REXIMEX

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от llcoolj, 9 Ноември 2020.

 1. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  Както се казва, колеги, не бих си оставил магарето в калта. Така че ще опонирам на колегата Щангата, като използвам факти. Трите пистолета бяха внесени от Турция за малко по-малко от 900 лв. Много преди да реша да си купя това оръжие, проучих пазара. Имах желание за пистолет / ПЦП/ , лесно обратим в карабина. Хайде сега да погледнем моделите на ПЦП-пистолетите в холандския магазин "Крале". "Артемис" - РР 700 - същия мерник, цена 480 лв. "Еваникс РЕКС -Р - 1525 лв, няма мерник. ФХ "Ранчеро" - 1848 лв., няма мерник.
  Пистолетът Рексимекс има абсолютно същите мерници без никаква разлика, като на руския Атаман АР-16 цената му е 2219 лв. Пистолетът "Рексимекс" е предназначен за забавление. Това не е пистолет за точна стрелба. За съжаление, цените на ПЦП-оръжията са високи. Който иска да стреля с мерници, може да си купи пружинен пистолет. Повечето от тези пистолети за ниския си ценови клас разполагат с добри механични мерни прибори. Ако желае да стреля с ПЦП с добри механични мерни прибори, човек може да си купи "Щайер ЛП - 50", само че трябва да даде само 3774 лв.
  И щях да пропусна: нашите пистолети са едни от първите бройки, залежали в оръжеен склад в Турция. Качеството им е перфектно, както се вижда от снимките. За сегашното качество - не знам, нямам представа. Булпапите, които купихме с Росен от Турция, също бяха от първите бройки с високо качество и метални барабани ,без "кранчето" - регулатор на сегашните булпапи, които са вече с пластмасови пълнители. Съжале , боку.
   
  Последна промяна: 29 Юли 2021
  venciru харесва това.
 2. 6tangata

  6tangata Редовен Потребител

  Публикации:
  330
  от:
  София
  Не знам какво има на пазара, ама да си купиш пистолет с мерник като на детски такъв за една торба пари ми е странно. Изобщо не оправдавам другите марки ама да стреляш с пистолет без читави мерници ми е непонятно. Просто не схващам идеята на фирмата. И аз загледах пистолета, но да взема чисто нова играчка и да почна да търся мерник, който не би струвал кой знае колко като читаво направен от фирмата? Като имащ доста играчки тип пистолет, мога да твърдя смело, че с тези мерни прибори групите на пистолета и кефа ще са на - 50 %. На пружинен пистолет и мерника да не е читав от ниския клас няма значение, щото групата зависи от много неща. Тук както спомена цевта е супер, ПЦП един мерник и спи града ;) Поне при мен да стрелям с читави мерни прибори с по нисък клас оръжие ми доставя по-голямо удоволствие от по висок клас с нещо наподобяващо мерник. Аз казах Хау без лоши чувства ;)
  Разгледах Атамана, ми на визия наподобява КНО система 1911, най-често в калибър 45 ACP, с типичните чирени за 1911. На тях мерника е точно такъв тип, поне повечето. Визията на турския наподобява спортен пистолет. Та за мен двата пистолета имат различен стил....
   
  Последна промяна: 29 Юли 2021
 3. Niki

  Niki Редовен Потребител

  Публикации:
  634
  от:
  София
  Ако мерника му е проблем на тоя пищак, слагайте оптика, бързомер? На 30-40м, а и повече какво ще уцелите с тия мерници? Бидон от зеле? Мишена, колкото топка за голф няма да я виждаш на 40м,като се опиташ да вземеш на прицел. Дано само мерника е кусур на тоя инструмент.
   
  Licho, venciru, cilindura and 3 others like this.
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  И аз си мисля, че на този пистолет е добре да му се сложи една малка пистолетна оптика. Само така ще покаже максимумът си.
   
  Коварен, venciru, lynx and 5 others like this.
 5. The PuNiShEr

  The PuNiShEr Потребител

  Публикации:
  57
  Ники, страхотна работа братле за пореден път, браво. Знаеш ли дали колегата е качил снимки на мишените на 50 и 100 метра ? Пушката ми допада много, въпреки че предпочитам дървенията. Обмислям да си взема една такава и аз , но в кой калибър да е ? ;) Как я виждаш откъм децибелите при изстрел ? :rambo:
   
 6. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Благодаря, братле. Не се сещам за мишени, дали е качвал. Пушката е една идея по-шумна, след отпушването. Според мен с едно допълнително модерче, ще утихне напълно.
   
 7. The PuNiShEr

  The PuNiShEr Потребител

  Публикации:
  57
  Калибър за предпочитане ?
  И евентуално с добавен модер дали ще се събере в куфара както е монтиран ? Не че е проблем да се сваля при транспорт, но все пак ;)
   
 8. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Според мен, правилният калибър е 5,5 мм. - предвид мощностите, които постига, това е пушка със средна сила. А и балансът при тази пушка, между сила и брой изстрели е най-добър около 48 - 56 джаула. Мисля, че с модер, около 14 см ще се събере в куфара.
   
  lynx, llcoolj and Kifa like this.
 9. Martyn

  Martyn Потребител

  Публикации:
  33
  hunter_78, gary m and llcoolj like this.
 10. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  Здравейте, колеги!
  Новият модел наистина изглежда доста пипнат. Впечатление прави голямата задредукторна камера и вече новото клапанно тяло, което както се вижда от снимките е една отделна част, а не както при стария Рексимекс, представляващо един общ детайл със задредукторната камера.
  Още миналата година тунинговах два от моите Рексимекса по подобен начин като вече са с нови клапанни тела по подобие на новия модел - лесни за обслужване. Да се надяваме че комшиите са направили едно добро изделие, защото от опит (личен) знам, че всеки следващ нов продукт или ще е абсолютен боклук или ще е що годе нещо средно.
  На първия модел Рексимекс Трон барабаните бяха алуминиеви. На следващото поколение са пластмасови (боклук), които не влизат в моите два Рексимекса. Тук при новият модел е запазен регулаторът за мощност монтиран в областта на трансферпорта, който е абсолютно излишен. Даже според мен той е паразитен. На първото поколение Рексимекс Трон този регулатор го няма, което е един голям плюс. Дано комшиите да са пипнали ударно-клапанната група, но едва ли. Лостът за зареждане на показания последен модел Трон, действително е много по-удобен. Миналата година си направих такъв от закален алуминий с лагер от фосфорен бронз и сега пушката работи като часовник. Един от големите недостатъци на пушките Трон е прекалено мекият канал участък, в който се движи ударника.
  Добре би било конструкторите да се замислят малко върху този слаб момент. Около 50% от собствениците на Рексимекс Трон се оплакват от засечки по време на зареждане.
  Тръгваш да зареждаш и в един момент лостът спира, блокира. Получава се задиране на ударника в мекия канал. Този проблем го отстраних като направих нов канал изработен от титанова тръба. При мен ударникът е кух като 30% от дължината на пружината е скрита в него. Същият е по-дълъг и се движи по-мазно. Движи се изключително точно по осевата на канала. Няма риск от промяна на ъгъла и от там зацепване и задиране.
  Слагал съм такъв дълъг, кух ударник в обикновен Рексимекс Трон със засечки при зареждане. Същият този нов детайл (ударник) вече зарежда мазно, без каквито и да е задирания и засечки.
   
 11. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  На снимките, които съм направил ще видите новото клапанно тяло, което вече е отделна част от задредукторната камера. По този начин подмяната на клапана и обслужването на клапанното тяло е много по-лесно. А и много по-лесно може да бъде зачистена и полирана гърловината му. За да монтирам това тяло се наложи да отрежа старото, да го премахна напълно като на неговото място съм направил резба посредством която, е закрепен новият детайл. Ново тяло е изработено от неръждаема стомана. За разлика от старото тук клапанът е с щок 2,5 мм. За сравнение, на старият клапан кокът е ф-5 мм. (грозен, отвратителен, тежък, бавен, тромав клапан).
   

  Прикачени Файлове:

  petkof, llcoolj, njatanasow and 8 others like this.
 12. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  При оригиналната компановка на Рексимекс забелязах удари на ударника върху челото на клапанното тяло (там откъдето се подава щока на клапана). Това ме наведе на мисълта, че новото клапанно тяло трябва да разполага с полиеуретанов буфер по подобие на въздушната Пушка Суматра 2500 - 500. За целта направих детайл (капачка), в който е поместен полиуретанов буфер с дебелина 1.5 мм и твърдост по Шор 87 единици.Това клапанно тяло за разлика от оригиналното е снабдено с легло, в което влиза обтуриращ О- пръстен, през който минава щока на клапана както е при пушките Суматра. Но тук при мен много по-лесно се сменя този О-пръстен, отколкото при Суматрата. Просто развивате капачката с буфера, виждате леглото с вече захабеният О-пръстен, изхвърляте го, поставяте новия и сте Вие. По пушката има много, много тунинг, но ще го публикувам по-късно, тъй като не разполагам с време.
  Само с няколко реда ще ви насоча към конструктивните различия между моята и оригиналната пушка.
  При мен въздухът, влизайки в клапанната камера преминава към трансферпорта под ъгъл 45 градуса, след това, навлизайки в дотиквача, който вече е кух, пак под ъгъл 45 градуса, отива към кърмата на проектила. При старият конусовиден дотиквач, идвайки от трансферпорта, една част от въздуха тръгва назад по конусната част на дотиквача. Това разсейва въздушния поток, като се губи голяма част от силата му, създавайки се турболенция. От там се получава загуба на мощност. В моя случай с по-малки атмосфери (с по-малко количество въздух) се постигат по-високи скорости и повторяемост на изстрелите.
  На следващите снимки публикувам клапанното тяло с полиуретановете буфери.
   

  Прикачени Файлове:

  petkof, llcoolj, njatanasow and 5 others like this.
 13. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  По някаква случайност съм изпреварил турците в идеята с клапанно тяло, което представлява отделна част от задредукторната камера (става въпрос за Рексимекс Трон).

  Дано съм бил полезен и очаквайте още много, много снимки.
   
  petkof, llcoolj, njatanasow and 5 others like this.
 14. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  455
  от:
  Русе
  Рексимекс са пуснали още един нов модел. Визуално не изглежда никак зле ;)
  https://reximex.com/pcp/accura/
   
 15. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Красива е. Но пак си слагат безсмисления регулатор. Не че е проблем де. Дано поне да си оправят клапаните.
   
 16. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  584
  Майната й на визията на модела. Най-важното е да е направен както трябва, защото разглобявах Рексимекс от другите модели, карантията им не е по-различна от тази на Крал Армс. Всъщност те и двете фирми са под една шапка, тоест Рексимекс е собственост на Крал Армс.
  Вместо този нов модел, който представят бих педпочел всеки един аналог на Хатсан. На Рексимекс слабото място са им цевите.
  Общо взето всички Рексимекси стрелят сравнително добре, заради дългия шок, който имат.
  Вкарвайки чашка в цев на Рексимекс (Крал Армс) ще усетиге, отвратителната обработка на нарезите. Когато избутате проектил напред, по посока на изстрела, се получават едни затягания и пропадания. Докато в един момент проектилът въобще не опира в канала на цевта. Разглобил съм нмого Кралове и Рексимекси (пушки) за съжаление що годе добрите цеви са има няма 2-3%. За сравнение цевите на Хатсан са 99% абсолютно перфектни. Цевите с перпендикулярни на оста насечки, отдавна се намират в миналото на Хатсан. Така че ако трябва да си купувам пушка с подобна компановка, с голяма бутилка отдолу, избирайки между Хатсан и Крал (Рексимекс), везната ще наклони към Хатсан.
  Поздрави!
   
  Последна промяна: 29 Септември 2021
  glavanov55, Gadnqra and petkof like this.
 17. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  455
  от:
  Русе
  Преди време един турски дистрибутор на оръжия ми беше казал, че собственика на Рексимекс е син на собственика на Крал Армс.
   
 18. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Хатсан са много по-добре от Крал, в почти всяко отношение. Крал влагат нискокачествени и евтини материали, търсейки ниска крайна цена. Например един хатсански клапан е на практика вечен, а на Крал са дефектни и изпускат още от завода. Цевите наистина са на късмет, но пък повечето стрелят добре със слъгове. А за локумените цевни кутии няма да казвам нищо. Абе за толкова пари - толкова качество.:)
   
  Последна промяна: 30 Септември 2021
  glavanov55, mobilen, lynx and 3 others like this.
 19. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  440
  от:
  Бургас
  При прокарване на проектил от типа на Спотон Херкулес през цев Крал и Хасан, се усеща че в хасанската цев проектила върви доста по-трудно и плътно, с голямо усилие, а в Кралската на практика няма съпротивление при прокарването...предплагам че това също има значение за по-добрата точност на кралските цеви със слъгове...

  Действително ориг клапани на Крал са много ненадеждни, заради полиамида който ползват. Мнение относно използването на полиамид Ertalon 6SA за клапан...или по-добре 6РА от Техномат?


  Отскоро на два от шестте ми Крал-а им изпуска клапана за зареждане. Конструкцията му е без гумени детайли, тоест уплътнението се осъществява от две метални части. Някаква идея как може да се оправи такъв клапан?
   
 20. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,191
  от:
  Русе 0897860296
  Няма вариант да уплътнява метал в метал.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена