От нищо... нещо

A

Anonymous

Гост
:bravo: браво на зъболекаря спасител на антиката.
 
A

Anonymous

Гост
Тая тема нещо позамря! Няма ли български двуноги-примерно за карабини?! Нещо казанлъшко или сопотско? ???
 

bor1968

Потребител
Айде да посъживим темата.
Най лесното и евтино приспособление за закрепване на мишени. Необходимо е малко арматурно желязо, електрожен и парче картон. Аз преди време си направих 10бр. такива стойки и си ги ползвам редовно. Сега не търся подходящо място, или дърво за закрепване на мишените си. Почти винаги си карам по някоя такава в багажника на колата и не заемат и място.
ПП. Патента е на Дидо /me4o.grizzly/ от Монтанската група.

015404060.jpg

015404062.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Вярно че има беличко, но преобладаващ си остава черния и кафевия цвят. Струва ми се при камуфлажите се избягва логичното редуване на светли и тъмни петна, просто в природата не се срещат и привличат внимание. И второ, използват се няколко близки цветове, в никаквъв случей не трябва да има контраст, а по скоро приливане на цветовете. Ето виж как правят хората.
http://media.photobucket.com/image/heck ... camo-1.jpg
Ама инъче и товята пушка изглежда добре.
Може би си опитал да постигнеш това, но забележи, че светлосивото е 50 - 60 % , останалото е някакво мръснобяло и черно.
http://media.moddb.com/images/members/1 ... 6_camo.jpg
И в крайна сметка колко ще е ефективен цвета на камуфлажа зависи и от обстановката ;) ;) ;)
http://nottsantimilitarism.files.wordpr ... qrcode.jpg
 

valenti

Потребител
Ето един патрондаш произведен от мен за................зареждане на барабан за ЕВАНИКСА ми!
всеки патрон съдържа по шест съчми, тоест мога да заредя три пълнителя! ;) ;)

i4irua.jpg


9undyo.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Ето нещо което всички предполагам сте си правили, полезно за "разходки" ;) Материала е подложка за мишка (масово продаваните от 1.50лв), махнах горната повърхност (плат), разрязах на две и залепих двете еднакви половини заедно с "Бизон" за да стане достатъчно дебела основата за дупчене и покриване на самият проектил.Дупките направих с еврейска звезда и чукче. Двойнозалепващата лепка взех от комплекта ми антирадар "Кобра" тъй като не я използвам (но такива се продават навсякъде за стотинки). По този начин мога да отлепям и залепям "държача" на чашки когато ми скимне или просто искам да го "заредя". Какво сложно обяснение за нещо елементарно като изпълнение ;)
 

Attachments

  • 22122009178.jpg
    22122009178.jpg
    169.2 KB · Прегледи: 957
  • 22122009181.jpg
    22122009181.jpg
    203.8 KB · Прегледи: 692
  • 22122009182.jpg
    22122009182.jpg
    184.9 KB · Прегледи: 746

valenti

Потребител
А това пък е мой патент! Доста е сложно за изработка, но пък върши страхотна работа! Много бързо се зарежда пушката/еднозарядна/ по този начин!
Ето и самото устройство!


9h6rzm.jpg


това тук е резервоарче, събиращо 60бр. съчми...

wgz1n8.jpg


9h6rzm.jpg


...а тук се зарежда/12бр/за полуавтоматичен режим! ;)

33cpseh.jpg


25iyveq.jpg


така става освобождаването, чрез натискане на бутона долу в ляво.......

w852zm.jpg
 

Иван Димов

Потребител
Тези чашкодържатели събират,90-100 бр.Въртят се около оста си.Под гумата е залепено хартиено тиксо, да не се надрасква оптиката.Винаги са под ръка, леснодостъпни и удобни за зареждане. :yes:
 

Attachments

  • Picture 400.jpg
    Picture 400.jpg
    373.3 KB · Прегледи: 806
  • Picture 395.jpg
    Picture 395.jpg
    389.4 KB · Прегледи: 675
A

Anonymous

Гост
И аз да не остана "назад"..copy..paste ;)
 

Attachments

  • P1060794.jpg
    P1060794.jpg
    237.9 KB · Прегледи: 825

Димов

Потребител
Преди известно време с колегите от работата решихме за измайсторим ниско бюджетен прибор за нощно виждане. Покрай тия празнични дни ми остана време да направя някоя друга снимка на устройството прототип. Състои се основно от малка камера, оптика и т.нар. view finder. Това е визьорът на по-старите видео камери - малък телевизор с кинескоп. И единственото нещо, което го няма на снимките е инфрачервеното фенерче (подсветката). В скоро време ще измисля и батерия, която да върши работа и за двата консуматора. На последната снимка не се вижда почти нищо (заради фотоапарата), но ще поясня, че картината е много ясна (същата, както ако се гледа през визьора на работеща камера). Вижда се кръста на оптиката и мишената сякаш човек гледа през оптиката. Всичко друго необходимо е тъмнина и инфраред фенер.

http://img69.imageshack.us/gal.php?g=night1j.jpg


Не съм много в час как се качват снимките, че да стане всичко грамотно, затова ще се радвам ако някой го направи вместо мен.
 
A

Anonymous

Гост
Браво.
Преди време планирах да направя такова нещо, но не намерих view finder. Даже възнамерявах да закрепя камерата стабилно за оптиката и да отбележа кръста на визьора. И други смели идеи имах, но без визьор...
П.П. Ако бях ги реализирал, цялото щеше да мяза на нещо от "Универсален войник". ;)
 

Димов

Потребител
Въпросният view finder беше демонтиран от повредена видео камера, която купих от някакъв пич за 40лв. В ebay продават, както повредени cam-corder-и така и готови свалени view finder-и. Камерката, която съм поставил зад оптиката струваше $7 – пак от ebay. Както вече казах целта е ниско бюджетен уред (иначе и баба знае с кеша напред). Иначе и аз имам мераци за „универсален войник” – батерията, визьора и фенера закачени за каска или шапка с козирка. Така ръцете ще са свободни за пушката. Евентуално и разклонение на видео сигнала - веднъж към визьора и още веднъж към записващо устройство :crazy:
 
A

Anonymous

Гост
Dejmos написа:
Браво.
Преди време планирах да направя такова нещо, но не намерих view finder. Даже възнамерявах да закрепя камерата стабилно за оптиката и да отбележа кръста на визьора. И други смели идеи имах, но без визьор...
П.П. Ако бях ги реализирал, цялото щеше да мяза на нещо от "Универсален войник". ;)

------------
ЕДИТ///
Просто не намерих да се продава такава камера на приемлива цена, когато бях запален по идеята...
 

poacher

Потребител
Някой, някога, преди много време ми беше казал, че при стрелба с оптика трябва да се гледа и с двете очи, т.е. да са отворени и двете.
От самото начало започнах така да се уча да стрелям.
На малкото увеличение не е проблем, но на голямото фокуса в двете очи е доста различен и трудно се свиква.
За това до момента използвах Flip-Up Cover-a на околяра да ми "засенчва" пред лявото око (беше завъртян да се отваря настрани), като така ми се избистря образа в дясното без да губя периферното зрение на лявото, с което следя за "случайни" минувачи по трасето.
Сегашната ми оптика няма Flip-Up капаче и днес си измайсторих това от обикновена подложка за мишка :pardon:
Непрофесионално, но много ефективно!

 
A

Anonymous

Гост
Днес си играх с ракетата малко на село и се опитах да си направя нещо като стойка, която да държи стабилно бутилката в багажника на колата. За целта използвах готови стойки за буре, които с един секач разколачих (бяха с точкова заварка и стана лесно) отрязах и с електрожен заварих вече спрямо диаметъра на бутилката. За жалост, измерих диаметъра на бутилката и не я вземах със мене ;) та после доста се чудих какво да използвам за "макет", за да сглобя стойката точно с диаметър 58 см. Добре че намерих стар нагревател за бойлер в гаража прикрепен към диск точно с такъв диаметър. Та само два винкела купих с шайби и гайки . Винкела от единият край не съм отрязъл (а добре че и не съм) защото като се прибрах се наложи да стесня краката малко. Разликата ще отрежа утре че вече е късно за ракетата вкъщи ;). Абе за да стане още по-добре му трябва шкурка и пребоядисване на краката ама ще мисля тези дни с кво, че ме мързи малко. Мисля да закрепя самата бутилка с един колан с карабина като тези дето се натягат и отделно да му сложа дръжка с един колан за носене..ма там ще сложа вече снимки като стигна...и ако стигна ;)

п.с: бутилката ляга стабилно и не мърда, но ако трябва да съм перфекционист му трябва малко доизкусоряване, за да стане плътно и като по учебник :crazy: На втората снимка не съм преместил още краката назад...
 

Attachments

  • 06022010222.jpg
    06022010222.jpg
    443.6 KB · Прегледи: 543
  • 06022010221.jpg
    06022010221.jpg
    456 KB · Прегледи: 577

veso94vn

Потребител
И моята елементарна изработка,която ми върши доста добра работа ;)
От няколко железа и плакни с помощта на дядо направихме това.
 

dinkata

Редовен Потребител
veso94vn написа:
И моята елементарна изработка,която ми върши доста добра работа ;)
От няколко железа и плакни с помощта на дядо направихме това.

Това мишени за въздушен пистолет ли са ? Много тънки си ги направил ?
 
Нагоре