Модератор направи си сам - DIY

• Автор на темата Автор на темата kosmev
  • Начална Дата Начална Дата
Това 5см го измери на мишената,колко е на оптиката?Това не е фатално,ако групата ти е стегната и звука те задоволява,правиш корекция на оптиката или дигаш мощността.Че се поболеете с тая физика...

Съвсем нормално е модераторът да измести групата.
В твоя случай - в най-правилната посока. Ако я пилее, вече е друго и проблемът е в него.
Освен, че тежи в предната част на пушката, на пръв поглед незначително, но разглеждайки пушката като лост от втори род,
ситуацията коренно се променя.
Освен това и откатът, който действа в посока нагоре на предния край на цевта значително намаля.
Не пипай нищо повече по конструкцията, а направи корекции само от оптиката и всичко ще си иде на мястото.

До сега не съм виждал модератор, който да не измества групата на някъде, отделно че самата му тежест игре ролята на тунер, гасейки или променяйки вибрациите на цевта в зависимост от материала от който е направен.

Последна промяна:
Това ми прилича на уголемена версия на модера, който идва с Диана Бандит, CP2, PR900r и т.н. китайски изделия. Те се подобряват с добавяне на вата и пренареждане на чашките с цел направа на голяма камера. Може и този да се повлияе положително по този начин.

Демонстрирай стрелба,поне с 60-70 дж?
Ок.Чакам уред за измерване на шума.За да мога да говоря в цифри.Стрелям с Биг Макс и реално намалява шума около 30-50 %.Трудно е да си напълно безшумен,не е като по филмите.

Това ми прилича на уголемена версия на модера, който идва с Диана Бандит, CP2, PR900r и т.н. китайски изделия. Те се подобряват с добавяне на вата и пренареждане на чашките с цел направа на голяма камера. Може и този да се повлияе положително по този начин.
Знам за какво говориш.Този модератор става и за бойно оръжие с малки промени!Сега мислим за някои промени,но това по късно.

Щом имате машини модератора не може ли да се направи с една цяла вътрешна част,една тънка тръба отвън и тапа отпред коато хваща всичко.И ако е за по-слаби пушки всички тапи вътре спокойно може да се правят от Полиацетал. На червения звяр дето го взех от теб в момента е около 130джаула в 6.35 и експериментирах с различни тапи в тръба Ф29 вътрешно.Каквито се сетиш конуси,стъпаловидни конуси,тапи с О-пръстени,разпробити тапи и т.н. И засега се спрях на малки конусчета с тапи със О-пръстен за да не шават вътре при изстрел.На последната тапа намерих доста добър трик за допълнителни дупки които разсейват въздуха отлично.Като дойде новата цев Алфа ще я пробвам как е и ще снимам всичко.

Щом имате машини модератора не може ли да се направи с една цяла вътрешна част,една тънка тръба отвън и тапа отпред коато хваща всичко.И ако е за по-слаби пушки всички тапи вътре спокойно може да се правят от Полиацетал. На червения звяр дето го взех от теб в момента е около 130джаула в 6.35 и експериментирах с различни тапи в тръба Ф29 вътрешно.Каквито се сетиш конуси,стъпаловидни конуси,тапи с О-пръстени,разпробити тапи и т.н. И засега се спрях на малки конусчета с тапи със О-пръстен за да не шават вътре при изстрел.На последната тапа намерих доста добър трик за допълнителни дупки които разсейват въздуха отлично.Като дойде новата цев Алфа ще я пробвам как е и ще снимам всичко.
Не.Вътрешната част трябва задължително да е на секции!

Нищо ново под слънцето, още 2013 имах правен такъв а и то на обикновен струг а чертежа бе от 2007....и защо цената е тайна. Между другото, зора е само докато се направят програмите за отделните модули за машината след което може да изработи колкото си иска елемента с натискане на 1 бутон. Обяви цена пък ако е много висока има и други които разбират от програмиране, не че на шушу-мушу няма да разберем колко струва де. А относно душенето, да това ми бе най тихия СМ, имам и още един който все още пазя.

View attachment 124919
Не ми се коментира!

Не.Вътрешната част трябва задължително да е на секции!
Както си решите.Единствения вариант за който се сещам да се направи на секций е за да се почиства по-лесно но това е за огнестрелни оръжия.
Пример: Супресор Stalon за .22WMR където всяка камера се завива за предишната и това щведско чудо струва около 180лв.Виждал съм го на живо и дизайна е впечатляващ за обема си и теглото от 160гр.С дозвукови патрони нищо не се чува.
Питал съм но за съжаление косаджията каза че няма как да се купи супресор за въздушно оръжие.Даже сега ще пиша на Stalon да ги питам дали нямат модератори за въздушни пушки.С радост бих платил двойна цена да купя горе споменатия супресор направен на модератор с същото качество.

Както си решите.Единствения вариант за който се сещам да се направи на секций е за да се почиства по-лесно но това е за огнестрелни оръжия.
Пример: Супресор Stalon за .22WMR където всяка камера се завива за предишната и това щведско чудо струва около 180лв.Виждал съм го на живо и дизайна е впечатляващ за обема си и теглото от 160гр.С дозвукови патрони нищо не се чува.
Питал съм но за съжаление косаджията каза че няма как да се купи супресор за въздушно оръжие.Даже сега ще пиша на Stalon да ги питам дали нямат модератори за въздушни пушки.С радост бих платил двойна цена да купя горе споменатия супресор направен на модератор с същото качество.
Мое мнение(изпитано,тествано),когато са като моноблок тарелките,те не абсорбират по същия начин звуковите вълни!Ако са на секции се постига по добро шумопоглъщане.
П.П.
Беров явно е превъзбуден от нещо и както винаги знае повече!При него всичко е лесно-зора е само някой да напише програмата и после ги почваш като капачки са ниски буркани.Забравя се ,зада напишеш тази програма трябва да си учил!За да го произведеш продукта,трябва да си купил машините!При Беров е по лесно!

Какво ти сана бре Дончо, попитах за цена, ти ще кажеш че не знам къде ти бръкнах.
Сигурно само твоя познат има машини и знае да програмира а другите са невежи, не се развиват и дялат с теслата.
По добър от твоя модер ми бе изработил бати Ванко/ivodoc още през 2012 година за първата ми ПЦП, пак изцяло от дуралуминий и на обикновен струг и искаш да ми кажеш че сега с програмен струг излиза по скъпо ли? Я помисли кое е по трудоемко и кое отнема повече време за изработка, значи преди балдър години може на обикновен струг и нормална цена ама сега на ЦПУ скъпо, дето тия модули ги чатка за секунди. Все едно да платиш веднъж за да направят по чертеж STL файл и после да принтираш на воля колкото си искаш на 3D принтер.
Моя стругар например, изработва зъбни импланти на зъботехниците и има машини каквито малко стругаро-фрезисти разполагат, инженер е и програмира на половината град машините, най добрия е. Отговарям ти сега, понеже сега получих отговор от стругаря и ти го поствам тук. Първо не откриваш топлата вода с тоя модер и второ единственото което е дори не мога да нарека сложно е изработката на чашката, другото е външна тръба (тяло) вътрешни камери нарязани по размер, предна тапа и опашка за които да ме извиняваш кой знае какви програмни умения не са нужни. А тоя чертеж по питерска схема го сложих понеже е по темата и който иска да си го изработи, не като теб да правя реклама на нещо което ще се продава, не се показва чертежа, не се казва цената.... а бе търговийката да върви да се изкара някой лев а не да си помагаме, което всъщност е и целта на форума и темата.
П.П. Ако искаш чертежи, имам към 200 броя за всякакво оръжие и всякаквио чешити.

View attachment 124987
Баси мамата!Колко писане!На теб какво ти е?Успокой се бе човек-и аз те обичам!
П.П.
Цена за теб-300 лева!Да имаш повод за хейт!Не забравяй-обичам те!

• Смешно
Reactions: qb
Като се зачетох в темата реших да отворя касата и извадих тоя супресор/много модерно,нали?/Та,въпроса е:Стрелял съм ,той е за огнестрелно,и не е чистен и здраво е запекъл.Не се отвиват всички секции,как да ги развия,и с какво да ги почистя?

Attachments

• IMG_20250519_183523.jpg
    IMG_20250519_183523.jpg
    436.8 KB · Прегледи: 56
Back
Нагоре