Лъкове и арбалети

Lighthammer

Редовен Потребител
То дори без тунинг впечатлява: към 140 м/с с 22 г стрели и съответно към 240 джаула. Към 240 кубика резервоар на 200 бара, което дава към 20-на изстрела, казват и повече. И на 40-50 м е доста точен звярът.
Е, разбира се, новата версия изглежда по-внушително с две стрели и прави двуцевката за самозащита HDS68 на практика почти смешна в сравнение.

Последна промяна:

tio

Новодошъл
Колеги, някой имали впечатления от следните арбалети:
EK ARCHERY CROSSBOW GUILLOTINE-M+
MK-XB53BK 185 lbs
EZ Archery Ballistic
EZ Archery Blade
EK Archery BLADE+
Man Kung MK-XB55BK Kit 185 lbs

След пушка и пистолет,реших да попълня "арсенала" от оръжия.
Целта е ясна-забавление през почивните дни. Не стрелям по животни (с изключени на плъховете). Имам котка за домашен любимец,
та като погледна през оптиката, все едно виждам котката си.
Или предложете нещо от което сте доволни и си си струва парите. Бюджета е 500-600лв.

Apophis2036

Новодошъл
Здравейте, някой знае ли какъв е действащият в момента регистрационния режим за притежаване на арбалет. Харесал съм си един дзвер SUB-1 XR и не знам дали е както при въздушното оръжие само с регистрация в полицията. Иначе след еуфорията с Вулкан 3 и големи благодарности на Павката, се съм се засилил да разширя стрелковите си умения по посока на арбалетите :)

Маро

Потребител
Някой може ли да даде съвет от личен опит, към каква сила на опън(и може би размери) е добре да се ориентира начинаещ стрелец с лък?
Малко доп. инфо:
- тип класически рефлексен лък, напр.
https://www.outdooractivebg.com/product.php?prid=8512
- тегло на стрелеца 65-70кг, височина ~175см, често, но неинтезивно спортуващ тип

Поздрави!

Нагоре