Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

lynx

Редовен Потребител
Под манометъра на помпата има винт, затегни го преди да започнеш мъките с помпенето.
 

sts1969

Редовен Потребител
На помпата под изхода за маркуча има едно малко кранче, затягаш го за да можеш да помпиш, после преди да разкачиш маркуча от пушката, развиваш това кранче за да изпуснеш налягането от самият маркуч (въздуха излиза много хумно) Ако не можеш да вдигнеш налягане , примерно повече от 100 бара, тогава имаш повреда в помпата, най-вероятно остарял о-пръстен за смяна, там вече се обърни към запознат колега около теб, най-добре не се опитвай сам да ремонтираш нищо.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Когато нави маркуча сложи ли дихтунгите?Опръстените на щуцера добре ли са?И пак ще кажа ако си по конкретен ще те насочим по лесно.
 

plamen33g

Новодошъл
Благодаря на всички които се одзоваха стана работата .Имаше един о прастен леко изяден бях го сменил преди да пиша тук .Просто много трудно става сас помпата май щте се къпува ботилка .Проблема идваше че като помпя кадето влиза джаджата в цилиндъра от там се чува да излиза въздух за това писах но сега бях по настоятелен с помпането и работата трагна голяма мъка с това помпане.
 

anibis

Редовен Потребител
Ей сега е момента да е разкараш тая помпа. Във форума има за продаване метанова бутилка,ще видиш вече наистина кефа от самата стрелба с пушка.
То пак си е кеф,но това помпане убива повечето удоволствие от стрелбата.
 

Emp

Редовен Потребител
Той кефа идва чак когато си настроиш пушката , иначе на каквото и да я караш , все тая . Моята си я помпя с помпа , и пак си ми е кеф , щото съм си я направил според моите критерии , достатъчно мощна и безотказна .
 

lynx

Редовен Потребител
Ако платото на Хасана е примерно 15 добри изстрела, през барабан и половина се дупиш над помпата, айде мерси за такова хоби :D
На поляната докато другите си стрелят с кеф, ти се потиш надупен и гледаш със завист останалите "балъци" с бутилките :p
 

Emp

Редовен Потребител
Еее вие пък какво искате , то без толкова не може , помпата като се ползва както си му е редът няма проблем с нея , от 200 бара до 125 бара 35-40 добри изстрела в плато е нормално за АТ-то , после 70 помпи и пак си на 200 бара . Но 35-40 изстрела не са малко ако поразяваш целите всеки път . На всеки не му се занимава със метан , въпреки че плюсовете на този газ са безспорни .:cheers:
 

sevdaka80

Редовен Потребител
Моля за помощ,на един приятел му изтича въздух от отвора на резервоара до куик фила,да ми кажете поне горе долу коя страница да чета.Или къде да ровя,мисля че шишето първо трябваше да се изпразни,благодаря.
 

sts1969

Редовен Потребител
Развиваш резервоара заедно с бойният клапан от пушката, със специалната бронзова капачка която се продава с пушката се изпразва въздуха от резервоара. Развива се куйкфила, аз вкарвам в дупката за пълнене дебела отверка с намотано тиксо за лост, като резервоата го стягам леко и внимателно за менгеме като съм го увил дебел слой гума за да не го надера. От вътрешната страна на куйкфила има една метална тапа на резба, развива се , под нея има пружинка и клапан с о-пръстен, почиства се със спирт леглото на клапана и пръстена, моят пръстен беше се втвърдил и го смених с нов, затваря се по обратният ред като всички резби ги натягам само с ръка без лостове.
 
Последна промяна:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Изпразнете цилиндъра и отвийте тапата на куикфийла.
Има един голям О-пръстен в основата на тапата.... подменете го, той е проблема.
 

kodi

Потребител
Колеги някой може ли да ме насочи откъде мога да си купя полиамидно пръстенче за боен клапан на АТ 44 ?
Също някъде продават ли се само бойни клапани ?
 

lynx

Редовен Потребител
Колеги някой може ли да ме насочи откъде мога да си купя полиамидно пръстенче за боен клапан на АТ 44 ?
Също някъде продават ли се само бойни клапани ?

Само полиамида май никой не продава като отделен детайл.
Клапани продаваха в Сотис, но са ги свършили.
Някой спомена, че ще имат налични след нова година.
Звънни в Сотис да ти потвърдят, ако ти се чака 2 месеца.
И последния вариант ти е на стругаря.
 
Нагоре