Walther / Umarex

cdman

Администратор
Реших да събера и малко инфо за тая пушка

По спецификация е калибър .177 ( 4.5мм ) и би трябвало да има 400 изстрела с една 88г бутилка СО2

Georgi Yovchev Voyvodov написа:
Купих тази пушка в Дъбаи гола,не кит за 350 лева .Да си кажа веднага мнението:колекционерска сойност има много висока:изглежда страховита И наперена,ама си е на практика едно капризно пльокало:
1.Рекламата че има над 400 прекрасни изстрела при еднаква или близка мощност са си реклама.Аз личнo съм изпразнил 30 бутилки,които са еднократни И струват 15 $.Никога не съм извадил повече от 200 изстрела при неприятно варираща скорост,което я прави безполезна за сериозни постижения на field таргет или просто стрелба в мишена(за интересуващите си мога да I'm изпратя таблиците с пробите с 11 вида чашки И снимкми на мишени стреляни от Shooting rest.Другарски съвет:Ако имате 750 лева или колкото там ви ги предлагат вашите джамбази по доре си купете Air King-54 или нещо подобно.Правих адаптор за голяма бутилка от paint ball,но И без това скромната скорост падна с още 20 м/с.през август си взех веихрауч ХВ-80 за 310 лева И веднага установих че е трябвало да си купя две през july вместо да харча пари за "Магнум?!" 850.
Моля поста ми да се приема като лично мение,а не като антиреклама.Желая много десетки на vsichki.Bat Жоро.

fragile написа:
Здравейте дружина!

Прехвърлях форума тази вечер и чак сега видях въпросът, та реших да внеса малко яснота за броя изстрели.

Това, което пише в сайта на приятелите от Умарекс - 400бр от 88гр бутила - е вярно, но важи за немския вариант за свободна продажба или така наречените "F" оръжия. Повечето от вас сигурно знаят, но за осталите ще поясня. В Германия свободно се продават само оръжия със дулна енергия не по-голяма от 7.5J и съответно начална скорост на реактила не по-голяма от 175м/с. Има изключения разбира се, но това е друга тема. Въобще тяхното законодателство на тема оръжия е доста по-различно структурирано от БГ. Обратно по темата обаче. Освен казаното до тук има и още едно обстоятелство - става дума за кал.4.5, тъй като по немско 5.5 от този модел не се продава - само за експорт (чувал съм за хора дето са си взимали по Германия ма никой не ги е виждал и видиш ли предния ден детето му било загубило дигиталния апарат ;). Предполагам в България се внасят вариантите 4,5/16J 5,5/20-24J (не помня и ме мързи да гледам). Тъй че количеството, което успявата да "изцоцкате", е абсолютно реално (аритметиката, ей). Относно приликата с доминатора на Валтер - те са 1:1. Купува се вентил за Доминатор и резервоар 300БАР и от 850 Магнум ЦО2 става ПЦП. Относно моето наблюдение и разговори с дружинките - моделът е малко надценен. Става дума за това, че братята немци дълго искаха да имат достъпно на цена пуцлкало за "домашни забави" със сравнително евтини муниции, но най-важното - с болтов механизъм - знаете, всеки юнак иска да е снайперист в определен момент от живота си. Е, Умарекс послушаха клиентите, защото в Германия те винаги имат право (нормално е, затова продават много). Продуктът е на лице и има стойност повче колекционерска отколкото друга. А по темата с Фийлд Таргета - по мое мнение въпросът дори не стои по няколко прични:
1. За да достигне класите на така наречените "мач" оръжия като FWB 300S, FWB 700, FWB P70, Anschütz 2002SA/CA, Walther LG300, HW 100, Steyr 110, то доработките ще са безкрайни и след определен момент безмислени (да не говорим, че примерно системата на спусъка е като на всяка пушка за 30лв.). Общо взето мисията невъзможна!
2. По световните правила за Фийлд Таргет до състезание се допускат еднозарядни оръжия САМО! Не и такива с 8 заряда. Мисля, че специално за ФТ феновете Валтер се усетиха и сега предлагат малко под масата преработени магазинчета само с една чашка, но трябва да им се обаждаш и т.н.

ИЗВОД: Ако желанието ви е да стреляте на не повече от 30м (преко сили 50м) по шишета и т.н. прецизността е задоволителна. За състезания или ФТ - нека бъде друго!

Надявам се да съм бил полезен! Ако някой иска още информация или има въпрос - да пише!

Наслука!


lz1cam написа:
Здравейте отново от мен и по темата :)
Запитах Умарекс защо декларираните и реалните брой изстрели се разминават 3 пъти и ми обясниха нещо много подобно на това в горния пост: рекламираните макс. 400 изстрела с 88гр СО2, се отнасят за кал.4,5 и 7,5Дж :cry: Вариантът продаван в БГ е с двойна енергия и троен разход на СО2. Ако се подведе човек по приказките на продавачите и ревютата в интернет ще се озове в ситуация подобна на тази: да си купи (добра) кола с рекламиран разход 5л/100км и като я покара и й се порадва да установи, че всъщност харчи 15л/100км.
При цена 20лв/бутилка СО2 и макс. брой 150 точни изстрела, изстрелът струва 13ст (без цена на чашката) т.е. 10 изстрела са 1,30 левчета - цена твърде неприемлива за въздушно пльокало... :cry:
По тази причина, за мен лично 850 на Умарекс вече принадлежи на миналото, колкото и добре да стреля и изглежда.
Онова което бих искал да попитам по-опитните тук е: каква СО2/ПЦП пушка да избера за точна стрелба с достатъчен брой изстрели с едно зареждане и смислена цена за изстрел (3-5 ст/изстрел)?
Благодаря за всяко предложение :D


fatalen написа:
http://jdsairman.com/SPEC.html
Може и да си промениш мнението!

Ето няколко ревюта:
Ревю № 1: http://www.youtube.com/watch?v=p8ORFVY4yHg
Ревю № 2: http://www.youtube.com/watch?v=HoERvTe40po

А ето и снимка:
 

Attachments

 • umarex-airmagnum.jpg
  umarex-airmagnum.jpg
  50.5 KB · Прегледи: 527

shooter

Потребител
Все пак остава въпроса защо продаваха една цев
от Валтер Доминатор в другия форум
и всъщност какво производство е
доколкото разбрах не е немско
 

Kachika

Потребител
Незнам каде е правен Доминатора но е перфектно изработено оръжие
Скоро миже да излезе и още една цев за доминатор на пазара

Ето и малко снимки

с нова цев 750 мм


механиката


и буталцето на на редуктора с пластинчатите пружини

 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Страната производител е наистина Тайван, както и повечето продукти на Умарекс в последно време. НО на сайта на производителя пише че носи изпитаните технически характеристики на мод. LG300 Dominator - една прекрасна пушка, особено във варианта ФТ. С други думи ако има редуктора и цевта на LG300, а пластмасата е тайванска - това я прави лидер на БГ пазара по показатели и качество в ценовия си клас. До колкото знам резервоара е 300-баров, което я прави трудна за пълнене, но вероятно може да се преживее.
Хубаво би било собствениците да драснат по няколко реда "размисли и страсти", че редуктираните 40 джаулови ПЦП-та не се прескачат.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Ако цевта е Валтер и има редуктор, всичко друго се преживява.
А Валтерска цев на всякакви пушки не се слага.
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Нали правиш разлика между LW и CW цевите. Карл Валтер (CW - към момента в Умарекс Груп) мисля че избягват да слагат Лотарови цеви на оръжията си. А редуктор или някакво подобие със сигурност има. Затова съм любопитен какво ще кажат собствениците за размер и мощност на платото, защото много й се бях наточил на тази пушка преди. Walter LG300 Dominator 4,5 го дават с 200 изстрела без крива на мощността, ама не е без пари :'(.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте колеги. От няколко часа съм собственник на едно такова пушле и ми се ще да посъживим темата че е позамряла. На темата ПЦП съм абсолютно зелен и ми се ще ако има с кого да споделим проблемите на този модел конкретно. Надявам се таз седмица да остане време да постреляме малко и ще дам по конкретни впечатления. Иначе на първо четене пушката кефи доста. Прилична изработка. Ако я бяха пуснали и с дървен приклад а не с таз синтетика щеше да е още по добре ама нейсе - няма пълно щастие. Гледам колегите от Русия от снимките горе и ми идва една идейка че нещо такова може и да се направи тука. В тази връзка въпрос - как стой въпросът законово - мога ли да си подменя приклада с дървен или се води като модификация на пушката и е забранено?

п.п. Ако може модераторите да оправят името на темата че като търсиш на Walther не излиза - в момента е Walter без h-то. :-\
 

jordannik

Потребител
Доста слабо изпълнение като за немци. Спусъчния механизъм е цамово-тенекиен. Гонили са цена. Иначе има добри идеи. Цилиндър на 300, обаче без quick fill. Трябва всеки път да го развиваш и завиваш. Поне резбата е с едра стъпка. Има редуктор, който е директно след цилиндъра и е отделен елемент. Братушките не пишат добри неща за него, но поне можеш да купиш друг, който да е на пълна мощност за около 40-50 евро (ако имаш по-слабия, разбира се). Цевта е 15 мм диаметър. Не случайно, колегите пишат за нова цев. По този въпрос питайте тях.
 
A

Anonymous

Гост
Тази седмица имах възможност да си поиграя малко повече с пушката и за съжаление колегата е прав. Доста слабо изпълнение като за немци. На първо четене добре но и трябва още доста работа. Стъпките които съм предприел засега са - първо - нова цев от Lothar Walther. Проблемите на заводската са ясни плюс онази ОГРОМНА кука над цилиндъра поставена да фиксира предната част на ложата - УЖАС. Срязали са цевта наполовина за да сложат окачвач за 50 грама пластмаса??? Второ - подмяна на спусъковият механизъм с нов изработен от качествена стомана - поръчал съм го да видим кога ще сколасат да го изработят. Трето - нов приклад - дървен, не за друго ами пластмасата нещо ме дразни. Четвърто и най важно като модификация - смятам да жертвам един цилиндър и да се опитам да поставя на мястото на манометъра адаптор за зареждане за да не се налага всеки път да демонтирам цилиндъра. Ако някой е демонтирал такъв вграден манометър някога - моля да драсне два реда има ли някакви особенности. Това което ще остане непипнато май са само цевната кутия и редуктора. Всъщност и за редуктора има идея - Kachika подхвърли че може да се увеличи скоростта като се увеличи камерата -задредукторното пространство и смятам да пробвам:) Лошото в цялата схема е че даваш някакви пари и накрая пак си в кръжока направи си сам. Един колега си заръча FX Cutlas чакам с нетърпение да си я получи та да видя дали го чакат същите неволи:)
 

gggenata

Потребител
Абе всички я плюят тая пушцица, ама аз да я похваля
(нали който си има форд си хвали форда) :D ;)

Пушката е изваден от куфара и не е пипана около 2000-2500 изстрела е нова е още.
с Баракуда 255,7м/с - което е около 44,5 Джаула (300бар).
и групи на 70 м около 2-3 см.

Така че за хора начинаещи в пневматиката според мен не е лоша :)

Иначе за един "Еваникс" бих я трампил ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
2-3см група на 70м дори да е в перфектни условия я нарежда с класове пред всякакви еваникси по-точност а знаеме че тя е най-важното остава проблема че няма резба за модератор което се преживява. това означава че можеш да си сваляш пернато от балкона на повече от 70м... УАУ
започвам да завиждам..
а точността си остава предполагам и до 100м което означава че е перфектна пушката за лов на пернато до 70 и тренировки от положение прав на 100 и повече метра. тежък ли е спусъка като на истинските пушки?
 

andi

Редовен Потребител
Малко се обърках и пуснах две еднакви снимки, но сега по темата.
С Валтера на Гената стреляхме за да му изберем съчми. Стреляхме на серии по 4 от вид, без да пипаме нищо по пушката, търсихме само групираността. Той стреляше на 70м, аз на 80м/а не на 85м както е написано/. Стреляхме от тавана на автомобил.
Извода оставям на вас ;)
 

Attachments

 • Photo-0073.jpg
  Photo-0073.jpg
  624.6 KB · Прегледи: 961
 • Photo-0074.jpg
  Photo-0074.jpg
  601 KB · Прегледи: 694
 • Photo-0075.jpg
  Photo-0075.jpg
  696.8 KB · Прегледи: 785

andi

Редовен Потребител
Кутийката на Гамото е само за мащаб. Иначе на 70м е стреляно първа група с Баракуда, втора грепа с Бенджамин. На 80м е написано с какво.
 

angelmr

Редовен Потребител
Въпроса е дали всеки път прави подобни групи. Че и аз съм виждал под сантиметър групи на 50 метра с пружинни пушки, но това не означава че въпросните пружинни пушки правят под сантиметър група на 50 метра.
 
Нагоре