Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
А със какъв материал утежняваш стрелите, и не трябва ли да го прострелям наново след като утежня?Утежнението на стрелите се прави само за арбалетни стрели ! Имам и лък и арбалет.Като стрелец с арбалет най отговорно заявявам че никога повече не бих стрелял със стрела която не е утежнена ! Когато стреляш с арбалета стандартна стрела с кухо стъбло се чува едно неприятно дрънчене и лек откат.По самото дръчене на изстрела се усеща че енергията на раменете се удря в самата арка на арбалета-чустваш че не му е "добре".При утежнената стрела изстрела е плътен,няма го "дрънченето" и изстрела е като от истинко оръжие.
Има болтове под 130 грама. М3, м4, м5 и т.н. Има и с инчова и с обратна резба. Мисля, че болтове над 130 трама са за тежка промишленост.Така като гледам няма болт под 130-150 грама.
Грейна, или грама? Защото, аз като гледам, масовите алуминиеви стрели, излизат, около 180 - 280 - 300 грейна = 12 - 18 - 20 грама. 1 грам = 15,43 грейна. Има и по 26, 30, 40 грама, намирал съм и по 100, но са голяма рядкост, а 130 - 150 грама, изобщо не намерих. Вероятно, стават толкова, след утежняването. На снимката са върхове, каквито имам - 100 грейна - 6,48 грама. Стрелата, също е стандартна, карбонова - 9,1 грама. Откъде идват тия 130 - 150 грама, не знам.Така като гледам няма болт под 130-150 грама.
Мисля, че това което има в предвид колегата е, че дървените болтове от неговата снимка, които изглеждат като правдоподобни копия на оригинали от средновековието, не са по-леки от 130-150 грама, за разлика от модерните болтове, които са много по-леки.Грейна, или грама? Защото, аз като гледам, масовите алуминиеви стрели, излизат, около 180 - 280 - 300 грейна = 12 - 18 - 20 грама. 1 грам = 15,43 грейна. Има и по 26, 30, 40 грама, намирал съм и по 100, но са голяма рядкост, а 130 - 150 грама, изобщо не намерих. Вероятно, стават толкова, след утежняването. На снимката са върхове, каквито имам - 100 грейна - 6,48 грама. Стрелата, също е стандартна, карбонова - 9,1 грама. Откъде идват тия 130 - 150 грама, не знам.