Избор на въздушна пушка

Lubo0101

Новодошъл
Здравейте,
нов съм в групата и от доста време се каня да си взема въздушна пушка стрелял съм преди с пушки на приятели и реших да си взема своя. Ориентирал съм се към 5,5 мм.
Бюджет до 600 лв и пушката задължително да е със оптика. Спрял съм се на два модела, но ако имате нещо по добро може да споделите.
Това са двете пушки които съм харесал.
https://www.geodar.org/index.php?route=product/product&path=17_110_111&product_id=1933
и
https://www.pushka.eu/product/Въздушна-пушка_Кросман-CD8M22NP-Nitro-Venom-Dusk-5.5


Благодаря предварително за отговорите!
 

t.marev

Редовен Потребител
Здравейте,
нов съм в групата и от доста време се каня да си взема въздушна пушка......
.......Благодаря предварително за отговорите!
Здрасти, добре дошъл!Ти хубаво си харесал, ама и двете пушки ги няма налични и едва ли ще ги има. Трябва или да ги търсиш отвън или да харесаш нещо друго. По принцип няма лоша пушка, има неподходяща. Затова по добре е да си изясниш за какво ти трябва пушката и чак тогава да почнеш да избираш между тези които стават за твоя тип стрелба. Според първоначалния ти избор се досещам че си почитател на силните пушки, но може да се окаже, че и не чак толкова силни, ще бъдат подходящи за тебе. Може да хвърлиш едно око тук https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Избор-на-въздушна-пушка-нЕкои-съображения.11924/ може да ти се стори интересно. Във всеки случай, направи избора си САМ, като разбира се отчиташ всички съвети и препоръки, които ще получиш. Ти вече си придобил някаква представа и опит с пушките на твоите приятели, така че ще ти бъде по-лесно. Освен това, първата пушка рядко остава последна, така че ако не нацелиш от първия път, ще може да си избереш друга.
Успех!
 

t.marev

Редовен Потребител
Хубава пушка в правилния калибър:
.....................
Наборе, ти как определи кой е правилният калибър?! То ако имаше правилен - нямаше да ги има останалите! Или не е така?:(
Я ми кажи, кое е правилното питие - ракия, водка, коняк, уиски, мастика, джин, текила, вермут, вино, мента?;)
Недей го ФърГа момчето у храсталака!
Иначе пушката си е много хубава....
Наздраве!:)
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Благодаря, но търся задължително да е с оптика.
Че за какво ти е оптика ако си избереш нефелна пушка?
Държиш ли да е пружинна пушката,ако не ето ти предложения:
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/gamo-gx-40-5-5мм.12634/

https://zarimex.eu/vazdushna-pushka-diana-stormrider-synthetic-kal-5-5-mm
На Дианата може да и сложиш тази оптика(и на всяко ПЦП)
https://www.isd-bg.com/aksesoari-i-...-zhie/optika-3-9x40-sfp-opsl20-victoptics-pac
Една китайска помпа от Алито,тука гледам че ги дават за по 180лв и си ти!
Ако държиш да е пружинна(което приветствам) и не можеш да поръчваш от вън то у нас около този бюджет остана само една Диана :
https://zarimex.eu/diana-am03-n-tec - няма как,за оптика ще се бръкнеш отделно,то без пари не става :)!
Ето подобно но втора ръка:
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-diana-ar8-n-tec.12639/
А ако искаш да се забавляваш с часове и години пушката дето rivan ти я предложи по-горе.
Ако можеш от вън да пазаруваш предложенията могат да се увеличат!
Успех с избора!
П.с
Разбира се на нашия пазар може да разгледаш Кометите,по скъпите Умарекси,във ВИП-а има BSA и разбира се Гамо...съобразявай избора си и с налични консумативи и вносител гарантиращ ти все пак някаква отговорност!
 
Последна промяна:

rivan

Редовен Потребител
Наборе, ти как определи кой е правилният калибър?! То ако имаше правилен - нямаше да ги има останалите! Или не е така?:(
Я ми кажи, кое е правилното питие - ракия, водка, коняк, уиски, мастика, джин, текила, вермут, вино, мента?;)
Недей го ФърГа момчето у храсталака!
Иначе пушката си е много хубава....
Наздраве!:)
Набори, ще се опитам да ти отговоря, така че да ме разбереш! Щом даваш за пример пиенето, ще ти дам и аз няколко примера. Та така, ако сутрин станеш и много ти се пие, може да пиеш каквото намериш - водка, уиски, одеколон - каквото ти е под ръка. Ако искаш обаче, пиенето да ти прави кеф, ще трябва да му подбереш и съответното мезе - на ракийката- салатка, на водката- краставичка, на уискито - ядки, на рибката - бяло винце и т.н. И с пушките е така, само дето тяхното мезе са мунициите. Ако не подбереш правилните муниции, пак ще стреляш, ама няма да ти е кеф, като да пиеш уиски с кисела краставичка. Аз съм установил, че при пушки до 20 джаула, правилният калибър е 4,5, нагоре - колкото повече, толкова повече.
Дано си ме разбрал, дано ме е разбрал и Любо!
Любо, бюджетът ти е 600 лв, това което ти предлагам е 480, купи си отделно оптика с фиксирано увеличение, това , което се предлага като комплект не винаги е най- доброто!
И да кажа, нямам нищо общо с продавача, не го познавам лично и ми е се тая, дали ще купиш пушка от него, или от някой друг.
 

xpresident

Редовен Потребител
Тази мания към оптиките предполагам идва от филмите за снайперисти. За развлекателна стрелба с пружинка кефа с механични е къде по-голям. Оптиката освен че тежи и че добавя поне 300лв към пушката (за пружинка аз задължително бих сложил Дампа моноблок), ами и повечето приклади са ниски и неудобни за оптика.
Това наистина е най-доброто предложение за този бюджет.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Само да допълня, че 50s е супер на механични а пък с оптика и моноблок се добавя допълнителната тежест която е нужна да стреля още по-приятно.Набузника е леко нисък - факт неуспорим, но си купуваш хубава пушка за парите си. :cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
Ако не подбереш правилните муниции, пак ще стреляш, ама няма да ти е кеф, като да пиеш уиски с кисела краставичка. Аз съм установил, че при пушки до 20 джаула, правилният калибър е 4,5, нагоре - колкото повече, толкова повече.......
Прав си наборе - уискито не върви с кисели краставички! Ама ти му предлагаш на момчето точно това! Не забеляза ли, че и двете избрани от него пушки са над 30 джаула? Какви 4.5, какъв Вайраух? Момчето е стреляло, има си някаква представа, иска да си прави кефа, както го разбира, а ти му предлагаш да го прави по твоя начин. Той иска да отиде на дискотека, а ти му предлагаш да отиде на гости на леля му и да гледа сериала по телевизията.
Та правилният калибър, за всеки тип стрелба е различен, както и в различните ситуации се пие различно питие.
А иначе за всеки вид пиене, най-доброто мезе е добрата компания. Според мен де!:cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Тази мания към оптиките предполагам идва от филмите за снайперисти...
Около 2 години след като взех ПП отказвах да стрелям с оптика .
И сега дори се върнах пак към механичният.
Само , че ...оптиката (макар и главоболие на ПП) ме научи на много неща и най вече ....да стрелям :) .
Особено ако си сам и няма кой да ти дава съвети, с нея е далеч по-бързо и лесно , особено на далечни дистанции .
Всъщност се научих да стрелям , след като започнах да ползвам оптика поне Х24 . Преди това смених 4 пушки и 2 оптики (х9 , х16)с убеждението...че те са виновни :lol::lol:
 

rivan

Редовен Потребител
Не забеляза ли, че и двете избрани от него пушки са над 30 джаула? Какви 4.5, какъв Вайраух?
Забеляза ли, че и двете пушки, които си е избрал не са налични? Ако бяха успешен модел, щеше да има търсене, съответно и предлагане. Нито едното, нито другото. Защо ли? За мен пружинна пневматика с такава мощност е грешка! Като да пиеш одеколон - ще те боли главата, а и удоволствието къде е ?!
Ако търси такива мощности, по-добре ПЦП! Но не се включва в бюджета! Затова му предложих, според мен по-добрия вариант!
 

t.marev

Редовен Потребител
Забеляза ли, че и двете пушки, които си е избрал не са налични? Ако бяха успешен модел, щеше да има търсене, съответно и предлагане. Нито едното, нито другото. Защо ли? .....
Забелязах, забелязах.....Написал съм го още в първия текст, ама кой да го прочете? И какво от това че ги няма?! Според тебе, щото са калпави и не ги внасят.....Ама то по тази логика, трябва да обявим и Вайрауха за калпав, щото и него не го внасят!
Айде, стига сме цапали темата на момчето, да оставим и другите да напишат нещо.
:cheers:
 

Lubo0101

Новодошъл
Благодаря на всички, които отговориха и се поразгледах повече и харесах други два модела с които искам отново да попитам дали са по добри от предишните 2 модела.
https://arms-bg.com/oragie/vazdushn...na-pushka-norica-dream-max-combo-223-j-55-mm/
и
https://arms-bg.com/oragie/vazdushn...hna-pushka-cometa-fusion-galaxy-5-5mm-275m-s/
заедно със тази оптика
https://arms-bg.com/optiki/optika/optika-gamo-6x40-wr-riflescope-gamo-6x40-wr/
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Ако искаш от тук (България) да купуваш пружинка, започни направо с прозвъняването на магазините за наличности, цени и дали изпращат с куриер( повечето отказват), а не само да ги ровиш за модели. Всички предлагат всичко, ама нямат почти нищо свястно налично.
И ако удариш случайно, на нещо дето да те замисли, тогава гледай параметри и с какво можеш да я накичиш.
А от вън магазините пращат и що годе реално указват наличности или срокове за доставка.
Ако търсиш "яка" пружинка, оптиките са по-скоро консуматив, докато нацелиш правилната комбинация......
 

ATO

Редовен Потребител
Ако си решил да е Комета си вземи поне с дървен приклад, че пластмасовия ... Сменил съм две Комети и най-удобния и красив приклад е Premier.
Не пренебрегвай вариант с механичен мерник, има защо. Оптика както може да се сложи, така и в един момент да се махне. Стрелбата на механични с хубава пушка си е кеф, но ще го разбереш по-късно, когато постреляш и в двата варианта. Спусъка, както са ти казали колегите по-нагоре е много важен.
Понеже искаш 5.5 https://sotis.bg/products/1046
Успех!
 

Lubo0101

Новодошъл
Здравейте, реших че ще бъде комета със сигурност но все още се колебая между 4.5 и 5.5 и като цяло модел защото са много. Сила не искам толкова, предпочитам да е точна. Стрелял съм и с механични и с оптика и двете ми харесват но оптиката ми допада повече. Ако може да ми препоръчате някоя и сайт от който да гледам.
Благодаря ви предварително!
 
Нагоре