t.marev
Редовен Потребител
Бате Ники, успокой се! Нито си тъп и всичка разбираш, само нЕкои неща ти убягват....Дано имаш търпение да прочетеш текста до края - знаеш, аз пиша малко дългичко, щото съм израсъл в арменската махала.Колеги,аз ли съм тъп или не мога да разбера. Оръжията са създадени за лов и за спортни цели!
Оръжията са създадени за много неща: Да завладееш съседната държава, да обереш банка, да сплашиш тъщата...Да и за лов, както и за спортни цели. Въздушните оръжия са създадени да заместят или имитират "истинските". В този смисъл, всяка стрелба за забавление е един вид имитация на "истинска" стрелба. Спортната стрелба, не прави изключение, доколкото тя също е стрелба за забавление. Различното при нея е че тя минава и за тренировъчна - тоест подобряваме уменията си до съвършенство, та утре ако се наложи, да свалим противника на половин километър или ако е по-наблизо, да уцелим лявото горно джобче на униформата му. Другата разлика е, че при спортната стрелба, уменията постоянно се сравняват, тоест там има състезателен елемент.
Дали ще трошиш стъкларии или ще дупчиш мишени, целта е една и съща - да се забавляваш като имитираш "истинска" стрелба или се подготвяш за нея. Само инструментите са различни. Няма смисъл да се сравняват или да се преправят, за да минат в другата група. Нито Хасан-а ще почне да цели като Хайнела, нито Хайнела ще троши като Хасан-а!
Разбира се че е по-добре да се вземе по-добра пушка - по-добре конструирана, по-добре изработена, с по-качествени материали.....Това всеки го знае, въпросът опира до възможност и до целесъобразност. Трябва обаче да се разбере, че пушките си имат и определено предназначение. Това обстоятелство или не се знае или /по-често/ се подценява и омаловажава. Затова и често се случва тук във форума, стари и опитни стрелци да се изказват негативно за някои популярни марки и модели пушки. За съжаление, някои от тях още не са разбрали, че пушките с които са започнали /защото толкова са им били възможностите/ не са предназначени за стрелбата към която те са се насочили и разочарованието им от тях, се дължи именно на този неподходящ избор.
Животът се състои от поредица от избори. Способността да правиш избор е умение което се развива трудно и за което се плаща скъпо.....Мани, мани!
Разочарование от неподходящ избор има на само при пушките...или пистолетите! Достатъчно е да се огледаме около нас, да погледнем нещата които ни заобикалят......Нима всеки е облечен както иска, работи това което иска, нима всеки кара кола каквато иска, живее където иска или е женен за жена, която иска?!
Да, за хобито се правят големи компромиси с другите неща. Това е малка компенсация за другите ни несполучливи избори.
Иначе си прав - може да не е най-скъпото или най-хубавото, но в никой случай боклук.
Бате Ники, радвам се че си поприказвахме!
Благодаря за търпението, бъди жив и здрав!