KalibrGun

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тези(2-ма засега), които ползват този калибър(6,35) изобщо не са и мерили скорости даже и не ги и интересува че нас живо ни интересува ;). Има отзиви и доказателства, че за това за което са я взели - върши си работата, без проблем и на 80-100-120 м. С едно зареждане на 250 бара правят 35-40 броя 70Дж изстрела на въздух. За JSB 1,645 това е май най-добрата скорост.
Други "хамерикански" колеги са стигнали и те до същия извод още преди нашите.
Kalibrgun 25 Chrony 105 and 108 yards shot shell shooting
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравейте, колеги, какво точно искате от тази пушка? Чета и недоумявам какво точно искате. В калибър 6,35 всяка една пушка може да бъде докарана до много високи мощности. Така произведената фабрично пушка дава параметрите около, които се въртите вие, но нека не забравяме, че един по-сериозен тунинг може да направи от тази играчка една доста сериозна стрелкова система. Колега, Беселине, твоята Суматра в калибър 5,5 мм беше в мен след като ти я беше продал на наш колега точно два месеца и какво беше моето учудване - нямаше О пръстен на цевта, та тя дори не беше отваряна. Така че когато даваш мнение то би трябвало да има някакво покритие (твой личен опит). Не можеш да пишеш тук в темата просто ей така без дори да имаш хабер от материята. Някъде в темата за FХ беше писал, че Суматра не може да бъде сравнявана с FX BOS, но това е лично твое мнение, изградено върху твоите впечатления на фабрично настроена пушка дори без О пръстен на цевта, така че когато говориш за крикет говори единствено, ако имаш опит. Когато я изкормиш и "пренаредиш доминато" и постигнеш това, което желаеш, тогава мисля, че ще имаш пълното право да изказваш компетентно мение по въпроса.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Днес подържах в ръце пушката на Тишо - много ми хареса. Пуснах и един изстрел - чува се само механизмът. Страшно удобна и добре замислена пушка. Направиха ми впечатление и изработката и сглобката - на много високо ниво са. Мисля скоро да вляза и в отбора на Крикет.
 

Pan4o_

Потребител
Малко данни на пушката с метан. На 90 бара настроен редуктор от 170 до 90 бара 64 изстрела с 1.03 жсб ,със скорост 295метра. За колегата , който питаше за по големия калибър ,нз колко изстрела ще прави. Но от въздух на метан без никакви настройки ми вдигна от 295 на 325 метра, което ми е множко. Реших да намаля редуктора на около 90 бара , който са ми достатъчни за да извадя 45-50 джаула.
 

titanium

Потребител
как се настройва редуктора? Поръчах .22, защото ме достраша много от този .25 вече! Не искам да потъна в хиляди настройки и да се чудя дали ще стане!
 

Pan4o_

Потребител
Продавам тапа за пружината на ударника правена по този чертеж , цена 1,50 лв . Разликата е в това , че вместо шестограм има канал за отверка, материал-алуминии. Причина за продажбата -направиха ми в повече. нз линка дали се отваря. http://imageshack.us/a/img43/5707/1yp2.jpg
 

titanium

Потребител
Чистили или не през моята вече прелетяха или по- скоро пропълзяха 3 изстрела (тая слабата пружина мога да надбягам съчмата до целта) С други думи дойде пушчицата! Скоро като имам време ще опитам да отвъртя тапата, която съхранява тази ужасна слаба пружина и да заменя с яката работа :) Извинявам се за лошата снимка, но телефона ми крашна, а апарата ми не е до мен.
 

Attachments

  • IMG_20131116_122420.jpg
    IMG_20131116_122420.jpg
    454.9 KB · Прегледи: 221

I_P

Новодошъл
Titanium и вaшaтa пушкa ли я поръчaхте от Гърция?Моятa дойде зa 6 дни и хубaвото е че не е с шaрен мaнометър.Много съм доволен и блaгодaря нa всички зa нaпътствиятa.Тези дни ще кaчa снимки. :yahoo:
 

titanium

Потребител
Такааа от вчера пукалото е на метан и със силната пружина И... ще си направя междинна пружина! Не е до мен хроното, ама ако е около 280 290 на метан с тежкото жъсб то ми е прекалено силно като... шум! Искам пушката да е тиха като смъртта (колко иронично) а не е... в интерес на истината е толкова шумна, че целия квартал екти след изстрел според приятелката ми, която изпратих на балкона да се преструва, че само си гледа... та коментара беше- целия квартал го е чул... и те така

П.П. Но пък за сметка на това е терминатор дупка в дупка е просто... нямам думи! Мега удобна е, леко се прикладва и подпира на обърната салатиера с одеало отгоре сгънато... радва много!!!!!
 

titanium

Потребител
Ами с коравата пружина съм и тапата е навъртяна докато се съвпадне със стената на цевната кутия... още нз колко м/с прави, защото не съм мерил (хроното далече) бързичко е, ама не много по мое виждане... Да на метан съм предимно поради факта, че се работи с по- ниски налягания! Скорост не търся неква маняшка... доказано добре се справям и с 208 м/с на 45 50 метра, но днес без да съм свикнал с пушката и квото и да било ударих мишена на 90 метра по далекомер и г/д толкова по гугъл нещо си distance! Помпя я колкото имам метан в бутилката- просто отвивам и чакам да спре да пълни! Като стигна 130 атм отивам с 50ст на цяло до метан станцията
 

Pan4o_

Потребител
Tитаниум, видях че си минал на метан. Само не разбрах това,написал си, че се работи в по ниски налягания. Тази пушка е редукторна, дали на въздух на 280 бара или на метан на 190-200 бара не мисля , че си минал в по ниски налягания. Ако искаш по ниски налягания си намали редуктора на по ниско налягане, иначе е едно и също, само където ти се увеличава скороста с метана.
 

peto100

Потребител
Здравеите да се похвала и аз съм в отбора на крикет имам я от около месец и половина благодаря на колегата реко че ми я достави пушката е страхотна както казват колегите взимаш я от кашона и стреляш
 

alpopkochev

Потребител
Колеги,
Не стреляйте от терасите на блоковете, в които живеете :rambo:. Все пак мисля, че сме зрели хора и не е нужно да правим неща, за които после ще съжаляваме. :wall:
Защо го пиша това? Защото се пишат разни постове, четат се от хората в "пространството" , коментират се, изпробват се най-различни вариации, а после можем да се чудим "кое" и "от къде" ни е дошло. Хайде да не влизаме в новините, а?:sniper:

П.П. Всеки е достатъчно голям, че да си създаде ядове.

Без лоши чувства. ;)
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
"Неофициално" 9мм се чака напролет. Като се има предвид закъснението на .25 с 3-4 месеца, може и 9-ката да се очаква юни-юли догодина. Като обявят пре-ордери ще дам знак. Има 2-ма чакащи, пък може и на мен да ми щукне и аз да залитна по Дж-ките ;)
 

dberov

Редовен Потребител
Канала на Ernest Rowe е предимно за Крикет и Едгън, направил е много полезни клипове като обяснява много детайлно.

На първия клип е показан новия клапан с алуминиево тяло, човека обяснява че старите пластмасови се чупят дори лично той е счупил един. На Pan4o клапана се счупи още на първия изстрел и му пратиха от новите. Чупят се точно по средата, там където показва човека на клипа. Снимах един строшен клапан и ето какво представлява. http://i1300.photobucket.com/albums/ag93/dbberov/DSC07665_zps68764ee5.jpg

п.п.
Вече Крикет се прави само с новите клапани.
 

st_beer

Редовен Потребител
Днес ми пристигна първия подарък от белобрадия старец. Надявам се да не се загуби из гората и да пристигне и това което трябва да го напълни. Вече е почти готов остава само да се изреже дунапрена с формата на пушката където ще лежи. Това на снимката е сак за тенис с размери Д-73 см /В-31 см/Ш -13 см.
Мисля е идеален за това което мисля да го ползвам :cheers: :cheers:


Идеята е видях от тук: http://talonairgun.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=26900



Споделям я ако някой иска да се възползва от тази хубава идея. :cheers: :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Видях този вариант а също става и кейс от синтезатор но все трябваше да се доуправя пълнежа вътре затова направих поръчка на куфари по зададен от мен размер а също си уших и чанта. Прикачам и един Rar където съм събирал линкове към меки чанти и такива с кори и куфари.

Това е куфара от карбон и алуминий Д-80 см /В-30 см/Ш -13 см

 

Attachments

  • ЧАНТА за Булпап.rar
    28.5 KB · Прегледи: 35

st_beer

Редовен Потребител
Това което пуснах е ниско бюджетен проект. Калъфа ми излезе за 45 лв с пътните до мен и другото е малко труд и време от моя страна.
Можеше да си купя този : http://www.guns.bg/Beretta_CX4_Soft_Case-cat0-scat0-p20471.html ако ставаше въпрос за наливане на лев,но в момента ми е висока цената му. Този който е от линка е прекрасен Жоро Амуджиев е с такъв и направо пушката спинка вътре. Куфара го махнах като опция за тази пушка понеже мисля да е с мен в колата повечето време .
 
Нагоре