Като не дава времето да се стреля... почваме да човъркаме...
Отдавна му се канех да го "отпуша". И без това беше почнал да духа здраво от затвора и беше време за профилактика на някое пръстенче...
Едното на крановия затвор се оказа скъсано, затова ми духало в ръката
Ето по схемата.
1. Вход към клапана/държач на пружината. Беше 4мм, направих го 5мм.
2. Трансфер порт към цевта. Беше 3.5мм, разпробих до 4.5мм.
3. Отвори след клапана - 4 по 3.5мм. Оставих само един, разширен до 4.5мм, останалите ги запуших със стопорни болтове М4.
Направих го съосен с крановия затвор. За целта трябваше да навия детайла още 30 градуса. Малко шкурка на дъното и заспа.
Тогава обаче крановия затвор се "натегна" е не се движеше - него го шкурих откъм гърба - грозно стана... но се отпусна...
От бързене да сглобявам забравих да снимам, тези снимки не са мои, но стана
същото.
Само не се реших да мажа със студена заварка, по-скоро ще си разпечатам 3д пръстен за да обера свободното място...
Обиколих магазине да търся пръстени, но в Събота не работят...
Затворих с оригиналните китайски и... о чудо - без проблем се напомпи и държи въздух
С натегнат ударник веднага направих 275м/с с Diabolo 0.45гр. Преди манипулацията не можех да мина 250.
Имам някакви турски чашки, в кутията на зораки-то бяха, 0.6 грама, плоски... За стрелба не стават, ползвам ги за хроното.
Та с тях докарах нещо като плато от 190 до 120 бара, 19 изстрела, с 250м/с, +-3м/с.
Но продължава да духа сериозно, от о-пръстена на цевта вече, ще търся по-качествен по магазините през седмицата.
Засега съм предоволен.
Целта е 270 м/с с JSB Exact, ако може поне 25 пъти с едно напомпване...
Задредукторното е цилиндър с Ф9мм и дължина около 5см плюс свободното място около клапана - макс 4 куб см му давам...
Това с 35см цев и 65см3 резервоар възможно ли е?
Отпуснах пружината на клапана за да гоня мощност, даже май прекалено - докато тествах и свалях налягането за да въртя редуктора, с натегнат ударник при около 80 бара след изстрел клапана не затвори