Избор на въздушна пушка

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Сотис ги внасят по принцип,но някъде могат да имат и нещо неналични при тях,разгледай им сайта,мисля,че могат да ти я пратят по някой по- малък магазин в твоя град(не знам от къде си а и не е важно).Колко струват тези Комети в момента 5-600лв с дървения приклад...разгледай тези ако можеш да пазариш онлайн https://airgunshop.gr/1.-aerovola-tufekia/elatiriou/walther/ да,ако се понапънеш ще можеш да вземеш само с пластмасовият приклад,но качеството на материалите и изработката са несъвместими с тези на Кометата.Да тежичка е( не е за дребни хора) а с пластмасовият приклад е с лош баланс а уравновесяването и качва още малко теглото,фак версията е реално 19 дж. Но мисля че няма да съжаляваш!Пушката не Air Arms ,но напълно съвместима с HW а конструктивно повече от него ,а и малко дрънчи,но кефа от качеството е голям!Та така!
Говоря за LGV!!!
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Вземай Валтера и стреляй на механични докато събереш за хубава оптика. Така или иначе, тези 4х32 и други евтиний не стават за прецизна стрелба.
 

ATO

Редовен Потребител
Човека е определил някакъв бюджет. Дайте му съвет за тези пари. Ако беше казал че ограничението му е 1000 лева, сигурен съм, че щяхте да го набутате с поне 300 отгоре. Той иска да си купи пушка и е определил критерии, а не вашата пушка за състезания, която надхвърля бюджета му два пъти.
С най-голямо уважение към всички и моля, никой да не се засяга, но това не са добри съвети.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Е дай му де..що го набутваш с дървения приклад на Кометата след,като железарията е същата....а от опит, ми и аз за това смятам,че по-скоро набутване е 500лв. за Комета от колкото 700лв. за Валтер.А понеже най- вероятно колегата не знае какво точно търси,но все пак да е като "истинските " пушки затова в първия пост го насочих към ПЦП влизащо в неговият бюджет и в същото време лесно за експлоатация ,стрелял ли си с пружинна пушка 35 дж.? Стрелял ли си с ПЦП 35дж.? правиш ли разлика между двете?Но момчето непонече да се поинтересува и след това е свалил критерия от 30 на 23 дж.Е повтарям се,но за разлика от от телефоните пушка не се купува всеки ден(това важи за нормалните любители...:)) и не за две години..,нали така!?Ако свали под 20 дж. и 4,5 ще има още предложения,ако 4,5мм 30дж. също има предложения,ако може да пазарува от вън има още много предложения за този бюджет!А и не е нужно винаги да се включваш на контра,просто разкажи твоята гледна точка и съвет,говори на питащия не на "Тях" те си имат пушки!
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Не съм на контра. Не нужно да му се предлага нещо, което надхвърля с много бюджета който е определил. По-скоро да му се предложат варианти до тази цена.
И да, стрелял съм с доста пушки и имам впечатления. Послушал съм съвета на някои колеги, но съм избрал това, което покрива критериите ми.
Не разбирам ти защо се засягаш след като поста ми не е обърнат персонално към никого.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Посочи ми
Ако беше казал че ограничението му е 1000 лева, сигурен съм, че щяхте да го набутате с поне 300 отгоре.
Е все пак е насочен към някого,цитирай постовете които са те провокирали в ТАЗИ тема за твоя коментар!
И чак пък засегнал...изясняваме позициите си за едно или друго мнение и съвет,така е правилно и коректно,мисля!
 

t.marev

Редовен Потребител
Най близко до първоначално избраните модели /приемаме, че те са предпочитания тип/ е товаhttps://guns.bg/bg/gamo-black-knight-igt-combo-3-9x40-55mm. Силна 25-26 джаула, с газова пружина, с оптика, с демпферна шина за оптиката, разпространена схема, лесно намираеми консумативи, само 35 лв над бюджета. Много добра пушка.
 

rivan

Редовен Потребител
И каква стана тя? Въртим, сучем и пак до Гамо и Комета стигаме! И пак в 5,5, защото питащият си е избрал този калибър! А как го е избрал - дупчи повече! А че ще постреля малко и ще разбере грешката си и айде в купува-продава? Сега кандиса на 20-23 джаула!Дано кандиса и на 16-20 и да си вземе подходяща пушка /пружинка/
 

LogiBG

Редовен Потребител
Според мен Комета 400, Раух 50s или евтино пцп както колегата е предложил дианата.В армс кометата е 400лв с дървен приклад.При гръка има артемис 900 същото като диана и е на 190 евро(спестяваш почти 100лв).Купувахме такава стреля отлично, помпа се лесно(за около минута 100-200бара) и прави 35-40 изстрела, проблеми за сега никакви.Рауха от колегата ако не е продаден за парите си е топ.Остава да видим избора на колегата.
ПП В мундилар има гамо 440 в комплект с оптика за 209евро приятна пушка за тези пари.
 
Последна промяна:

ATO

Редовен Потребител
Васко и какво? Да среля по салфетки. А дали той иска само това?
Kifa, Valter е твоят избор но му е над бюджета. Човека е определил граница. Правилно е да му се даде съвет за тези пари. Вие го бутате директно в дълбокото. Така не му помагате. Някои неща се купуват според предназначението и възможностите, които питащия сам трябва да определи. Грешка е според мен да ти предлагат състезатена кола ако не си пилот във Формула1.
 

ATO

Редовен Потребител
Не всички силни пушки са калпави. Ти го знаеш по-добре от мен, но пак е въпрос на пари.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
АТО Walther LGV не е спортна пушка,това LGV не е онова LGV дето дори и по времето когато си тренирал стрелба активно е било вече старичко!Това си е пазарен римейк в духа на Умарекс,но произведен в Германия а хубавата пушка става за всичко,нехубавата за нищо...важно е избор да има!
 

xpresident

Редовен Потребител
Онова май беше LGR. Или има спортна LGV?
5.5 за да е силна, с оптика за да е точна. Това е логиката, но после се разбира че нещата са по-сложни, особено с ПП.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
За какво BMW говориш,на човека бюджета му е 600 лв.Кометата е 500лв.(не им бяха гледал цените ,мислих,че са ги вдигнали повече) Валтера е 700 намален,да с пластмасовият приклад ,но това си е черен петък,възможност да си вземеш нещо което не би си го позволил на реална цена...И Комета и другите от среден клас съм му ги посочил още в първият си пост...какво повече,кое не е ясно?
Онова май беше LGR
https://www.pyramydair.com/blog/2019/08/walther-lgv-olympia-part-1/ ;):cheers:
 

t.marev

Редовен Потребител
....И пак в 5,5, защото питащият си е избрал този калибър! А как го е избрал - дупчи повече!....
И какво лошо има в това?! Всеки избира по неговия си критерий. Вие го съветвате да направи избор по вашите критерии. Както казва АТО, не му помагате. Ще си купи момчето някоя пушка 7-8 джаула и какво - като отиде да стреля с неговите приятели, ще го спукат от бъзик - Абе Любо, как можа да дадеш 600 лева за тая плякалка, тя не може да счупи бирена бутилка. Вярно качествено изработена, но какво от това - тя няма най-важното нещо на оръжието - силата!
Не всеки го тресат спортни мераци, да стреля всеки ден по 100 чашки и да не може да спи, ако групата му е 3 см. Повечето хора искат, да пострелят от време на време,да гръмнат двайсет, трийсет съчми, да счупят нещо и толкоз! Затова и търсят съответните пушки.
Момчето подхожда с уважение, пита тук с идеята че има разбиращи и знаещи хора и не бива така с лека лъка да злоупотребим с доверието му и да го насочим към нещо неподходящо.
 

rivan

Редовен Потребител
но какво от това - тя няма най-важното нещо на оръжието - силата!
А какво е силата без контрол?Какво от това, че ще троши тухли на два метра, като на 20 няма да уцелва кофа? Пружинките/според мен/ имат конструктивни ограничения изразяващи се в ограничения обем на цилиндъра.Ако прескочим тези ограничения, имаме огромна, тежка пушка, която във всеки случай е компромис, с тегло, с точност, с оптики, крепежи. Това според мен! Всеки сам си прецЕня, както е модерно да се казва!
 
Нагоре