Rangefinder какъв и от къде?

Имам в повече един ATN Lasser ballistics 1000 . Признал съм го . Има си и приложение . Корекциите излизат директно на телефона . Зависи вече , кой до колко пари търси . Ако на някой му трябва да пише , аз минах на АТN ABL .

Предполагам е същия като моя но в нова кутийка. От доста години го имам и си работи. Мери точно. На приятелските надстрелвания показва това което показват скъпите на колегите.
Screenshot_2024-05-06-17-00-08-725_com.miui.gallery.jpg IMG_20240506_170205.jpg
Сега се разрових из поръчките си. Това е моя : https://vi.aliexpress.com/item/3291..._main.164.21ef1802mm4F8a&gatewayAdapt=glo2vnm

Последна промяна:
Някой колега да има впечатления от този далекомер:
За тоя нямам,но бих ти предложил това по долу,поне 10 колеги се оборудваха с него и за китайче гледа перфектно,даже по добре от моя никон.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
BGN114.86 52%OFF | ARTBULL Laser Rangefinder Hunting Outdoor 1000yard Golf Rangefinder Speed Distance Meter Monoculars

мдаа.. китайчетата мерят точно - спор няма… стига да е достатъчно голяма целта ;-)

аз пък се впечатлих от Vortex-а :-)
има функция “first” и “last” и хваща даже жица между два стълба!

Е колко пък да е голяма!? Моя тъп прост и евтин китаец хваща 200 мм гонг на 270 м (сбирката в Пловдив) Пет литрова бутилка от вода на 350 метра,0.5 литрова бутилка от вода на 200 метра. Не съм се сещал да меря жици,ама ще пробвам и това.
P.S. Току що пробвах на 16.4 метра хваща кабел на кабелната. Пробвах и на по-далеч,но там вече не съм сигурен дали хваща жицата или нещо зад нея. Мерех от терасата. По-достоверни тестове на по-големи дистанции,като изляза навън.
Ето и кабела който мерех (в участъка между къщата и караваната,белия кабел). Няма как да съм хванал нещо голямо около него! Меря от петия етаж.
Screenshot_2024-05-06-20-45-15-954_com.miui.gallery.jpg

Последна промяна:
Моя грешка - просто писах от телефона и гледах да съм кратък, че трудно ги кълва буквите :)

Това, което исках да кажа е, че китайчето мери точно, но няма как да разбереш точно кое мери.

Ето ти два примера:
1. Имаш мишена на около 100 метра, но пред нея има стрък трева, клонче или както говорих преди минават жици.. При Вортекса имаш функция "last" - игнорира нещата, които хваща първо, докато китайчето не знаеш дали ще хване тревата или мишената.
2. Имаш малка мишена на около 60-70 метра и след нея на 10-20 стена или дървета. Отново няма как да насочиш китайчето съвсем точно на мишената и да си сигурен, че ще измери нейното разстояние, а не дърветата отзад.. Докато при Вортекса просто даваш режим "first" и ти показва разстоянието до първия обект, който е в обсега на лазера.

Все пак не случайно един Вортекс струва колкото няколко китайчета :)

Дааааа,това за тревичките и стената зад мишената е вярно. Но имайки предвид как и къде стреляме,това са много редки изключения за които пък има прост и елементарен лек! Имайки предвид,че стреляме на избрана от нас дистанция,а не просто някъде,измерването на дистанцията става точно на обратно! От мишената към стола или колата!!! А в тоя случай горното не важи,защото това са доста големи обекти. Тия тревички,клончета и дървета биха били проблем на някой ловец(каквито ние не сме). Но! Ако преди мишената имаш не една а две,дванадесет,двадесет тревички....коя хващаш,коя ще елеминираш!? Ако след мишената имаш не едно а две,три пет дървета....кое хващаш,кое ще елиминираш!? На теория звучи супер,ама на практикаааааа .....

Далекомер SNDWAY 1500м
И аз да споделя взех ей тоя sndway за 1500м защото стсрия модел до 1000м изчезна на едно стрелбище докато блея през оптиката.
Новия обаче идва с подобрения. Калъфчето вече има зашити отзад ушички за да го нанижеш на колан или да го закачиш за някоя презрамка на раница или чанта през рамо. Най удобното подобрение е че има ластиче на калъфа за да не ти се налага постоянно да откупчаваш и закопчаваш ципа като бързаш примерно когато оглеждаш нов терен за различни дистанции и е много по удобно със пиронче и ластиче което може да видите на снимката. Относно качествата му като далекомер както спомена горе колегата това не е професионален далекомер надежден за военни или ловджии за сравнение пробвах най новия модел на вортекс за малко над хиляда лева дето мери на 3-4км и има bluetooth и когато го ползвах моя sndway към една иглолистна гора на 1км моя не връщаше нищо от листенцата а този на vortex веднага връща от първия път. Ако успея да задаржа точно на ствола на някое оголено дърво успява да върне дистанцията. А на над 1400м ако не е някоя сграда или скала а е само треви и дървета след 5 минути опити не успях да измеря разтоянието и после понеже съм инат по случайност ми върна на 1400 и дори на 1600м със 100м повече от максимума. Иначедо 800м е почти от първия път но за нашите цели за мишенки до 1км е напълно достатачно дори за лов на къси дистанции до 300м мисля че няма да има проблем. Взех го преди 6 месеца беше към 280лв сега гледам че е 170лв.

Attachments

• 20240603_155449.jpg
    20240603_155449.jpg
    168.6 KB · Прегледи: 19
  • 20240603_155511.jpg
    20240603_155511.jpg
    175.6 KB · Прегледи: 21
  • 20240603_155611.jpg
    20240603_155611.jpg
    132.2 KB · Прегледи: 21
  • 20240603_155658.jpg
    20240603_155658.jpg
    129 KB · Прегледи: 21
  • 20240603_155542.jpg
    20240603_155542.jpg
    287.9 KB · Прегледи: 19
Имам го наличен:

Като се свърже с Element balistic върши идеална работа :)
Естествено най-добре е когато се свърже директно с Hypr-7 защото тогава на момента ти пресмята и показва точно къде да се целиш !

Привет колеги, има ли някой запознат с далекомера на елемент?

Мисля че бе 2016 когато купих този Nikon за 690лв на промоция (сега е 339лв). https://photocamera.bg/archive/monoculars-nikon-Aculon-monocular_nikon_aculon_al11
Много компактен, фина скала, безкомпромисен при измерване, бързо мери дори и в мъгла, водоустойчив, прахоустойчив и за разлика от други далекомери които съм имал (а смених доста) които ядат батерията за месец, Никона вече 9 години пердаши с оригиналната батерия и едва 1/3 е изхабена. Балистичен калкулатор ми е заложен в ChairGun с данни за оптиката която използвам, грамажа на проектила, скорост...т.н.

Последна промяна:
Имам подобен Никон“ вроз 15 години“. За това време е“ изял“.......една батерия.

• Харесвам
Reactions: qb
Само да кажа, че има малка разлика - Това е Element HELIX 1500 BALLISTIC RANGEFINDER - той има вграден балистичен чип и пресмята траекторията освен разстоянието !

Само да кажа, че има малка разлика - Това е Element HELIX 1500 BALLISTIC RANGEFINDER - той има вграден балистичен чип и пресмята траекторията освен разстоянието !
Зная Павка, затова и писах как аз използвам моя балистичен калкулатор с предварително зададени данни. Гледах видея за Element HELIX 1500 че може да пресмята и прехвърля данните директно и в дигитален прицел, не обърнах внмание на коя марка беше.

Пафка явно е ново попълнение при тебе, не съм го виждал в сайта.

Последна промяна:
Back
Нагоре