Kral Arms

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от anibis, 29 Ноември 2015.

 1. anibis

  anibis Редовен Потребител

  Публикации:
  2,759
  от:
  Варна 0899/859-831
  Тука ще ти изработят каквото си пожелаеш...Ноооо цепят от кръста надолу цени няма да коментирам! Но винаги са се справяли както трябва,и то без детайла само съм има носил чертежа и всичко е ставало както трябва.

  https://www.google.com/url?client=i...FjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw0nAovqX6HQddt3Mc3Wd1cV
   
 2. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  На клапанното тяло на булпапа на крал има един голям бронзов шестограмен болт, от него може ли да се изпусне налягането в бутилката??? В момента е на около 200 бара! Още като беше нова пушката и направих тунинг от клапана до цевта на макс - разпробих отворите на 4,8мм, вкл и на клапанното тяло, регулатора го срязах от задната страна за да е максимално пропусклив трансферпорта! Стрелям само на макс, и нямам проблеми с регулатора, при затворено положения предполагам че може да го счупи, но така прецених и така го направих! Отвора откъдето влиза въздуха в цевта му направих фаска - от 5мм към 4мм по спомен,но по клапана не съм пипал нищо с изключение че разпробих капачката на по-голям размер но не помня на колко, може би на 5мм което обаче май е малко! Сега мисля да разпробия капачката на клапанното тяло на 6-7мм! Стопорния винт през който има достъп за разпробиването на канала е 5мм, мисля да разпробия на 5,5мм както ги прави един руснак в тубата(Юджин Теклбери), след това обаче ще трябва да сложа стопорен винт на 6мм
  Същия руснак реже 2 витки от пружината на иглата, но май не пипа самия клапан за разлика от майсторите в този форум, та съм малко раздвоен - не е проблем да намаля клапана от 12 на 10,8-11 мм обаче каква пружина да сложа за да се получи добра комбинация?
  Другия вариант - само да срежа 2 витки от оригиналната пружина е по-лесен за мен!
  При положение че нямам подходяща пружина която да работи с изтънения клапан, не е ли по-добре просто да срежа две витки на оригиналната пружина? Ако има някакво значения, моя булпап е от първите - производство 12/2016
  Нямам излишно време за експерименти, и желание да си играя с клапана също нямам, та ако някой иска да сподели работеща рецепта с оригиналните пружини, ще съм му благодарен!
   
  Последна промяна: 3 Ноември 2019
 3. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,826
  от:
  Русе 0897860296
  Като срежеш пружината на клапана, нищо няма да подобриш. По-мека пружина=по-бавен клапан=по-голям преразход. Когато се намалява сечението на клапана се слага дори по-корава пружина. Бронзовият шестограмен болт, за който питаш е авариен клапан. Развиеш ли го - 90% ще го повредиш. И без това са много калпави и правят проблеми дори и без да се бутат. Не разпробивай повече проходните отвори. Клапанът се намаля на 11 мм.
   
  7842, llcoolj, lynx and 1 other person like this.
 4. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Значи, престъргвам клапана на 11мм и го оставям с Оригиналната му пружина, така ли?
  Оставям и оригиналната пружина на ударника....колко да я натегна?
  На колко мм да разпробия капачката на клапана?
  Ок, приемам че за 5,5 мм не е необходимо канала на трансферпорта да е 5,5 мм, макар че с този моя регулатор - както е срязан от едната страна, би се получило дооста добро отпушване...

  За изпразването на бутилката ми идва като идея да сваля бутилката и на няколко пъти да я натисна с тежестта на тялото в пода, или да удрям с чукче по иглата на клапана....не ми се правят стотина изстрела нахалост докато свърши въздуха....как изпразвате бутилките ако не е тайна?
   
  Mitkodimitrov харесва това.
 5. DeadShot

  DeadShot Редовен Потребител

  Публикации:
  334
  от:
  Ивайловград
  Колега, ако ще я пускаш с натискане в пода си сложи антифони или тапи за уши. Правил съм го с цилиндър на АТ и звука беше оглушителен.
   
  7842 and Jorom like this.
 6. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Оригиналната пружина на бойния клапан е много мека. Сложи по корава пружина със същият брой витки като на оригиналната. На ударника пружина не я пипай. Капачката на клапанното тяло я разпробий на 8-9мм.
   
  7842, Gadnqra and Jorom like this.
 7. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  С натискане в пода ще е изпускането на въздуха, аз така като беше нова още пушката изпуснах въздуха ама преди това стрелях докато не падна на 50-60 бара, а сега от 200 бара ще трябва да го правя и малко ме притеснява тая работа!


  Ок, да сложа по-корава пружина но откъде да я взема?
  Понеже преди години имах проблеми с пружината на клапана на Walther CP99 Compact, знам какъв филм е да се подбере правилната пружина - при него или беше слаба и не затваряше след първия изстрел, или беше прекалена силна и не пускаше достатъчно ЦО, та на няколко пъти разглобявах и сглобявах клапана докато не уцелих такава дето върши работа. Не искам да се вкарвам пак в подобни филми! Ако някой ми каже - вземи еди каква си пружина, от практикер, хоуммакс, практис, багира, мастерхаус, ИТТ, Руди, ще си взема...обаче да сложа просто някаква по-силна пружина на клапана, не искам! Предпочитам пред този вариант с неизвестната пружина да си остане клапана с оригиналната пружина, вместо да влизам пак във филма с избор на подходящата пружина.
  Надявам се, ме разбирате.
   
 8. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,826
  от:
  Русе 0897860296
  Така разпробий капачката, че да остане и място, където да ляга пружината. 6 мм е достатъчно. Пружината на клапана трябва да е твърда толкова, че да я отваряш с усилие с палец. Оригиналната не става. Пружината на ударника се натяга, след като знаеш, с какви скорости ще стреляш и с какви чашки. Това става с помощта на хронограф. С почукване по клапана ще стане, макар, че има и по лесен начин - леко да отвиеш крана за мъртвия обем на помпата или бутилката. Така както си срязал регулатора увеличаваш и мъртвия обем, така че не си мисли че ще имаш по-голям прираст на сила. По-назад в темата, всичко е описано с картинки.
   
  llcoolj and Jorom like this.
 9. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Пружината на клапана трябва да е твърда толкова, че да я отваряш с усилие с палец.

  E това вече е достатъчно насочващо каква пружина да подбера! На мен ми се видя прекалено много да разпробия капачката на 8-9мм, щото пружината май ще излезе през отвора ми се струва
  Темата съм я изчел няколко пъти и картинките съм изгледал, и в тубата съм гледал тунингите на руснака
  Благодаря за съветите!

  Не разбрах какъв е тоя номер с помпата...аз нямам бутилка, с помпа съм.
  Доколкото разбирам, трябва да напомпя колкото да изравня налягането в пушката и помпата, и да отвия леко крана на помпата, или греша?
   
 10. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,826
  от:
  Русе 0897860296
  Точно така. Важното е да не пускаш рязко налягането. Така зарядният клапан няма да се затвори.
   
  llcoolj, 7842 and Jorom like this.
 11. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Колега Jorom, ако тази снимка ти помогне визуално да придобиеш представа за дебелината на пружината на бойния клапан, която е сложена при мен. От дясната страна са стоковите пружина, боен клапан, корпуса и капачката на корпуса на бойния клапан. При мен капачката е разпробита на 8мм. Направи ми впечатление, че новите им бойни клапи, в основата си не са метални като старите, а са олекотени като са заменени с полиацитал. Другото ново е, че в задната част на корпуса на бойния клапан, до капачката са монтирали О-пръстен. В нашето хоби нещата почти никога не се получават от първия път :) Аз от начало се опитвах на втвърдя оригиналната пружината на бойния клапан с различни по дебелина подложки, но не ми хареса ефекта и накрая се принудих да сменя пружината.
   

  Прикачени Файлове:

  Последна промяна: 3 Ноември 2019
  Gadnqra and Jorom like this.
 12. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Да, след обяснението на Гадняра, както и от твоята снимка нещата относно пружината се изясняват в голяма степен, иначе не бих си позволил да ръгна просто по-силна пружина, най-малкото щото трябва да помпя след всяко отваряне на клапана, мани останалата хамалогия
  Дебелината на тела на новата пружина можеш ли да ми кажеш колко е?
   
 13. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Утре ще ти кажа, колко мм е дебелината на пружината, че нямам шублер в момента при мен.
   
 14. llcoolj

  llcoolj Редовен Потребител

  Публикации:
  274
  от:
  Русе
  Дебелината на пружината е 1.8 мм
   
  Jorom харесва това.
 15. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Уха, доста дебел тел има тая пружинка. Благодаря.
   
  llcoolj харесва това.
 16. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Днес пристъпих към разглобяването на пушката, като първо изпуснах въздуха с помощта на помпата по начина на Гадняра. Стана от раз. Благодаря за съвета!
  Оказа се че стопорните винтове на цевта - през канала на единия от които се разширява трансфер порта са фабрично 6мм, а не 5мм с какъвто спомен бях останал.
  Разпробих капачката на клапана на 6,8мм.
  Още като беше нова пушката съм разпробил клапанното тяло и канала на 5,2мм.
  Отвора през който влиза въздуха в цевта съм му направил фаска от 5,2мм към 3,8мм сега се чудя дали да не я разпробия на 4,2 или дори 4,5мм при положение че трансферпорта ми е по-широк от на повечето тунинговани, които четох че са разпробити на 4,8мм....мисля че в моя случай има логика да увелича отвора през който влиза въздуха в цевта....някакви съвети по този въпрос?
  IMG_20191104_192657.jpg
  IMG_20191104_194013.jpg
  Изправих сайдлевъра, че се беше изкривил и се отваряше понякога при изстрел.
  Притиснах опашката на клапана към кантар, докато се свие нацяло, кантара показа 3кг, колко приблизително кг трябва да бъде с нова и по-яка пружина някой ако е мерил натиска по този начин?
  Погледнах в бутилката, и това което видях изобщо не ми хареса! Виждам пукнатина ми се струва, нямам спомен като я разглобявах като нова дали това си е било там или се е получило след това. Не мога да я снимам, но е около 3 см дълга, точно между предната осмица, и спусъка, на 5 часа
  Мисля че повече от втората нула на отбелязаното като 200 бара не съм помпил никога и то непосредствено преди стрелба, пушката не е стояла продължително време с 200 бара или повече, но със 160-180 е стояла с месеци.
  Колко струва нова бутилка?
  Има ли някаква относително безопасна граница до която мога да помпя тази бутилка без да се притеснявам особено че би гръмнала, примерно до 160 бара много ли ще е?
   
  Последна промяна: 4 Ноември 2019
 17. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,560
  от:
  Старата София
  Ако има цепнатина в резервоара, въобще не е добре.
  Бръкни с някаква тел и виж дали закача на цепнатината.
  Може и да измериш диаметъра на резервоара без въздух и после при напълнено състояние.
  Ако е подуто на мястото на цепнатината, ще трябва да си изработиш нов резервоар, защото ме съмнява че ще намериш такъв да се продава.
   
  Gadnqra, llcoolj and joro_ihr like this.
 18. joro_ihr

  joro_ihr Редовен Потребител

  Публикации:
  669
  от:
  София
  Магазин isd може би могат да му внесат. Кога и колко би струвало само те могат да кажат.
   
  Gadnqra харесва това.
 19. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  206
  от:
  Бургас
  Пукнатина е на 100%! По дължината на тръбата е, закача стабилно на ръба! Мерих с шублера, няма раздуване но все пак това е без налягане
  Започва на около 30 мм преди предната осмица и свършва като гледам точно на осмицата ето защо не е продължила да се увеличава - явно осмицата която е метална я държи достатъчно за да не продължи да расте пукнатината
   
  Последна промяна: 4 Ноември 2019
 20. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

  Избирай! Или ти нея в коша или тя тебе в трапа.....
   
  Gadnqra and doctora like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена