От нищо... нещо

veso94vn

Потребител
Не това е мишена за Хатсан 125+ Диабло баракуда.Не променя никак си стоманата нито с 1 косъм само се блъска и става на цвете ;)
Мишените са напълно разглобяеми и си ги нося в калъфа при пушката. ;) Днес ги направих тричките. За по нататък мисля нещо по различно.
 

dinkata

Редовен Потребител
Е ако си го стреляш само с Асана добре ама ако вземат да го обстрелват и по - мощните ПЦП-та тея тънки мишенки ще станат на Лъжици ;) ;) ;) :cheers:
 

veso94vn

Потребител
Стрелях ги от няма и 5 метра и нищо не йм стана :rambo: . Мисля,че ще издържат. За тяхните пцп-та и тяхните групи на 40 метра сигурно ще са големички ;)
 
A

Anonymous

Гост
Има хора, които явно се забавляват да пускат подобни клипчета в ютуба и да карат други хора да им се връзват на глупостите.
Голяма част от тези DIY хитринки са измислица на хора с кофти чувство за хумор.
Как си представяш лазерна запалка? Би ли посмял да си запалиш цигарата с нещо такова (ако изобщо съществуваше), при условие, че енергията, достатъчна да си увредиш неспасяемо окото е по-малка от необходимата да си запалиш цигарата? Едно трепване на ръката и...
И ако това не е достатъчно, забележи репликата "Връщам се към моя хак за 12-волтова батерия" и демонстрацията, как от 12В батерия се вадят 8 батерийки за часовник. Даже и линк има. А в related-клиповете (на същия човек са) може да видиш, че в батерия от 9 В уж има 6 батерии ААА, в батерията на лаптопа има 6 акумулиращи батерии и други такива тъпотии.
Онова за лазерното фенерче изглежда по-реалистично. По едно стечение на обстоятелствата разполагах с ДВД записвачка LG (и той ползва LG) с механична повреда. Не очаквах да се получи, но все пак нищо не губех, така или иначе щях да я хвърлям. Лазерът не е толкова силен, колкото го изкарва. И по-важното - не е фокусиран, цялата оптична система е разположена по "шейната", на която е лазера. Като го извадиш, получаваш само един малко по-ярък светодиод.
 
A

Anonymous

Гост
;) ;) ;) Не е точно така, човека ще пусне запалката на малка цена и хората като започнат да ослепяват от нея ще започне да прозивежда и специалните противолазерни очила :cool: ;) :cheers: Маркетингова стратегия май му се вика на това ???
 
A

Anonymous

Гост
Това ми напомня една комедия. Главните герои попаднаха на забутано място насред нищото, където колата струваше наполовина от нормалното. Накупиха си, а после се оказа, че отварачката се ползва срещу сериозен наем. А беше горещо и бяха примрели от жажда.
 

jimmy_mln

Потребител
Dejmos написа:
Това ми напомня една комедия. Главните герои попаднаха на забутано място насред нищото, където колата струваше наполовина от нормалното. Накупиха си, а после се оказа, че отварачката се ползва срещу сериозен наем. А беше горещо и бяха примрели от жажда.
Женени с деца ;)
 

Иван Димов

Потребител
Аз си признавам,че не разбирам много от лазери и затова им се вързвам. :-[ Иначе си изглежда интересно. ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
При пружинните пушки ФТ позата обикновено се практикува с пушка върху лакътя на предната ръка. При пушка върху коляното центъра на тежестта на торса се измества назад и противопоставянето на отката става проблемно. Колегата спрингър-стрелец на тази снимка не случайно ползва забранените коланчета :write:.

Въпреки предишни безуспешни опити реших отново да се пробвам в този стил на стрелба, защото с настъпването на жегите отпадат и якенцата, а оттам идва и доста по-ясното отчитане на пулса в оптиката при стрелба от лакът :(. Та по този случай си измайсторих тестов хамстер, който си е точно "от нищо нещо": фибран, моделиран с шкурка, облепяне с изолирбанд, подлепка оттдолу от подложка за мишка и монтаж към пушката с двойно лепящо тиксо. Технологии, типични за hand made in Bg ;)!

Издържа безпроблемно първата стрелба. Резултата - обнадеждаващ, но има една особеност: ролята на коланчетата трябва да се поеме от ... коремната мускулатура :write: ;)!
 

didarai

Редовен Потребител
Линк към някои характеристики на пушки с данните от които + програмата под него, може да си правите експерименти с бутало-пружинната група и да се види как влияят промените на даден елемент.
Линка:
http://talks.guns.ru/forummessage/96/398909.html
Програмката:
http://ignatr.narod.ru/spring.htm
По-старите съфорумци сигурно я знаят,но може и да е интересна за някой.
 

vanko

Редовен Потребител
От нищо че нещо :yes: Взех че си спретнах днес едно средство да си "возя" бутилката :)

 
A

Anonymous

Гост
vanko написа:
От нищо че нещо :yes: Взех че си спретнах днес едно средство да си "возя" бутилката :)

Това с поставката за "щуцера" на самата количка е много добра идея, аз досега го поставях в една чантичка за кръст, самоче вързана за самата бутилка...мисля да приложа показаното на моя "ПАПАМОБИЛ" ;)
 

Attachments

  • deux_sans_six_1113935212_papamobile.jpg
    deux_sans_six_1113935212_papamobile.jpg
    29.3 KB · Прегледи: 269

vanko

Редовен Потребител
@Mangusta,то не е кой знай кво.Отрязах едно парче маркуч по D на щуцера и му набих една коркова тапа от долу.Закрепил съм го с тиксо като го овъртях където е тапата че иначе маркуча се сплесква и накрайника не влиза.Ставаше и с няква ПВЦ тръбичка,но не можах да намеря подходяща.
 

robo1

Потребител
И моята елементарна изработка,която ми върши доста добра работа .От нищо... нещо ... затильк
 

Attachments

  • DSC01106.JPG
    DSC01106.JPG
    581.9 KB · Прегледи: 678
A

Anonymous

Гост
Да покажа и аз една стойка за бутилката в колата,да не се търкаля(от многото дупки).Имах няколко дъски останали и аз не знам от къде ,та се хванах и направих стойката.Взех размерите на бутилката,изрязах дъските и ги облепих с дунапрен да е по-плътно.След което заковах 4 летвички за да стане по стабилно и ето го резултата:
 

Attachments

  • Picture 004.jpg
    Picture 004.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 281
  • Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 231
  • Picture 006.jpg
    Picture 006.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 212
  • Picture 007.jpg
    Picture 007.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 209
  • Picture 008.jpg
    Picture 008.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 224
  • Picture 011.jpg
    Picture 011.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 340

andi

Редовен Потребител
Това сглобих преди 2 месеца . Много ми е удобно , регулирам го с една ръка докато гледам през оптиката .
 

Attachments

  • IMG_1658.JPG
    IMG_1658.JPG
    702.4 KB · Прегледи: 599
  • IMG_1659.JPG
    IMG_1659.JPG
    735.2 KB · Прегледи: 412

DANNY

Редовен Потребител
Браво не бях се сетил за такъв вариант :bravo:
Вчера бях при "Италянеца" /Софианци го знаят/ можеби най-големия магазин за чарколяци втора ръка.
Беше пълно с крикове.
Преди години ми трябваше точно такъв и от там го купих за 10лв.
Ще се разходя пак до там да видя по колко вървят сега. Не вярвам да са повече от 15лв. Има стотици.
 

DANNY

Редовен Потребител
Loki написа:
Аз не го знам, кажи къде е :-[

Знаешли коя улица е "Житница"?
Спуска се от спирка "Красно село" по посока квартал "Овча купел".
След като се спуснеш в ниското, където минава трамвая, завиваш на Ляво!
На самия ъгал има гумаджии. След тях веднага е огромен двор с подредени различни видове врати и капаци от моргите в Италия. Бяла ограда и големи надписи в/у нея на марките автомобили за които се продават S/H части.

Clip_2-2.jpg
 
Нагоре