Изчаках да стихнат малко негативните страсти.
След такива мероприятия човек си прави някои изводи и заключения. Моите, които касаят нашето хоби са:
За една година много се е вдигнало нивото ни. Сравнението на точките, миналата и тази година показва, че ако предната година само няколко човека са имали приличен резултат, а другите са доста зад тях, то тази година бяхме доста по-подготвени и точките са много повече на всички, като основната група се движи с по няколко точки разлика. Всички, които стреляха миналата година, мисля че имат по-висок резултат тази.
Сравнявайки резултатите на 16 дж и на ънлимит ми прави впечатление, че 16-ките на 25м правят много повече точки отколкото големите на 50м. Това потвърждава моето мнение, което съм коментирал с много от вас, че когато правим наши си състезания 16-ките не трабвя да стрелят на една и съща дистанция с пружинките. И ако за пружинки остане 25м, а за големите ПЦП-та 50м, то за 16дж ПЦП коректната дистанция, трябва да е около 35м /така или иначе около 35м е втората 0 и при ФТ/. Това ще улесни точкуването и ще направи малко по-голяма разликата в точките при класирането им.
Като общи впечатления състезателният клас флоберки, също бяха подготвени много по-добре спрямо миналата година - и като пушки и основното като патрони. Миналата година се стреляше с наливни патрони от 15ст., докато тази година повечето стреляха със състезателни клубни патрони и резултатите им не закъсняха.
Организационно наистина имаше проблем с времето, но според мен: 1-во трябваше да се отрежат няколко упражнения от майсторския клас /примерно емотиконите и ножа/, а да не се пипат квалификационните серии и 2-ро според огнестрелчиците е имало 3-4 въздушни пушки, които сутринта са простреляли приготвените от предния ден зачетни мишени, търсейки си по-малко ветровити коридори и така се наложи отлагане на обявения начален час на състезанието.
Поздравления на всички, които стреляха добре:
на Николай за поредния златен медал, въпреки че за разлика от миналата година му дишаха плътно във врата.
на адаша Диян за много добрата самоуверена стрелба, с която притесни Николай.
на Божидар, че показа обичайното за него високо ниво.
На Стилян, че дори и с друга пушка стреля стабилно, като миналата година.
на Братушка, избухна навреме, не помня до сега да е стрелял толкова добре
И специални поздравления на Вальо от Хасково, след като миналато година смело стреля с пружинка на 50м наравно с ПЦП-тата, тази година е 3-ти в майсторския клас /след 2 състезателни флоберки/ с ПЦП-Еваникс, която никой не е смятал за прецизна пушка ! Значи все пак зависи и от стрелеца, не само от пушката.
Това е моето лично мнение, за справка подписа ми.