REXIMEX

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от llcoolj, 9 Ноември 2020.

 1. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  578
  Както се казва, колеги, не бих си оставил магарето в калта. Така че ще опонирам на колегата Щангата, като използвам факти. Трите пистолета бяха внесени от Турция за малко по-малко от 900 лв. Много преди да реша да си купя това оръжие, проучих пазара. Имах желание за пистолет / ПЦП/ , лесно обратим в карабина. Хайде сега да погледнем моделите на ПЦП-пистолетите в холандския магазин "Крале". "Артемис" - РР 700 - същия мерник, цена 480 лв. "Еваникс РЕКС -Р - 1525 лв, няма мерник. ФХ "Ранчеро" - 1848 лв., няма мерник.
  Пистолетът Рексимекс има абсолютно същите мерници без никаква разлика, като на руския Атаман АР-16 цената му е 2219 лв. Пистолетът "Рексимекс" е предназначен за забавление. Това не е пистолет за точна стрелба. За съжаление, цените на ПЦП-оръжията са високи. Който иска да стреля с мерници, може да си купи пружинен пистолет. Повечето от тези пистолети за ниския си ценови клас разполагат с добри механични мерни прибори. Ако желае да стреля с ПЦП с добри механични мерни прибори, човек може да си купи "Щайер ЛП - 50", само че трябва да даде само 3774 лв.
  И щях да пропусна: нашите пистолети са едни от първите бройки, залежали в оръжеен склад в Турция. Качеството им е перфектно, както се вижда от снимките. За сегашното качество - не знам, нямам представа. Булпапите, които купихме с Росен от Турция, също бяха от първите бройки с високо качество и метални барабани ,без "кранчето" - регулатор на сегашните булпапи, които са вече с пластмасови пълнители. Съжале , боку.
   
  Последна промяна: 29 Юли 2021
  venciru харесва това.
 2. 6tangata

  6tangata Редовен Потребител

  Публикации:
  322
  от:
  София
  Не знам какво има на пазара, ама да си купиш пистолет с мерник като на детски такъв за една торба пари ми е странно. Изобщо не оправдавам другите марки ама да стреляш с пистолет без читави мерници ми е непонятно. Просто не схващам идеята на фирмата. И аз загледах пистолета, но да взема чисто нова играчка и да почна да търся мерник, който не би струвал кой знае колко като читаво направен от фирмата? Като имащ доста играчки тип пистолет, мога да твърдя смело, че с тези мерни прибори групите на пистолета и кефа ще са на - 50 %. На пружинен пистолет и мерника да не е читав от ниския клас няма значение, щото групата зависи от много неща. Тук както спомена цевта е супер, ПЦП един мерник и спи града ;) Поне при мен да стрелям с читави мерни прибори с по нисък клас оръжие ми доставя по-голямо удоволствие от по висок клас с нещо наподобяващо мерник. Аз казах Хау без лоши чувства ;)
  Разгледах Атамана, ми на визия наподобява КНО система 1911, най-често в калибър 45 ACP, с типичните чирени за 1911. На тях мерника е точно такъв тип, поне повечето. Визията на турския наподобява спортен пистолет. Та за мен двата пистолета имат различен стил....
   
  Последна промяна: 29 Юли 2021
 3. Niki

  Niki Редовен Потребител

  Публикации:
  623
  от:
  София
  Ако мерника му е проблем на тоя пищак, слагайте оптика, бързомер? На 30-40м, а и повече какво ще уцелите с тия мерници? Бидон от зеле? Мишена, колкото топка за голф няма да я виждаш на 40м,като се опиташ да вземеш на прицел. Дано само мерника е кусур на тоя инструмент.
   
  Licho, venciru, cilindura and 3 others like this.
 4. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,170
  от:
  Русе 0897860296
  И аз си мисля, че на този пистолет е добре да му се сложи една малка пистолетна оптика. Само така ще покаже максимумът си.
   
  Коварен, venciru, lynx and 5 others like this.
 5. The PuNiShEr

  The PuNiShEr Потребител

  Публикации:
  54
  Ники, страхотна работа братле за пореден път, браво. Знаеш ли дали колегата е качил снимки на мишените на 50 и 100 метра ? Пушката ми допада много, въпреки че предпочитам дървенията. Обмислям да си взема една такава и аз , но в кой калибър да е ? ;) Как я виждаш откъм децибелите при изстрел ? :rambo:
   
 6. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,170
  от:
  Русе 0897860296
  Благодаря, братле. Не се сещам за мишени, дали е качвал. Пушката е една идея по-шумна, след отпушването. Според мен с едно допълнително модерче, ще утихне напълно.
   
 7. The PuNiShEr

  The PuNiShEr Потребител

  Публикации:
  54
  Калибър за предпочитане ?
  И евентуално с добавен модер дали ще се събере в куфара както е монтиран ? Не че е проблем да се сваля при транспорт, но все пак ;)
   
 8. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  2,170
  от:
  Русе 0897860296
  Според мен, правилният калибър е 5,5 мм. - предвид мощностите, които постига, това е пушка със средна сила. А и балансът при тази пушка, между сила и брой изстрели е най-добър около 48 - 56 джаула. Мисля, че с модер, около 14 см ще се събере в куфара.
   
  lynx, llcoolj and Kifa like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена