Rangefinder какъв и от къде?

slavev

Редовен Потребител
Имам в повече един ATN Lasser ballistics 1000 . Признал съм го . Има си и приложение . Корекциите излизат директно на телефона . Зависи вече , кой до колко пари търси . Ако на някой му трябва да пише , аз минах на АТN ABL .
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Предполагам е същия като моя но в нова кутийка. От доста години го имам и си работи. Мери точно. На приятелските надстрелвания показва това което показват скъпите на колегите.
Screenshot_2024-05-06-17-00-08-725_com.miui.gallery.jpg IMG_20240506_170205.jpg
Сега се разрових из поръчките си. Това е моя : https://vi.aliexpress.com/item/3291..._main.164.21ef1802mm4F8a&gatewayAdapt=glo2vnm
 
Последна промяна:

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
Някой колега да има впечатления от този далекомер:
За тоя нямам,но бих ти предложил това по долу,поне 10 колеги се оборудваха с него и за китайче гледа перфектно,даже по добре от моя никон.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
BGN114.86 52%OFF | ARTBULL Laser Rangefinder Hunting Outdoor 1000yard Golf Rangefinder Speed Distance Meter Monoculars
 

shaman

Редовен Потребител
мдаа.. китайчетата мерят точно - спор няма… стига да е достатъчно голяма целта ;-)

аз пък се впечатлих от Vortex-а :)
има функция “first” и “last” и хваща даже жица между два стълба!
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Е колко пък да е голяма!? Моя тъп прост и евтин китаец хваща 200 мм гонг на 270 м (сбирката в Пловдив) Пет литрова бутилка от вода на 350 метра,0.5 литрова бутилка от вода на 200 метра. Не съм се сещал да меря жици,ама ще пробвам и това.
P.S. Току що пробвах на 16.4 метра хваща кабел на кабелната. Пробвах и на по-далеч,но там вече не съм сигурен дали хваща жицата или нещо зад нея. Мерех от терасата. По-достоверни тестове на по-големи дистанции,като изляза навън.
Ето и кабела който мерех (в участъка между къщата и караваната,белия кабел). Няма как да съм хванал нещо голямо около него! Меря от петия етаж.
Screenshot_2024-05-06-20-45-15-954_com.miui.gallery.jpg
 
Последна промяна:

shaman

Редовен Потребител
Моя грешка - просто писах от телефона и гледах да съм кратък, че трудно ги кълва буквите :)

Това, което исках да кажа е, че китайчето мери точно, но няма как да разбереш точно кое мери.

Ето ти два примера:
1. Имаш мишена на около 100 метра, но пред нея има стрък трева, клонче или както говорих преди минават жици.. При Вортекса имаш функция "last" - игнорира нещата, които хваща първо, докато китайчето не знаеш дали ще хване тревата или мишената.
2. Имаш малка мишена на около 60-70 метра и след нея на 10-20 стена или дървета. Отново няма как да насочиш китайчето съвсем точно на мишената и да си сигурен, че ще измери нейното разстояние, а не дърветата отзад.. Докато при Вортекса просто даваш режим "first" и ти показва разстоянието до първия обект, който е в обсега на лазера.

Все пак не случайно един Вортекс струва колкото няколко китайчета :)
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
Дааааа,това за тревичките и стената зад мишената е вярно. Но имайки предвид как и къде стреляме,това са много редки изключения за които пък има прост и елементарен лек! Имайки предвид,че стреляме на избрана от нас дистанция,а не просто някъде,измерването на дистанцията става точно на обратно! От мишената към стола или колата!!! А в тоя случай горното не важи,защото това са доста големи обекти. Тия тревички,клончета и дървета биха били проблем на някой ловец(каквито ние не сме). Но! Ако преди мишената имаш не една а две,дванадесет,двадесет тревички....коя хващаш,коя ще елеминираш!? Ако след мишената имаш не едно а две,три пет дървета....кое хващаш,кое ще елиминираш!? На теория звучи супер,ама на практикаааааа .....
 
Нагоре