МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

anibis

Редовен Потребител
Ето още едни мишенки с булпапа. Дистанцията е 50м стреляно е от маса с предна и задна упора,чашки JSB 6.35мм. 1.64гр. Polymag Predator & Barakakuda 2.1гр.
Както се вижда ЖСБ 164гр.в 6.35мм отново №1 :yes: С чашки Predator е стреляно в средната мишена в крайната/дясна/ е Баракуда 2.1гр.
http://s1130.photobucket.com/user/miroslavcho7/media/001_zpsa3e92b11.jpg.html
пс.Стрелях отново с Гамо прохънтър 1,4гр. в пъти по добре се държат от Predator-a Тая Бенжаминската цев си хареса най много жсб,Баракуда и Гамо. :pardon:
 

lynx

Редовен Потребител
Най-лявата група е направо извънземна за 6,35 !
Поне аз досега не съм виждал на открито някой да реди подобни групи с тоя калибър.
 

dberov

Редовен Потребител
lynx написа:
Най-лявата група е направо извънземна за 6,35 !
Поне аз досега не съм виждал на открито някой да реди подобни групи с тоя калибър.


....като се има в предвид че това е самоделка!!!

Миро е пропуснал да пише с каква скорост е стреляно... 290-295м/с с жсб 1.64гр ;)
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Миро, Предатора не е правен за групи да стреляш. Там упражнението е да не се налага втора чашка да се пуска по трасето. ;)
Иначе лявата групичка е супер.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Същите групи ги правя и с Кондора. Момчетата от Русе са свидетели :) Постнал съм ги в темата за Кондорите. Мирко ги знае :)
 

dinkata

Редовен Потребител
Тонално... темата я обърнахме май на "кой е по - по - най", а някак си не е хубаво отстрани...
Братския Асеновградски съюз, също има с какво да се похвали... но ще го спестим за момента :) ;) :cheers: :cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Нека сваля малко "летвата" ;) Днес се опитах да направя група на 50м. с АТ-то с насрещен променлив вятър...трудна работа се оказа. Стрелях от капака на колата като едният крак на двуногата беше на предното стъкло я другият на капака. (Карам миниван и предният ми капак е с 45 градуса наклон ) :D 7 изстрела с чашки JSB 1.175г. Мисля че на закрито от рест ще направя по-добра група...но от къде такива условия :wall:

 

sts1969

Редовен Потребител
Знам че пушката може повече, но трябва стъбилна стойка...за да не си виждам както днес пулса в кръста на оптиката :D ...а и горните две попадения май са от прецакани чашки защото адски трудно влязоха в цевта. После разбрах причината, О-пръстенът на барабана ми беше прецакан от калпави чашки (някакви турски боклуци) и направо стърчаха или липсваха като отхапани парченца от него при всяко гнездо на барабана, наложи се да го подменя този пръстен с нов днес. :eek:
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
На крива ракета космоса и е крив... :cheers: супер мишена колега
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
И според мен си е добре мишената.Аз почти не съм си играл да стрелам за група пък и камоли в вятър че и на 50 метра но мисля че е добре.А пък и най важното е ти да си доволен и да те радват постиженията които правиш :cheers:
ПП ще добавя само че не съм никакъв капацитет и нямам почти никъкъв опит така че да не се взима под внимание какво мисля за мишената.Иначе в никъкъв случай не мога да се засегна особенно пък на теб @st_beer :cheers:
 

st_beer

Редовен Потребител
Не зная как може да казвате на човека,че това е хубава мишена.Аз лично такава мишена с ПЦП не бих я пуснал никога ако ще да ми е най-доброто постижение. В тая мишена група няма никаква.Разбирам ,че е духало и други странични фактори имало,но по добре е да не се пуска такава мишена. По лошото е ,че има колеги които я харесват и одобряват. Нищо лично спрямо никого нямам. Просто казах(написах) това което мисля :cheers:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Така е.
Вятъра може да се компенсира.
Опитай да определиш посока и сила и компенсирай.
Това че ти е една и съща дистанцията ти дава голямо предимство.
Реални ситуации като различни дистанции, различен ъгъл на стрелба и различни по сила и посока ветрове усложняват действително задачата.
Като има желание и практика групата ще се подобри.
Давай може повече.
 

sts1969

Редовен Потребител
:cheers: Знам че има още много какво да се желае, все пак имам РСР едва от 5 месеца като 2 от тях отидоха по преработки в булпап и дървен приклад...имам едва 300 чашки изстреляни с нея. :cheers:
 

staif

Редовен Потребител
не се притеснявай брат всичко си идва на място с мерака.. ;) постреляй още и като ги направиш"дупките" да се застъпват после ще ти се иска да са като една.. :cheers: ,,и после пак човъркане -и пак стреляне и така нататък... :cheers:
 

Карлсон

Потребител
Айде и аз малко да се иза... в темата... Светльо мишената си е супер, братле, за тези условия за стрелба, за булпап, за най-масовото ПЦП, без маса, рест... Остави ги тези дето взеха пушки за едногодишните си заплати и започнаха да се срамуват от такива мишени като твоята... Стрелба и пак стрелба, брат, прави си кефа и това е :cheers: Моля после някой от модераторите да почисти..
 

didarai

Редовен Потребител
luft9waffe написа:
Групата от долните 5 е под инч.Добра мишена.
Така е.Групата е от долните изстрели.Горните 2 се махат като 2-та най-отдалечени(флаери) .Поне при нас така се мерят групите на пистолетите.Отделно , че 4-те изстрела са строго един над друг.Минимална грешка на стрелеца, най-вероятно от позицията на тавана , особено ако му идва малко висок.
 
Нагоре