SUMATRA by Eun Jin

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от ivodoc, 6 Октомври 2008.

 1. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  Нямам нищо против да ме наблюдаваш, но за съжаление нивото ти е прекалено ниско за този форум все още и не виждам, как ще правиш, каквито и да е корекции по работата ми, при положение, че не можеш даже да си подредиш думите в едно смислено изречение. За 3 години имаш 20 поста в този форум, от които нито един с полезно съдържание за този форум. 6 от постовете ти са за матрица за проектили, която продаваш. Останалите 14 са да говориш тук в темата за неща, които се вижда, че не разбираш. Янко-cilindura дали ме е плюл и какво е правил става ясно от постовете в темата от 93 страница до 99 страница тук. Като говориш за състезание между мен и cilindura, аз съм абсолютно съгласен на пушка, която е правена от мен да бъде измерена скоростта и платото и сравнена с пушка, правена от Янко. Готов съм това да стане веднага, по всяко време и пред свидетели. Готов съм и да бъде разглобена пред свидетели. Не ми е ясно, как такъв човек, като теб ще ме проверява и коригира. Все пак заповядай.
   
  Последна промяна: 28 Септември 2018
  hunter_78 and batnan like this.
 2. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  842
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  Много я разнасяхте в темата бившата ми пушка,но Наско го е написал.Пушката работеше перфектно,ползвах я на метан и имаше
  5-6 изстрела в много хубаво плато със 303 м/с,за 9 мм колко изстрела очаквате да направи,назад в темата за Биг Боре съм го публикувал миналата година.И къде видяхте да стреля по слабо след като е била при Gadnqra?:eek:Не си измисляйте.Стоях отстрани и четях какво пишете и не исках да се намесвам във вашият спор,но не издържах.Така.......купувам си Херкулес Були 9 мм и го давам на Gadnqra и след като си го получих от него,реших да му сменя клапана с прословутите клапани на Янко.Звъня и питам:Ще ми направиш ли един нов боен клапан?Отговор:Ти като си дал пушката на Gadnqra той да ти прави клапани!Какъв е проблема,защото не съм я пратил при теб?Нима ти не пазаруваш от различни магазини?И за цени като говорите проектилите които предлагаш за 200 бр. искаш 40 лв.:eek:
   
  anibis, lynx, nikolai89 and 2 others like this.
 3. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  557
  Георги, никъде не споменавам твоето име и твоята Суматра. А цените всеки си ги определя сам. За 200 проектила с тегло 3,65 гр. искам 36 лв. Така че имам налични, на който му трябват - мога да му изпратя. Никого не карам насила да ги купува. Цената е такава, каквато е. А клапана, за който споменаваш, не съм го направил, защото когато правя нещо - го правя абсолютно сам , от началото до края. Ако беше я пратил при мен, разбира се, че щях да ти направя. Но след като вече е била при друг човек, започват приказки като постовете по-горе. Поздрави!
   
  Nikola and pchelarq like this.
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  "След "тунинга" на 9-мм Суматра от твоя страна, ми се обади твой клиент, който се оплака, че рязко му е паднала скоростта. Трябва ли да изкарвам и други факти, за да те направя по-черен и от дявола." Това е част от твоя пост на 97 страница. Ето тук говориш за такава Суматра и лъжеш много нагло. Възможно ли е изобщо според теб, да върна на собственик пушката му с по-ниска скорост, отколкото е била първоначално? Нали щеше да се оплаче във форума, ако имаше такъв колега и други колеги щяха да видят какво се е случило. Много добре знаеш, а и останалите колеги го знаят, че ако се прави силов тунинг, се разширява трансферпорт, намалява се сечението на бойния клапан, разширяват се проходните отвори, утежнява се ударника и т.н. При това положение, дори и да искаш, скоростта не пада, а се покачва много. Е как тогава ще и падне скоростта на пушката след тунинг бе, Янко? Единственият вариант е да не си е напълнил пушката с въздух, или да има скъсан о-пръстен. Няма смисъл да ти се обясняват толкова елементарни неща. Ти ги знаеш тези неща по-добре от всеки друг, и не ти прави чест да лъжеш така. На Наско, от Русе си казал, че става въпрос за пушката на Гошо. Свидетел е и друг колега. Ако нямаш предвид пушката на Гошо, кажи за коя пушка говориш и кой е собственикът и. Ако не го посочиш, значи лъжеш.
   
  Последна промяна: 28 Септември 2018
 5. rosento

  rosento Потребител

  Публикации:
  158
  от:
  Burgas
  Виждал съм такава разглобена в Янко за това правя коментар ,а относно информацията никога не съм ти издал работата на Янко.Ти ме караше да ти снемам размери аз ти казах питай най добре Янко , а ти какво направи тръгна да тормозиш Юлиан.Караше ме да действам зад гърба на човека постигнал най - много със суматрите.И накрая твърдиш че му пречиш на монопола - това е несериозно казвам го защото знам с какво се занимава в действителност , не припечелва от това като теб.Твоите твърдения ме насочват на това че той пречи на монопола ти .Хората не са спрели да го търсят, а той все им отказва . Това си е самата истина .
   
  cilindura харесва това.
 6. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  Аз говоря с факти и свидетели, а вие с голи твърдения, които увисват. В това е разликата. Истината излезе наяве и каквото и да напишете се чете от хора, които могат и да мислят. Нищо не съм те карал да ми издаваш, а съм си събирал информация от колегите, като човек от този форум и бяхме в много добри отношения. Същата тази информация и аз съм я предавал на колеги, с цел да им помагам. Каза ви го и колега от форума, по-назад в темата. Колкото и да го усуквате, черното няма да стане бяло. Никой, не те е карал насила да ми даваш размери и никога не съм си мислил, че ще ви навредя на свръхсекретните разработки и на космическия тунинг. Между другото аз също не припечелвам от тунинг, както се изрази, щом си позволявам да правя такъв на колеги, напълно безплатно. И ще продължавам да го правя, колкото и да не ви е приятно.
   
  Последна промяна: 28 Септември 2018
  Нуцо, lynx and batnan like this.
 7. daraka

  daraka Потребител

  Публикации:
  36
  от:
  Бургас и Грудово
  Тц тц тц тц.... И сега какво - аз ако искам тунинг на Суматра-та - кой ще го направи...
   
  Нуцо and Gadnqra like this.
 8. Марин Илиев

  Марин Илиев Потребител

  Публикации:
  69
  от:
  Бургас
 9. njatanasow

  njatanasow Редовен Потребител

  Публикации:
  1,846
  от:
  Бургас тел 0897871938
  Искам да напиша нещо не съвсем свързано с темата Суматра,ама то май тази тема стана дъра бъра!
  Преди време ме "потупаха" по рамото и ми разясниха,че ремонт на пушка,пистолет и т.н. независимо дали е въздушно или огнестрелно се извършва от хора с лиценз!Нямаш право дори и на своето да правиш каквито и промени,ако не си лицензиран.А колкото до производството на оръжие и лиценз не помага!ЗАБРАНЕНО Е!!!
  За това ,че пишете по внимателно,да не ви навестят и вас някой ден!;):cheers:
   
  boceto84, kamikadzzze, daraka and 3 others like this.
 10. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  Тунинг на Суматра 5,5 мм. Ето го: 1.Разширяване на трансферпорта от 4,6 мм на 5,5 мм. 2.Отвор на цевта - конусен-от 5,5 към 4,6 мм. 3.Иглата на дотиквача е изтънена от 2,9 мм на 2,4 мм, като върхът и завършва на конус. 4.Конусът на дотиквача, където уплътнява в цевта е изтеглен с 2,5 мм назад, за да не закрива проходния отвор на цевта. На снимките се вижда, как преди обработката, дотиквачът закрива половината отвор. 5.Шепталото на спусъка е полирано, с цел олекотяване и е сменена пружинката с по-мека. 6.Гърловината на клапанното тяло е полирана и с разширен отвор на конус. Преди обработката, отворът е 7,9 мм. След обработката е 9,8. Отворът се прави на конус, за да не се издънят страничните отвори за болтчетата, които държат клапанното тяло в цилиндъра. В случая, направих конуса на 6 мм дълбочина, като по-навътре отворът си е фабричният. 7.Отворът за въздух към трансферпорта е разширен на 5,5 мм. Фабрично беше 4,8 мм. 8.Капачката на клапанното тяло е вентилирана - пробити са 2 отвора, за да се насити клапанът с въздух по-добре. 9.Изработих нов клапан, този път на 11,5 мм за да затваря по-бързо. За 6,35 ги правя на 11 мм. Оригиналният е 12 мм и е от същия локум, като останалите и съответно беше на парчета - това беше и причината колегата да ми докара пушката си. Направих клапана с 2 мм по-дълъг, за да има допълнителен натяг и да затваря по-бързо. 10.Входът на цевта е полиран. Така нагласена пушката направи 28 изстрела с jsb 2,2 гр. ,със скорост 290-298 м/с. Начално налягане-205 бара, крайно налягане-150 бара. При подлагане на шайба 2 мм под пружината на ударника, изстрелите стават 20, със скорост 304-314 м/с, като започнах от 220 бара. Засега толкова.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 11 Януари 2019
  Venco, luft9waffe, scandalo and 10 others like this.
 11. opasnabatka

  opasnabatka Потребител

  Публикации:
  34
  Здравейте на всички!
  От доста време не съм стрелял с въздухарка, но последните месеци изпитвам едно силно желание пак да се сдобия. Влязох в хобито със Суматра 6.35, минах на Дейстейт 5.5 и после слезнах на Дейстейт платинум в 4.5
  На въпроса - стреля ми се с топ и имам много приятни спомени от суматрата, но проучвам възможностите и за по-голям калибър. Ако има колега с нещо 9мм или .45 може ли да сподели малко данни, как се сдобива с проектили и т.н.
  Също да питам има ли още по нашите ширини от онези проектили за суматра по 3.7гр ?

  Поздрави.
   
  Gadnqra харесва това.
 12. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  842
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  cilindara-питай
   
  SvilenP харесва това.
 13. opasnabatka

  opasnabatka Потребител

  Публикации:
  34
  Благодаря колега. Първо да взема пушкало, после ще занимавам човека :D
  Ако някой притежава на Сам Янг .357 Recluse може ли да сподели инфо от първа ръка, че май към него ще се ориентирам.
   
 14. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  557
  Здравей, колега! В момента имам такъв Реклуз - силно тунингован. Но за отбелязване е , че тази пушка стреля добре, дори и от кутията. Разбира се , всичко е въпрос на късмет. Досега са ми попадали само две пушки, нестрелящи добре заради проблем с цевите.
  Тази пушка - Сам Янг 9 мм. харесва най-вече JSB полимаг. С тези чашки с пушка директно извадена от кутията, без никакъв тунинг, сме правили групи с размерите на 1 лев на 80-85 метра.
  Много скоро на пазара ще има нов плътен проектил за този модел пушка. А проектилите от 3,65 гр. в калибър 6,35 ще бъдат налични през пролетта. Но ако желаеш да направиш тест, винаги мога да ти уредя за 1-2 барабана. Наздраве !
   
  SvilenP, Nikola and pchelarq like this.
 15. opasnabatka

  opasnabatka Потребител

  Публикации:
  34
  Здравей и благодаря за информацията. Уважавам мнението ви и то затвърждава избора ми за Recluse .357
  Видях че Киборга е продавал неговия, но го е спрял от продажба. Да познавате някой който иска да се раздели с неговия?
  Към Март да взема да си подаря един за началото на хубавото време :)

  Поздрави
   
 16. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  Без тунинг, от кутията Реклузът стреля сравнително добре. Има около 6 изстрела, като първият е около 270 м/с. Всеки следващ изстрел е по-слаб от предишния, с около 3-4 м/с. След тунинг, пушката прави 6-8 изстрела с около 300 м/с, с перфектно плато - около 8 м. Наистина е много добра и точна пушка, която носи много на тунинг. Тунингът включва: Вентилиране на капачката на клапанното тяло, изработване на нов боен клапан, разширяване на проходните отвори на цевта и клапанното тяло, изработване на нов трансферпорт, изработване на нова по-дълга присъединяваща втулка за цевта, с цел намаляване на мъртвия обем, утежнител на ударника или изработване на нов лост за зареждане - старият е много слаб и се отчупва. В темата за Биг-Боре има достатъчно снимки на доработките.
   
 17. apapazov

  apapazov Редовен Потребител

  Публикации:
  484
  от:
  Пловдив
  Видях че Киборга е продавал неговия, но го е спрял от продажба.

  Пиши му и най вероятно ще се разберете
   
  Gadnqra and opasnabatka like this.
 18. Нуцо

  Нуцо Новодошъл

  Публикации:
  20
  от:
  Трявна
  Здравейте и от мен. И аз съм с Реклуз 9мм. Страшна работа е тая пушка. Е естествено след тунинга на Ники. Много съм доволен, точна и здрава. Досега не съм имал проблеми с нея, но и да имам...една екскурзия до Русе и всичко се оправя.
   
 19. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,814
  от:
  Русе 0897860296
  Само умната. Винаги трябва да си с повишено внимание с това оръжие. И винаги си проверявай патронника, когато не си сигурен, да няма проектил вътре.
   
  Последна промяна: 23 Януари 2019
  hunter_78, SvilenP, bleu81 and 3 others like this.
 20. pchelarq

  pchelarq Потребител

  Публикации:
  39
  Привет на всички колеги!
  Предлагам информацията, която се отнася до 9 милиметровите пушки да не я разтягаме тук в темата за Суматра, защото си има отделна тема за Биг Боре.
  Тунингът на пневматична пушка може да бъде изпълнен в два варианта - единият е преработка на част от оригиналните детайли, а другият е изработка на абсолютно нови. Аз предпочитам втория тип тунинг, заради приятеля ми, който може да го направи, разбира се и аз вземам дейно участие в изпълнението на тази нелека задача. Имам четири Суматри, едната в кал 9 мм с радикален тунинг от Cilindura, която е направо ЧУК. Другите са една в кал 6,35 мм; една в кал 5,5 мм и най-интересното в момента, което предстои, е една в кал 4,5 мм. Суматрата в кал 4,5 мм по настоящем е в колегата Cilindura. Тя притежава много широк диапазон от настройки на мощност, като силата започва от 16 джаула и приключва на 80 джаула. Тук Cilindura използва нов свръхлек клапан от само 4,8 гр. Клапанното тяло е ново, като при изработката му са избегнати всички възможни вътрешни ъгли и ръбове. Насищането на клапанната камера с въздух и бързото затваряне на клапана е осъществено по нов революционен метод :D
  На този етап са проблем свръхтежките проектили в кал 177. Фабрични проектили с този грамаж и калибър се правят от корейците. Жалко, че тук не се предлагат. При направените вчера тестове пушката демонстрира изключително изпъната траектория. Използвани бяха проектили останали като мостри от 80-те години, правени от Cilindura. Суматрата е с цев Карл Валтер с дължина 605 мм. Нарезите са стандартни, а стъпката е 450 мм. Диаметърът на цевта е 12 мм, като върху нея е нахлузена тръба с дебелина на стената 1 мм, с цел погасяне на трептенията при изстрел. Така Суматрата стреля изключително точно, направо е скалпел! На 80-те метра, с които разполагахме за стрелба, проектилите са буквално скалпели.
  Както са тръгнали нещата ще се разделя с едната от двете Суматри в калибър 6,35 и 5,5 като една от тях ще бъде заменена с още една в калибър 177. Този калибър направо ме "застреля" - уникална точност, уникална сила. По време на тази работа Cilindura ме "отъркаля", а може би овъргаля със 100-тина литра хубаво червено вино :D
  За следващата реколта ще трябва да си приготвя по-големи бъчви, та да има и за майстора :D:D:D
   
  Последна промяна: 23 Януари 2019
  Ivory, rosento, Nikola and 2 others like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена