Niki
Редовен Потребител
Това е доста относително,ако имате резултат около 60 децибела е супер,ама се съмнявам дори и най прехвалените модери да са близоНе съм измервал децибели. Гледам на ушите да ми е добре. Моите така ги преценявам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Това е доста относително,ако имате резултат около 60 децибела е супер,ама се съмнявам дори и най прехвалените модери да са близоНе съм измервал децибели. Гледам на ушите да ми е добре. Моите така ги преценявам.
От понеделник задължителен аксесоар към оборудването на всеки с пцпИзмерването как трябва да бъде направено?
Ако ги правиш ти следвашия път ти препоръчвам полиацетал(черен ако има).Хем ще виждаш ако опира проектила а и по-лесно се обработва и не остава мустаци.Ъглите се заглаждат лесно с макетно ножче ръчно докато е на струга.И по-добре е конуса да е едно със цилиндъра(един детайл).Ще се центрира точно в тръбата и ако имаш някаква кривина няма да могат да се закривят.Були лонг - смених модератора с този, правен на струг. Ефекта е доста задоволителен като шум . Надявам се и при точноста да помогне. Матерял - Полиамид
схемата я гледах някъде из нета .....за по малко завихряния и повече отведени газове назад .Ако ги правиш ти следвашия път ти препоръчвам полиацетал(черен ако има).Хем ще виждаш ако опира проектила а и по-лесно се обработва и не остава мустаци.Ъглите се заглаждат лесно с макетно ножче ръчно докато е на струга.И по-добре е конуса да е едно със цилиндъра(един детайл).Ще се центрира точно в тръбата и ако имаш някаква кривина няма да могат да се закривят.
А тези дупки по конусите за какво са?
Смарфоните може и да го запишат но ще трябва приложение с което да записваш с много голяма честота.С 44kHz няма да стане работата.Аз имам едно приложение Spectroid което може да се вдига честотата на запис до 96kHz.Показва най-високите стойности на честотата в която са.Но пък цялата скала е логаритмична и нулата е горе и аз не мога да разшифровам.
Според мен изместването надолу се дължи на разликата в кубатурата на камерата по продължение на оста, като проектила е логично да бяга надолу, тъй като камерите горе се умаляват, поради формата на заглушителя. Проблема би се решил със правилният диаметър отвори намиращи се горе във всяка камера. Така ще разтоварва количество въздух за единица време, което трябва да се равнява на разликата между кубатурата “горе” и “долу”. Така наляганията в ефира на проектила ще добият по-симетрична диаграма. В кавички е защото на практика не са отделни камери, а една несиметрична.Имам следния проблем.
Моделирах несиметричен модератор за Huben GK1. След доста напасване и измервания, успях да го центрирам перфектно спрямо цевта.
При стрелба с монтиран модератор, групата се измества с около 5 см надолу на дистанция от 50 метра, но не се разпръсква – остава стегната.
Някой има ли представа защо се случва този феномен.
Наум ми идват две възможни причини за това изместване:
- Несиметричният поток около проектила, докато той все още е в модератора.
- Откатът – възможно е изместеният център на масата и добавеното тегло отпред (около +70 грама) да влияят на поведението на оръжието при изстрел.
Някой има ли представа защо се случва този феномен?
Нямам намерение да споря.Една педя цев,няма как да провисне толкова. Пушката ми е със 70 см цев,почти два пъти по-тежък модератор и няма такова пропадане. По-скоро,заради значително по-големия обем на камерата от долната страна,там се набива много повече въздух под налягане и натиска пистолета надолу.