Бенчрест, Бургас, 26 и 27 март 2011г.

piperov_pipi

Потребител
andi, на дистанция 10м. хората са изчислили,че трябват 7.5дж. значи на 25м. 16дж. са достатъчни. От което следва, че 35м. са много за 16дж. /говоря за прецизна стрелба/. Няма нищо по хубаво от това резултатите да са близки. Защо трябва да бягаме от това...? Пълната 10-ка /мухата/ се отбелязва с "х" така, че при равен резултат който има повече хиксове той е по-напред в класирането. Ако искаме да привличем повече хора за състезания и за нашето хоби трябва да има интрига /повече близки резултати/. Ако не възразявате аз съм готов да поема изчисляването на точките при БР.
 

lynx

Редовен Потребител
Данчо, аз съм съгласен с доводите на Анди-има логика.
Погледни следния пример от Бургас:
"Пневматични пушки - Клас до 16J - 6 участника - 50 изстрела
1.Николай Атанасов - 460т./6х
2.Диян Панайотов - 459т./11х ....."


Какво щеше да се получи, ако главния съдия е сбъркал само с една точка при отчитането и прибави на Диян една отгоре ?
Знаеш, че някои попадения са доста спорни и даже ги зяпат с лупа на силна светлина, за да се види точно какво е попадението.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
братушка написа:
1.Николай Атанасов - 460т./6х
2.Диян Панайотов - 459т./11х ....."
Има още ардъм до 500т/50х.
Да ги покрием и след това да помислим за 35м викам аз ;)

То има, ама все пак на 25м стреляхме по различна мишена!
Десятката беше не повече от 4мм вместо 6мм, каквато беше обявена от организаторите!
 

njatanasow

Редовен Потребител
;) :D Рачо,Рачо,все да "ухапиш",това вече не е хумор ;)
Защо не приемеш и друга възможност,а именно моите точки да са намалени,за да няма такава голяма разлика между първия и втория като миналата година ( 17 точки и то от 25 изтрела само).Но това са само закачки :)
Който искаше можеше да дойде и да стреля.На компютър нестава,а и на 10.04 тг. Ще има нов бенчрест в Пловдив ;)
Имам още за казване ,но ще си го задържа за себе си.
 

lynx

Редовен Потребител
Никой не хапя, не визирах участниците, а близоста на резултатите и трудноста да се установи кой е с по-добър резултат при тази дистанция.
Николай, ако бяхте стреляли на 35 метра е вероятно да си победител с 10-20 точки отгоре и резултатите нямаше да се влияят от възможните/вероятните съдийски грешки.
Съгласи се , че от 50 изстрела трябваше ясно да се разграничи кой как е стрелял.
 

piperov_pipi

Потребител
Не съм съгласен с доводите на каубоя, а на световни и европейски пък вземете и републикански, какви са разликите - стотни.
Не търсете големи разлики, та ние стреляме на открито. Който се адаптира по-добре ще покаже по-добра стрелба.
Който е добре подготвен няма от какво да се страхува...Миша е прав до 500т. има още много..., а сигурно има колеги, които още не са си казали думата.
Анди спомена,че нивото се е вдигнало в сравнение с миналата година...защо мислиш, че е така, защото повече се тренира ли...? не - защото започнахме да общуваме по качествено, защото от общуването помежду си всеки път научаваме по нещо ново...
 

angelmr

Редовен Потребител
Не забравяйте че по световните първенства не е рядкост до финала всички участници да са с максимален резултат. Какъв е проблема с максималните резултати? Да стигнем до тях пък ще измислим какви да са правилата за финалното надстрелване. Кой-знае може до тогава да сме толкова цъфнали и вързали че да сме си накупили електронни мишени които отчитат с точност до стотните.
 

njatanasow

Редовен Потребител
А за тези които се интересуват,точките се изчисляваха от Георги Топалов (професионален състезател по стрелба и идин от най добрите оръжейни майстори в България) ;)
 
Нагоре