по лесно ще ти се помогне ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Любо,ако ще правиш сегмент ще трябва да е доста твърд материала
Верно ли ;) ако ще е сигмент което също смятам да пробвам някой ден ще е бронзов ;) За маншета няма да разтъргвам буталото и мога да го сложа, а информация баш на теб съм ти дал ама си забравил май :D, след пробите пак ще си говорим :cheers: Само ме интересуваше материала ( и има ли нови такива) и получих съответния отговор, пак ще си използвам стандартния :cheers:

ПП: Николай нали знаеш че обичам да доказвам "невъзможни" неща ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
Някой знае ли нормална фирма в България за пружини работещи на натиск с голям и разнообразен асортимент?
Пробвах с една пловдивска, ама ония не познават парите!
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Re:Полиамиди,тефлон , полиуретан. Кое за какв&#1086

От тука също може да си поръчвате уплътнения http://www.tedabg.com/ в петъка си взех маншета (за FWB 300 su) и уплътненията (на клапана -3 броя за FWB600) които бях поръчал ми излязоха 12 лв и някакви стотинки ;) доволен съм от качеството на изработката а от цените още повече. Маншета за FWB 300 su само ми излезе 5.30 лв и нямаше такси за програмиране и тъй подобни а е и по сложен като конфигурация от обичайните. Ето и снимки на детайлите за по обща представа ;)
 

Attachments

  • Uplatnenie  300s.jpg
    Uplatnenie 300s.jpg
    65.7 KB · Прегледи: 342
  • Уплътнение600.jpg
    Уплътнение600.jpg
    59.8 KB · Прегледи: 307
Нагоре