При пружинните пушки, така нареченият саундмодератор е така да се каже....с бутафорна функция.
Звукът идва от буталото и удара му в челото на цилиндъра.
Разгледай ги в магазина, може да е по-удобно при зареждане да присъства този саундмодератор като по-удобна дръжка.
Ти ще си прецениш на място как ти харесва фасона на пушката, "със или без модератора". Успех.
Абе от години го чета това нещо да се разнася из форума и нещо не мога да го разбера как логически си го обяснявате, а даже не помня от кой тръгна. Това не е упрек към теб Рачо то сме си така във форума каже някой нещо и другите почват да го повтарят като баби
Е и аз съм го правил де не се цепя от колектива
Сега по същество- да от удара на буталото си има звук ама определено не основния и най-силния! И също така този звук също излиза и през цевта, което означава, че заглушител ще върши работа особенно при магнум пушките. Повечето знаете как трещят ПЦП-та като се засилят, да не би от ударника да идва звука
звука от струята нагнетен въздух е основен и при пружинките, и при ПЦП.
Сега някой ще си каже ама то като се удари буталото и звука едва ли не свободно отива на назад - е не е така. Първо маншета който си е солиден изолатор пречи на това, после уплътнението на цевта спрямо цилиндъра ( компресора) но тука вече и много зависи на какъв принцип е пружинката, а това ако си мислите че не помага се замислете, че само един О-пръстен на дотиквача на ПЦП или в цевта какъв звук заглушава.
При пружинките има изобилие от други паразитни звуци като от пружината, и там вече се правят полиамидни водачи и пръстени и т.н. по този начин чувствително се намаля звука причинен от цялата система. Това е пробвано и работи, виждали сме го. Но във форума не знам кой е правил реални проби с истински заглушител, та толкова уверено да се казва, че не става от много колеги.
По притеснителното е, че при пружинките ефекта като точност може да намалее доста ако се сложи заглушител поради по големите вибрации на пушката по време на изстрел.
Само ще кажа една проба от мен, още когато имах Хатсан 125 в самото начало, като влязох във форума. Бях запушил с парцали цевта без да искам при едно чистене на цевта. И реших с празни изстрели да изстикам парцалите - толкова тиха никога не бях я чувал тая сопа
само дрънченето на пружината се чуваше и притъпен звук но не и силен, от удара на буталото.