Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

Дискусия в 'Начинаещи, избор на въздушна пушка или пистолет' започната от t.marev, 29 Юли 2018.

 1. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,402
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Я вярно докорайте на Бонсови поляни тая пушка ако може, да я видя пак как е. Веднъж с колегата Матев се засякохме на халето ама не помня за съжаление стрерях ли с тая пушка или не, както и той стреля ли с моята.
   
  runi.b, lynx, Gadnqra and 2 others like this.
 2. t.marev

  t.marev Редовен Потребител

  Публикации:
  431
  от:
  Пловдив
  На Бонсови поляни, не можете ме замъкна....Има много ходене пеш.
  soundmax, когато се видяхме миналия път, не стреля с моята пушка.....не помня защо. По-нататък ще стане и това. Може на Копринка, мисля тази година да не пропусна.
  С удоволствие ще пострелям с този Вайраух, както и великодушно ще те оставя да си поиграеш с Красавицата.....:)Сигурен съм, че ще направиш добри групи, макар и с твърд спусък.
  Вие по вашия край сте големи юнаци бре - 500 грама и нагоре! Ние по нашия край, едва го докарваме да 300-400 грама и то с добро мезе....:confused:
  Телефона ми е 0888618066 Тодор Марев
   
  Venco, Gadnqra and xpresident like this.
 3. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  Nikola, Били обяснил какво означава "Този спусък става много приятен след като се пипне"? Често срещан коментар от колеги. Какво трябва да се пипне, кой да го пипне? Ако може да споменете имена на майстори.
  Аз съм обикновен потребител, не техник на въздушно оръжие и искам да стрелям с него, не да го ремонтирам или подобрявам.
  Неискам да бъда краен или да опреквам някого, но мисля, че в една фирма за производство на оръжие, която продава в целия свят не работят малоумници хванати от улицата, а инженери конструктори и технолози с достатъчно опит, които знаят как се конструира оръжие. За да го направят така, значи така трябва да е, все пак това е серийно производство а не бутикова бройка според изискванията на някой. Това оръжие преминава определени изпитания, за да покрие определени показатели и да получи качествен щемпъл.
  Аз от многото постове които чета, някои препрочитам оставам с впечатлението, че няма една пушка която да е както трябва. Къде дулна фаска се оправя, къде мерници или спусък, смяна на пружини и бутала ... Заключението за мен е, че каквото и да се купи в този сигмент, все е кофти и трябва да се преправя. Добре, че с всяка техника не е така. :)
   
  Последна промяна: 23 Юли 2019
  DeadShot харесва това.
 4. Nikola

  Nikola Потребител

  Публикации:
  495
  от:
  Варна ; Шумен
  Пиши на Иводок или на Цилиндъра, работят много качествено и не ,,дерат кожи,,.
   
  SvilenP харесва това.
 5. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,560
  от:
  Старата София
  Всички пушки идващи от завода са си горе/долу ОК, с някои изключения(разбира се...).
  Но повечето от нас искат да изцедят максимума и затова им доизкусуряваме някои "заводски болежки".
  Почти всички пушки си имат какво да им се пипне тук там ;)
  Не е фатално в общия случай, но е добре да се оправи.
   
  runi.b, SvilenP, xpresident and 2 others like this.
 6. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  Nikola, Благодаря! Така вече поста ти е напълно обоснован.
  lynx, За козметика съм съгласен. :)
   
 7. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,402
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Сега аз ще се пробвам да обясня някои неща, че имам чувството, че ни взимате ептем за шматки, и си придаваме само важности. Този спусък както писа Никола се среща и в други пушки, с които сме стреляли и подобрявали, за да ни стане точността по-добра- не знам какво лошо има в това. Това не го правим само ние, тунинги правят на всякъде в света, и част от работите сме ги чели в чужди форуми.
  По спомен в темата на Гамо имаше описание как се подобрява спусъка, и е супер елементарно, преди години и аз съм го правил.
  Относно инженерите конструктори ( колегите :) ). Доста са мързеливи щом са взели същата конструкция на спусъка и леко даже не са го пипнали, за да стане по-добър. Но и това си има обяснение, може да го взимат на готово от другите две марки които споменахме и директно да го влагат - така пестят пари за машини, инструменти работна ръка и т.н. То не се знае дали и други неща не са им външно коопериране, те си знаят най-добре за да може и себестойността на пушката да е ниска и достъпна. Повечето работят върху дизайна и ергономика евентуално, може и някакви други малки изменения. В масовото производство се допускат грешки главно от работниците, които имат норма и гонят срокове. От там вече има лоши класове на грапавост, осенъци ( да не мислите, че някой инженер допуска в чертежите си осенъци и стружки да се разкарват вътре из пушката) не спазване на размери или допускане на големи допуски на размерите, както и не добро закаляване, защото то е бавен процес и някой може да е съкратил процедурата. Относно тестването само те си знаят как ги тестват и на какво. Ниски цени на пушките = на ниски заплати = ниска квалификация на работещите = ниско качество-това е почти винаги вярно, но има и изключения.
  Някои фирми за да занижат цените използват по-лоши стомани, но това вече е благодарение на финансистите, които все гледат как да стане продукта по-ефтин и именно те са в основата на много недоразумения. Още много мога да ви обяснявам за тези неща ама не ми се пише. Тука пишем да си помагаме и даваме правилна насока на хората, но ако те желаят да ни чуят и разберат. И с тези пушки човек може да си прави кефа и с малко доработки да станат още по-добри.
  Тия дни явно ми е мръднал единия винт за 1-ва степен на спусъка и това веднага доведе до появата на втората тежка степен която при мен води до разсейване. По принцип моя спусък го настройвам без втора степен, след хиляди изстреляни чашки резултатите показаха, че така стрелям най-добре, сеща ще пусна 2 мишени, които не са знае какво. Първата мишена (на първата снимка) я стрелях вчера след като пак си нагласих спусъка, имаше страничен вятър на пориви, не го гоних много, защото гърмеше и даже последните изстрели вече заваля, и бързах. Единото попадение долу не е от тази поредица изстрели, а от прав от предния ден. Двата горе са от бързане и малко по-силно прикладвате, което е стандартна грешка при пружинките, ако не се внимава. Общо към около 15 18 изстрела направих. Другите 4 мишени вече са от предния ден, когато стрелях с втора степен на спусъка, без да бързам и в спокойно време и се вижда как има избягали попадения, но нямах тогава инструменти да си оправя спусъка както ми е добре. Дистацията и двата дни е на 28 метра от ФТ поза. И вчера като се прибирах се сетих за вас и снимах да покажа разликата.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 24 Юли 2019
  SvilenP, t.marev, Gadnqra and 3 others like this.
 8. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  soundmax, съгласен съм с теб до някъде. Най-вероятно всички детайли преминават конролно измерване и ми позволи да не се съглася с това ти твърдение. Аз съм работил 14 години във ВМЗ като шлайфист в инструментален завод в който правихме измерителни инструменти с 1-2 стотни или даже микрони толеранс. Всеки инструмент преминаваше няколко пъти през ОТК, тоест след всяка операция. И да, аз също съм гонил норми и съкратени срокове, но инструментите си бяха ОК.
  Колкото до доводката на спусъка или малките корекции, в по-горни постове всички се съгласихме, че се прави и има защо.
  И да, тук сме, за да си помагаме, да се обменя опит и впечатления, никой не ви взема за шматки.
   
  Последна промяна: 24 Юли 2019
 9. xpresident

  xpresident Редовен Потребител

  Публикации:
  1,538
  от:
  Варна
  И на мен ми се наложи да шлайфам спусък на Байкала, защото скриптеше. Моя е производство за САЩ, където контрола на качеството се очаква да е на ниво. И в ИМЗ имат инженери и машини и материали, ама...
   
  Kifa, ATO, Gadnqra and 1 other person like this.
 10. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  925
  от:
  София
  :)Коментарите ми са принципни и с лесно разбираема посока на критиките,поздравленията са ми искрени към собствениците,не съм казвал,че въпросната пушка още на първото зареждане ще изпусне спусъка и ще счупи нечия кратуна или пък,че няма да може да изстреля съчма в зададената от стрелеца посока,но да не влизаме в обяснителни режими!Няколко примера:https://arms-bg.com/component/virtu...ack-eagle-5-5мм-265м-с-5283arms.html?Itemid=0
  https://www.isd-bg.com/vyzdushna-pushka-hamerli-hunter-force-1000-combo-2255-4-5
  http://guns.bg/Meteor_AR1000_Magnum...tOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
  ето и оптика за Метеора за да са равнопоставени с Хамерлито
  http://guns.bg/Meteor_6x40-cat14-sc...tOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
  С някои уточнения това са една и съща пушка...аз бих си взел тази произведената в Европа.ако ми е за първа пушка с мерак или Метеора ако е от любопитство и не ми се дават пари,само незнам каква да ми е мотивацията за Умарекса,няма как да имам уважение към тази фирма па дори и заради Валтерите ЛГУ и ЛГВ...За мен Умарекс са шмекери и свалят общото ниво при ВО!
   
  runi.b, ATO and Gadnqra like this.
 11. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,828
  от:
  Русе 0897860296
  Мааалко, като почетат, Любо и мааалко като пострелят и на всички им се изяснява картината и разбират какво им говорим. Хората без да са чели и без да са стреляли си сядат на компа и почват да те учат, да ти дават акъл, че и дискусии да водят, без даже да си имат хабер за какво си говорите. Аз отдавна съм приключил с обяснителните режими. Който трябва ще разбере от първия път, а който не може - разбира, като си счупи главата. Няколко пъти.
   
  pitbula74, Frankeiy, SvilenP and 6 others like this.
 12. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  xpresident, не си попаднал на правилното място. В Арсенал са твоите хора или по-скоро в НИТИ. В Сопот са тежки изделия, няма леко стрелково оръжие. Там има майстори, които лично познавам и съм работил с тях, със златни ръце, които работят с 1-2 микрона точност и 10-ти клас на грапавост, но тяхната работа е съвсем различна. Един спусък надали ще им се опре. Но нека да се предържаме към темата. Хубаво е че има повече мнения и съвети.
   
  Последна промяна: 24 Юли 2019
  Kifa харесва това.
 13. t.marev

  t.marev Редовен Потребител

  Публикации:
  431
  от:
  Пловдив
  Аз пък мисля, че такива дискусии са полезни, макар че често отиват в посока "кой е по-по-най! Въпреки някои повърхностни или недоброжелателни коментари, с внимателно четене, човек може да научи много. Специални благодарности към всички знаещи и опитни съфорумци, за ценната информация!
  Откъде идват проблемите? От чисто човешките слабости, които всички познаваме и на които всички сме подвластни - прибързано обобщаване, желание за себеизява, склонност към поучаване, незачитане на чуждото мнение....и други такива. Както писах преди в една друга тема, във всички форуми е така, тука не е изключение.
  Но да се върнем към Браунинга. Споровете дали трябва да се доработва това или онова по нея май се водят на различни езици. Не смятам тази пушка за "върхът на сладоледа" - /както написах още в началото, във второто или третото мнение по темата/ със сигурност има много по-добри от нея. Моят избор е продиктуван от съвсем различни причини. Ако смятах да гоня голяма точност, групи и други спортни постижения, щях да си купя друга пушка и да направя всичките тези подобрения, от които безспорно има полза. Аз обаче съм си купил пушката за друго. Да, при случай, бих могъл да пипна тук-там нещо, по съветите на опитните тунинговчици, но на този етап това не ми е необходимо. Разбирам желанието на по-опитните колеги да ми помогнат, за което още веднъж им благодаря, но те изхождат от собствените им разбирания, докато моите са други.
  Инженер Здравков, съвсем точно е описал механизмите на кооперираните производства и опасностите които те крият, но те правят достъпни продуктите и дават възможност всеки да избере според собствения си вкус. Я си представете, че всички пушки се изработват висококачествено, без усенъци и недостатъци, с прецизни дулни фаски и отлично обработени орехови приклади!? Колко души щяха да си купят и какво щяха да правят родните тунинговчици?:)
  А колегата Kifa може и да няма мотивация за Умарекса, но стотици хиляди души по света имат. Вероятно са наивни, неинформирани и консервативни, както предположи той, но това си е сериозна цифра!
  В крайна сметка, обсъжданият Браунинг си има своите предимства и недостатъци, аз споделих, каквото съм видял по него, по-нататък когато го разпарчосам повече, ще снимам и ще покажа какво е състоянието му отвътре. Ако има други които имат впечатления от тази пушка - не се срамувайте! Ние ще ви разберем.:)
   
  ATO харесва това.
 14. Djubey

  Djubey Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  509
  Не знам защо си губите времето да споделяте опит ? Човека си харесва въпросната пушка и всеки съвет отива като глас в пустиня.
   
  lynx, runi.b, Gadnqra and 2 others like this.
 15. 5ko

  5ko Потребител

  Публикации:
  258
  от:
  Plovdiv
  Пушка с детайли минали през шанцата ,барабана за почистване и на конвейера. Така се постига цена. Производство, транспорт, склад, дистрибуция....... Направете сметка... После вълци виещи срещу луната......

  На камък жито не расте. Ако е влажно само плесен!
   
  Последна промяна от модератор: 25 Юли 2019
  SvilenP, runi.b and Gadnqra like this.
 16. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  Колеги, кой иска да оправи спусъка и каквото още трябва там на моята пушка и срещу каква цена? Бих искал да видя разликата в стрелбата и характера на тази пушка впоследствие, с удоволствие ще споделя.
  Предложенията може и на лични.
   
  Последна промяна: 24 Юли 2019
 17. 5ko

  5ko Потребител

  Публикации:
  258
  от:
  Plovdiv
  Стреляй си с пушката не харчи излишни пари. Апетита идва с яденето познанието с решени задачи. След време като добиеш опит ще смениш пушката ако още те кефи стрелбата. Ние тука сме потрошили много пари за акъл много безполезни неща сме правили.
   
  soundmax, joro_ihr, Gadnqra and 3 others like this.
 18. runi.b

  runi.b Потребител

  Публикации:
  71
  от:
  plovdiv I sofia
  Личи си че пушката е с лоша изработка
  Чисто нова и ръждясала
  Този гамовски спусък никога няма да може да се оправи с смазване или полиране.
  Навремето сме пробвали и полирането не помага много
  Китайците са така,гледат от вън да я направят а отвътре е старото дърво
  Искам да ги видя тези пушки ката изстрелят 10 20 кутии чашки дали ще се разпаднат като хасан.
   
  soundmax, Gadnqra, Kifa and 1 other person like this.
 19. ATO

  ATO Редовен Потребител

  Публикации:
  173
  5ko, Благодаря!
  Аз за пръв път съм хванал въздушна пушка в 7-ми клас в стрелковия клуб в Сопот. Там съм стрелял до като премахнаха ОСО през 1991 или 1992 година, не си спомням точно. От тогава до преди 2 години не съм пипал въздушно оръжие. При мен кефа си го има както е при вас, но реших да купя една малко по-евтина пушка за забавление, не за спортни резултати.
   
  Gadnqra харесва това.
 20. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,828
  от:
  Русе 0897860296
  Спокойно си стреляй и се забавлявай. Както каза 5kо апетитът идва с яденето. Ако хобито те грабне и започнеш да поставяш по-високи изисквания пред пушката, ще си купиш и друга. Дотогава се забавлявай и чети, срещай се и с други колеги и събирай информация. Човек се учи докато е жив.
   
  Последна промяна: 24 Юли 2019
  xpresident, lynx, soundmax and 5 others like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена