Газови пружини за пневматични пружинни пушки.

dilom08

Редовен Потребител
Нямял съм късмета да си купя пушка от него, но бях на път да сторя това докато не видях как правеше един бам 30 с газова пружина и й присаждаше спусък. Аз който никога не съм заварявал( 2-3 пъти само) се хванах за главата като видях как завари спусъка- всичко наплюто, къде олято, къде цялото в шлака, абе трагедия- и това е спусък,който би трябвало да подсигурява няколко десетки килограми напрежение. Върха беше когато обяви,че бам 30 е в пъти по-добър от дианата като качество. Иначе стрелнах с няколко хасана които е правил- приличен откат,добър спусък.относно самия монтаж на ГП не мога да кажа нищо- не съм ги виждал овътре. но като чисто лична преценка- никога не бих дал да ми пипне пушката.
 

luis vu

Потребител
Днес монтирах гп на торун магнум 4.5 . напомпена на 120 бара .среля много меко , почти без откат . скоростта и падна с малко по малко от 10 м/с, но усилието за зареждане ми се струва по голямо .какво мислите , дали ми се срува заради по голямото усилие в началото или нещо не е наред?
поради големият ход на буталото тапата е завинтена отвън на амортисьора.ще направя чертеж , ама днес ме мързи.
май тая пушка е пълна екзотика , не съм чел нищо за нея . ;)
 

krras

Новодошъл
luis vu написа:
krras написа:
Някой пълнил ли е ГП през о-пристена? :(
то всички пълним оттам.само дето пръстените са два. а ти сигурно си мислиш за грешният ;) ;)
М/у буталото и о- пръстена дето го уплътнява.........за другото пълнене ясно :p :crazy:
 
A

Anonymous

Гост
И през двата пръстена става напомпване-зависи колко ти е корава помпата. :lol: :lol: :lol:
 

Grifcom

Потребител
Не е задължително буталото да е уплътнено от "О" пръстен
 

Attachments

  • 04112010248.jpg
    04112010248.jpg
    435.1 KB · Прегледи: 640

glg_81

Потребител
Ето малко снимки и от мен, на поредната безпроблемно работеща ГП! :yahoo: :winner:
http://glg81.snimka.bg/tuning/gp.560165.21911601.big



Имам един въпрос към всички които са правили ГП?
Защо амортисьори с ръб по-цялата дъжина НЕ стават за нашата цел, след като са напомпени фабрично до около 80 кг. Ако клапане е със заварка защо не ??? ???
 

glg_81

Потребител
До сега съм направил около 8 или 9 ГП и една несполочлива и нито една не е дала дефект. Първата ми ГП е на около 3000 изстрела и няма абсолютни никакви проблеми с нея, Несполучливата си напрових труда на я повредя с напомпване до 200 бара и да я свия, и за моя голяма изненада нищо не се случи, просто издържа на напана. Това не е шега работа, затова трябва да се внимава искючително много и да се мисли за последиците от недообмислените постъпки.
 

glg_81

Потребител
Когато предната тапа влезе на мястото на утежнителя вкарвам стержена на ГП в нея. Тя си стой там без да мърда, защото самото свиване на ГП при сглобяване на пушката създава натиск върху тапата и я натиска без да мърда от местото си. Досега не сам чувал някой по врене на стрелба да е установин "излизане" на тапата от въха на стержена. Задната тапа и слагам толква тефлонова лента че да уплатни хубаво и я навивам плътно с умерено затягане.
 

qtex

Потребител
Какви точно са предимствата на ГП пред обикновената метална пружина? Може ли да се достигне същата сила както например на моя Асанчо му дават 1250 fps начална скорост, разбира се при напълно изправна пушка и механика и техни чашки и т.н.
Гледам на някои места имаше мнения, че скоростта при колеги е паднала от около 300 на 260 м/с
С цел по-малък откат и по-добър баланс ли се прави?
 

ilian

Потребител
Друго предимство на ГП е,че можеш да си носиш пушката заредена и да стреляш много бързо при нужда ;).
 

bateelmo

Потребител
Направо съм изумен от невероятните конструкции които се появяват в изпълнение на колеги. Никога нямаше да повярвам,че тапата на газова пружина ще държи налягането сами с тефлонова лента особенно след няколко удара. Братушка пък маи я беше лепил с течен метал което е още по невероятно, но явно има и неподозирани възможности. Аз не бих рискувал никога с лепена тапа при тези налягания. Иначе за резбата съм склонен да използвам но с гумичка за уплътнител, само че колко са дебели стените на този амортесиор та успя да нарежеш резба . А за тези дето имат ръб колегите съм чел да казват че са шевни тръби и за това да не се използват,но не е така.Ръба е канал за зона с по малко забавяне на хода и щом е напомпена на 80 кила нищо и няма. Пък и може да прозвучи още по невероятно но на моя еваникс ар6 резервоара е направен фабрично от шевна тръба и има още заварени детаили по високото налягане.
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Първата ми ГП на 3 болта с О пръстен не изкара и 1000 изстрела. От ударите резбите се разхлабват, тапата се размърдва и изпуска. След първото изтичане, смених О пръстена и залепих резбите на винтовете с Локтайд (или както там се пише). Същата работа. Лечението - Заварена тапа с външно монтиран клапан за пълнене и изпускане - няма празно бачка докато заминат К маншетите на стержена.
 
A

Anonymous

Гост
може ли да се сложи ГП на БАМ 30?И от каде може да се купи?
 
Нагоре