Мнение за Browning X-Blade Hunter 5.5 / UMAREX/

t.marev

Редовен Потребител
Здравейте! Интересувам се от впечатления за въпросната пушка - качество на изработка, надеждност, удобство при използване....и други такива. Търсих някакви отзиви, но с изключение на едно ревю в тубата, с общи приказки, друго не намерих. Прегледах и тука темите - не намерих нищо. Ще се радвам някой да сподели лични впечатления от този модел. Пушката е предназначена за подарък и понеже хваща окото и данните и са добри, съм се спрял на нея, не окончателно разбира се, но не искам да се изложа с нещо некачествено.
Благодаря предварително!
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Интересувам се от впечатления за въпросната пушка
Аз не съм чувал някой тук да се е хвалил, че има такава.
Пушката изглежда добре, но ако очакваш , че ще троши мивки, ще останеш разочарован.
Цената и е около 300 лв и тежи 3 кг, тоест по 100 лв/кг :).
Скоростите, които и дават в .22 са 230 м/сек, но в едно ревю на пушката пича каза , че е 170.
В кал .177 я дават 20 Джаула и те съветвам, ако решиш да я купиш, да бъде .177 (4.5)
После направи едно ревю, за да кажеш как е?
 

t.marev

Редовен Потребител
Е, не очаквам чудеса естествено - да троши мивки или да трепе бизони...:)Важното е да респектира тъщата!:-[
Ясно, че парите отиват повече за марката, но именно щото изглежда добре и изработката ми изглежда качествена, съм се спрял на нея. Освен това е рядък модел, а за подарък, това ми се струва важно. Със сигурност има много по-добри от нея, въпросът ми беше дали няма да се окаже някой боклук, скрит зад добрата външност и да се скапе след една седмица.
Иначе пушката ще се ползва от време на време, за стрелба по кенчета на вилата, като не изключвам след три-четири сеанса, да бъде забравена в някой гардероб.
Има още малко време, намерил съм къде я има...ще мисля.
Тази, която съм избрал е 5.5 24 джаула, 230 м/сек дървен приклад.
Благодаря за мнението, ще очаквам и други да се включат.
 

lynx

Редовен Потребител
Това, че е рядък модел не е много добре.
Предразполага към размисли, от къде ще се търсят консумативи(пружини и маншети), при тези модели пушки се сменят през няколко кутии с чашки.
Другото много неприятно е, че в единия от клиповете собственика обяснява, че спусъка е супер дървен и не може да се регулира :confused:, а това е основна екстра при пружинните пушки. Доста пластмаса се вижда по външния вид, дано и отвътре не е пластмасова на ключовите места.
Но като я купиш, ще кажеш от какво си доволен и от какво си разочарован.
Аз също бих ти препоръчал да бъде в 4.5 калибър. Има доста предимства при по-слабите пушки спрямо 5.5
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
За подобни пари Комета с газова пружина и пластмасов приклад е доооста по-добре.
Преди няколко месеца направих такъв подарък. Щастливеца се радваше като малко дете. Едвам издържа 20-на мин. инструкции и съвети за безопасно боравене, как се стреля и как се поддържа. После като започна да уцелва капачки от буркани на 35 м от ръка(е, аз я бях прострелял предварително на това разстояние на механични), почна да подскача половин метър над земята от радост при всеки успешен изстрел.
Предполагам, че подаръка е обмислен откъм това дали е уместен - и ще се ползва с желание.
Неуместно избрана пушка обаче, може лесно и бързо да го вкара в графата "непотребни".
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
+1 за Комета

Вярно е, че не е Хатсан или Гамо, но факта че никой не е имал такава трябва да ти говори много! както вече ти писаха колегите.

Това, което четеш в описанието по сайтовете не е вярно! и на моята гега пише 42 джанки и 305 м/с, а реално е почти наполовина!

Разбира се моята е Хатсан 125, турски кашкавал, но имай предвид и това което ти казват - наличие на консумативи, регулируем спусък - много важно(, не съм чул май някой да е харесал спусъка си независимо каква е пушката) и не на последно място масово използване, т.е много хора да я използват и да са по скоро доволни от нея, както е при Комета (имам предвид бюджетна) .

Всяка една пушка, дори и от битака ще ти свърши работа, но ти казваш, че е за подарък и като такъв трябва да е читав нали?
 

t.marev

Редовен Потребител
Сега за основното ми притеснение....Винтовете, които държат цевната кутия и цилиндъра към ложата, са срещуположни тоест силата на затягане е само странично към ложата/приклада. При зареждане, силата за чупене на цевта и сгъване на пружината е надолу и после нагоре. В тези посоки винтовете не държат, в резултат на което те често се разхлабват и се налага дозатягане само след 10, 20, 30 или дори 50 изстрела. Виждал съм пушки, при които тези винтове са разположени под 45 градуса нагоре, като осите им се пресичат с оста на цилиндъра. При тази конструкция, винтовете вече държат цевната кутия и цилиндъра и в посока нагоре, а надолу - при най-голямото натоварване от зареждането, усилието се поема от самата ложа/приклад. Разхлабване на винтовете няма или вероятно има, но много по-рядко.
За съжаление, на този Браунинг, за който питам, винтовете са срещуположни и предполагат разхлабване, освен ако не е намерено някакво хитроумно решение което не се забелязва отвън. Като гледам на доста пушки са по същия начин, което ме кара да мисля, че проблема е отстранен по някакъв начин.
Ей за такива дреболии питам, които обаче са много досадни и могат да ти вгорчет живота.
Благодаря на всички за отговорите и съветите, очаквам още, аз отивам да чета работилницата.....

П.П. За тъщите е най-добре АК47 или направо черешовото топче!:-[
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
и могат да ти вгорчет живота
Точно тези винтове да са ти кахъра, но че други неща ще ти развалят настроението съм почти убеден.
Личи си, че не питаш, а си решил. Човек най-лесно харесва това, което иска.
В краен случай, решението ти ще бъде да я купиш и то в .22.
Животът е най-бързия учител и най е кеф, когато човек сам си напари кашлицата.
 

redsox

Редовен Потребител
На винтовете слагаш от синия Локтайт средна якост осигурител за резба. От мой скорошен личен опит и споделен от други колеги в този форум, това елиминира разхлабването на винтовете. Но както по-рано колегата е казал, това да ти е проблема. Слушай ги какво споделят и не бързай.
 

t.marev

Редовен Потребител
Мдааа, явно съм харесал непознат модел, нещо като момата от чуждия град, дето всеки вика: - Абе, мани я тая - кой знае, каква курва е!:)
Добре де, да оставим Браунинга...при другите пушки с такава конструкция, / а те май преобладават/ какво е положението - след колко изстрела дозатягате бурмите? На горещо препоръчваната Комета, как са тия винтове, срещуположни или под 45 градуса? Днес гледах в един магазин пушка от друга турска марка - Крал, на нея бяха под ъгъл, докато на Хатсана не са. На друга пушка - чешка Славия, пък бяха направо вертикални, стяга тялото към приклада и няма тън-мън! Те това е работа!:bravo:
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Крал, на нея бяха под ъгъл
Ами то друго не остана.
Blade Hunter 5.5 или Крал ... пак в 5.5.
Проблема с болтовете е решен.

Готов си с избора.
Остави тая Славия. Тя плюе чашките като шлюпки от семки. Падат ти на обувките.
Купи си едно нарочено "момиче" от чужд град, и да се посмеем заедно.
 

SvilenP

Редовен Потребител
На моя Хатсан 125 винтовете не се развиват сами...странно...:wall: защото трябва... :oops:

Колега стига с тези винтове - ако се развият сами - син Локтайт, Вибра тек, цимент или каквото си искаш може да свърши работа. А колкото до пушката - тук никой не я е използвал и това е. Ако искаш си я купи, ако не недей. Няма кой да ти каже нещо друго и си реши сам, както си си решил вече. За какво да говорим всеки ден едно и също.
 

t.marev

Редовен Потребител
Всъщност, пуснал съм темата, не за да търся съвет при избор на пушка, а да прочета мнение за конкретен модел от дадена марка. Мненията на продавачите всезнайковци, директно ги прескачам. Ревютата в Тубата, са направени за американци - също не вършат работа. Ката чуя "хай гайс" и на гледам нататък! :stop:
При положение, че никой тук не е пипал такава пушка, нормално е да потърся мнение за други модели със сходна конструкция. Проблемът е конкретен, мисля че е ясно формулиран, със сигурност се среща и при други модели с такава конструкция....Очаквам да чуя, дали се наблюдава често, кой как го решава и дали пък нЕкой производител не се е изхитрил да вложи 100 грама мозък и да го избегне.:bravo:
Разбира се, нека пише само този който желае.
Иначе и другите съвети са добре дошли - ако не на мен, все на някого ще му свършат работа.:winner:

На моя Хатсан 125 винтовете не се развиват сами...странно....

Никак не е странно, защото на Хатсан 125, винтовете са свързани помежду си с цяла втулка, което разпределя усилията сравнително равномерно и позволява използване на по-дълги винтове.

Това за цимента ми хареса, мисля да го използвам при случай!:bravo:
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
На тези как са им винчетата, срещуположни или под ъгъл? Щото ако са срещуположни...
 
Нагоре