Сега за основното ми притеснение....Винтовете, които държат цевната кутия и цилиндъра към ложата, са срещуположни тоест силата на затягане е само странично към ложата/приклада. При зареждане, силата за чупене на цевта и сгъване на пружината е надолу и после нагоре. В тези посоки винтовете не държат, в резултат на което те често се разхлабват и се налага дозатягане само след 10, 20, 30 или дори 50 изстрела. Виждал съм пушки, при които тези винтове са разположени под 45 градуса нагоре, като осите им се пресичат с оста на цилиндъра. При тази конструкция, винтовете вече държат цевната кутия и цилиндъра и в посока нагоре, а надолу - при най-голямото натоварване от зареждането, усилието се поема от самата ложа/приклад. Разхлабване на винтовете няма или вероятно има, но много по-рядко.
За съжаление, на този Браунинг, за който питам, винтовете са срещуположни и предполагат разхлабване, освен ако не е намерено някакво хитроумно решение което не се забелязва отвън. Като гледам на доста пушки са по същия начин, което ме кара да мисля, че проблема е отстранен по някакъв начин.
Ей за такива дреболии питам, които обаче са много досадни и могат да ти вгорчет живота.
Благодаря на всички за отговорите и съветите, очаквам още, аз отивам да чета работилницата.....
П.П. За тъщите е най-добре АК47 или направо черешовото топче!