От нищо... нещо

• Автор на темата Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата Начална Дата
Не това е мишена за Хатсан 125+ Диабло баракуда.Не променя никак си стоманата нито с 1 косъм само се блъска и става на цвете ;D
Мишените са напълно разглобяеми и си ги нося в калъфа при пушката. ;) Днес ги направих тричките. За по нататък мисля нещо по различно.

Е ако си го стреляш само с Асана добре ама ако вземат да го обстрелват и по - мощните ПЦП-та тея тънки мишенки ще станат на Лъжици ;) ;D ;D :cheers:

Стрелях ги от няма и 5 метра и нищо не йм стана :rambo: . Мисля,че ще издържат. За тяхните пцп-та и тяхните групи на 40 метра сигурно ще са големички ;D

Има хора, които явно се забавляват да пускат подобни клипчета в ютуба и да карат други хора да им се връзват на глупостите.
Голяма част от тези DIY хитринки са измислица на хора с кофти чувство за хумор.
Как си представяш лазерна запалка? Би ли посмял да си запалиш цигарата с нещо такова (ако изобщо съществуваше), при условие, че енергията, достатъчна да си увредиш неспасяемо окото е по-малка от необходимата да си запалиш цигарата? Едно трепване на ръката и...
И ако това не е достатъчно, забележи репликата "Връщам се към моя хак за 12-волтова батерия" и демонстрацията, как от 12В батерия се вадят 8 батерийки за часовник. Даже и линк има. А в related-клиповете (на същия човек са) може да видиш, че в батерия от 9 В уж има 6 батерии ААА, в батерията на лаптопа има 6 акумулиращи батерии и други такива тъпотии.
Онова за лазерното фенерче изглежда по-реалистично. По едно стечение на обстоятелствата разполагах с ДВД записвачка LG (и той ползва LG) с механична повреда. Не очаквах да се получи, но все пак нищо не губех, така или иначе щях да я хвърлям. Лазерът не е толкова силен, колкото го изкарва. И по-важното - не е фокусиран, цялата оптична система е разположена по "шейната", на която е лазера. Като го извадиш, получаваш само един малко по-ярък светодиод.

;D ;D ;D Не е точно така, човека ще пусне запалката на малка цена и хората като започнат да ослепяват от нея ще започне да прозивежда и специалните противолазерни очила 8) ;D :cheers: Маркетингова стратегия май му се вика на това ???

Това ми напомня една комедия. Главните герои попаднаха на забутано място насред нищото, където колата струваше наполовина от нормалното. Накупиха си, а после се оказа, че отварачката се ползва срещу сериозен наем. А беше горещо и бяха примрели от жажда.

Dejmos написа:
Това ми напомня една комедия. Главните герои попаднаха на забутано място насред нищото, където колата струваше наполовина от нормалното. Накупиха си, а после се оказа, че отварачката се ползва срещу сериозен наем. А беше горещо и бяха примрели от жажда.
Женени с деца ;D

Аз си признавам,че не разбирам много от лазери и затова им се вързвам. :-[ Иначе си изглежда интересно. ;D

При пружинните пушки ФТ позата обикновено се практикува с пушка върху лакътя на предната ръка. При пушка върху коляното центъра на тежестта на торса се измества назад и противопоставянето на отката става проблемно. Колегата спрингър-стрелец на тази снимка не случайно ползва забранените коланчета :write:.

Въпреки предишни безуспешни опити реших отново да се пробвам в този стил на стрелба, защото с настъпването на жегите отпадат и якенцата, а оттам идва и доста по-ясното отчитане на пулса в оптиката при стрелба от лакът :(. Та по този случай си измайсторих тестов хамстер, който си е точно "от нищо нещо": фибран, моделиран с шкурка, облепяне с изолирбанд, подлепка оттдолу от подложка за мишка и монтаж към пушката с двойно лепящо тиксо. Технологии, типични за hand made in Bg ;D!

Издържа безпроблемно първата стрелба. Резултата - обнадеждаващ, но има една особеност: ролята на коланчетата трябва да се поеме от ... коремната мускулатура :write: ;D!

Линк към някои характеристики на пушки с данните от които + програмата под него, може да си правите експерименти с бутало-пружинната група и да се види как влияят промените на даден елемент.
Линка:
http://talks.guns.ru/forummessage/96/398909.html
Програмката:
http://ignatr.narod.ru/spring.htm
По-старите съфорумци сигурно я знаят,но може и да е интересна за някой.

От нищо че нещо :yes: Взех че си спретнах днес едно средство да си "возя" бутилката :)

vanko написа:
От нищо че нещо :yes: Взех че си спретнах днес едно средство да си "возя" бутилката :)

Това с поставката за "щуцера" на самата количка е много добра идея, аз досега го поставях в една чантичка за кръст, самоче вързана за самата бутилка...мисля да приложа показаното на моя "ПАПАМОБИЛ" ;D

Attachments

• deux_sans_six_1113935212_papamobile.jpg
    deux_sans_six_1113935212_papamobile.jpg
    29.3 KB · Прегледи: 270
@Mangusta,то не е кой знай кво.Отрязах едно парче маркуч по D на щуцера и му набих една коркова тапа от долу.Закрепил съм го с тиксо като го овъртях където е тапата че иначе маркуча се сплесква и накрайника не влиза.Ставаше и с няква ПВЦ тръбичка,но не можах да намеря подходяща.

И моята елементарна изработка,която ми върши доста добра работа .От нищо... нещо ... затильк

Attachments

• DSC01106.JPG
    DSC01106.JPG
    581.9 KB · Прегледи: 678
Да покажа и аз една стойка за бутилката в колата,да не се търкаля(от многото дупки).Имах няколко дъски останали и аз не знам от къде ,та се хванах и направих стойката.Взех размерите на бутилката,изрязах дъските и ги облепих с дунапрен да е по-плътно.След което заковах 4 летвички за да стане по стабилно и ето го резултата:

Attachments

• Picture 011.jpg
    Picture 011.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 343
  • Picture 008.jpg
    Picture 008.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 226
  • Picture 007.jpg
    Picture 007.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 211
  • Picture 006.jpg
    Picture 006.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 215
  • Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    1.4 MB · Прегледи: 234
  • Picture 004.jpg
    Picture 004.jpg
    1.3 MB · Прегледи: 284
Това сглобих преди 2 месеца . Много ми е удобно , регулирам го с една ръка докато гледам през оптиката .

Attachments

• IMG_1658.JPG
    IMG_1658.JPG
    702.4 KB · Прегледи: 602
  • IMG_1659.JPG
    IMG_1659.JPG
    735.2 KB · Прегледи: 415
Браво не бях се сетил за такъв вариант :bravo:
Вчера бях при "Италянеца" /Софианци го знаят/ можеби най-големия магазин за чарколяци втора ръка.
Беше пълно с крикове.
Преди години ми трябваше точно такъв и от там го купих за 10лв.
Ще се разходя пак до там да видя по колко вървят сега. Не вярвам да са повече от 15лв. Има стотици.

Loki написа:
Аз не го знам, кажи къде е :-[

Знаешли коя улица е "Житница"?
Спуска се от спирка "Красно село" по посока квартал "Овча купел".
След като се спуснеш в ниското, където минава трамвая, завиваш на Ляво!
На самия ъгал има гумаджии. След тях веднага е огромен двор с подредени различни видове врати и капаци от моргите в Италия. Бяла ограда и големи надписи в/у нея на марките автомобили за които се продават S/H части.

Clip_2-2.jpg

Back
Нагоре