HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от ivodoc, 6 Октомври 2008.

 1. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  197
  от:
  София
  Хайде още снимки от мен макар с риск да досадя. Свалих направо прозореца на кухнята и ъгъла на стрелба се отвори и дистанцията стана 27метра. Стъмваше се и поне според набързо направената стрелба, надявам се намерих чашките, които хатсана харесва, въпреки че малко тежки идват. Стрелях според първия милдот под центъра на кръста, че иначе много развъртах вертикала. Но немога да не съм доволен от групата. Отклоненията са мои грешки от бързане.
   

  Прикачени Файлове:

 2. nikolela

  nikolela Потребител

  Публикации:
  174
  от:
  Севлиево
  Много ти е голяма точката и е трудно да се прицелваш в едно и също място.
  Моите мишени бяха с точка, колкото е дупка от чашка.
   

  Прикачени Файлове:

 3. redsox

  redsox Редовен Потребител

  Публикации:
  197
  от:
  София
  колега мерси за препоръката, но на тази дистанция милдота на липърса почти покрива центъра на мишената. ако е по-малък, въобще не виждам къде се прицелвам.
   
 4. nikolela

  nikolela Потребител

  Публикации:
  174
  от:
  Севлиево
  Можеш да направиш прицелната точка в страни и няма да се крие нищо. Без име.png
   
 5. DGman

  DGman Потребител

  Публикации:
  39
  АЙДЕ да видим разбиращите в тая тема дали ще се захванат с един проблемен Хатсан 125 гризли 5.5
  Ще обяснявам по телефона за какво иде реч
  Че кълва тая клавиатура от половин час 0898629828
  Пп изпращам където трябва за колкото трябва
   
  Последна промяна: 28 Юли 2019
  SvilenP харесва това.
 6. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  182
  Какво се получава при 200 атм. с хасана....
   
  SvilenP харесва това.
 7. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Това, което се получава при 200 атмосфери, в случая е повреден спусък. Няма никакъв смисъл от пренапомпване на газовата пружина.Тази хватка води до изнасилване на конструкцията на пушката и то най-вече на основни възли като спусков механизъм, бутало и ригел. Висока скорост може да се постигне много по-лесно, разбира се с няколко еквилибристики след удължаване на работния ход на буталото. Скоростта ще скочи следствие на увеличения обем на компресора , без да има нужда пружината да се пренапомпва. Освен това, зареждането ще е по-комфортно. И ако пушката е "Хатсан 135", много по-лесно ще се постигнат висока скорост и точност.
   
  добри, ivodoc, soundmax and 2 others like this.
 8. Hidden

  Hidden Редовен Потребител

  Публикации:
  504
  от:
  Перник-София
  Понеже във Форума има доста фенове на Хатсан, които притежават технически умения, конструктивна мисъл и подходящи инструменти реших да питам за нещо, което ми се върти из главата тези дни. То е- някой пробвал ли е (тук или в чужбина) да направи Хатсан безоткатен? Имам предвид да монтира железарията на платформа, която да е "плаваща" спрямо приклада. Предполагам приклад ще трябва да се прави нов. Възможно ли е изобщо това? Идеята ми хрумна от противооткатната система на Хатсан 25 суперчарджър.
  Пружинна пушка, стреляща с 20-30 или даже 40 джаула без или с малък откат би била доста впечатляваща, поне за мен.
   
  Gadnqra, SvilenP, cilindura and 2 others like this.
 9. nikolela

  nikolela Потребител

  Публикации:
  174
  от:
  Севлиево
  Интересна идея, но спусъка е към железарията и ще бяга много на зад.
   
  Gadnqra and soundmax like this.
 10. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  182
  Мисля,че ЦИЛИНДЪРА трябва да даде тежката си дума :
   
 11. cilindura

  cilindura Редовен Потребител

  Публикации:
  556
  Здравейте, колеги!
  Никога не съм се замислял по този въпрос. Възможно е да се направи безоткатен (пружинен) Хатсан. Но за целта е необходимо изработването на нов приклад, а също така и координатна машина, на която да бъдат изработени крепежите.
  Преди години мислех да си направя безоткатен Хаенел 311, но си останах само с идеята. Така и не ми остана време да я осъществя.
  Наистина може да се експериментира с мощните магнум модели на Хатсан 125 и 135. Местенето на спусъка назад, по посока на стрелеца по време на изстрел, не е проблем. Тук става въпрос за преместване на корпуса на пушката с около 10-тина мм. А може и да се измисли система, при която спусъкът да е неподвижен. Но тук въпросът е: Дали всичко това си заслужава? Ценово идеята ще се натовари много: приклад - минимум 250 - 300 лв; противооткатна система (по мое мнение) още 200 - 250 лв минимум и ... Това май е работа за човек като мен, който няма намерение да си продава пушките и не щади стредства и време да си ги направи както си иска.
  Абе с една дума "луд" човек :D
   
  Последна промяна: 22 Август 2019
 12. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  187
  Здравейте, и от мен! Янко, ти ме накара да се замисля. Пушките Диана 52 и Диана 54 са почти еднакви. НО! 54 тежи 4.600, а 52 тежи 4.000.
  Сиреч, противооткатната система на 54 тежи 600 г. Или теглото на 54 е с 15% повече. Цената на 54 е около 1400 лв., а на 52 около 1000 лв.
  Или с 30% се завишава цената при внедряване на системата. Това е налице от германците. Но турците не правят такива пушки. Вие да сте чули
  някъде да се участва на състезание с Хатцани? Да направиш противооткатна система има смисъл, ако искаш пушка бижу за всичко. А Хатцана такава пушка ли е? Има една поговорка подходяща за случая: „На свинче-звънче”.
   
 13. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  182
  Добри не бъди толкова критичен ! Всяко свинче,заслужава своето звънче...
   
 14. joro_ihr

  joro_ihr Редовен Потребител

  Публикации:
  673
  от:
  София
  Всички тука сме „крастави”. Кой как ще се чеше е лично решение и никой не може да го упрекне.
   
 15. soundmax

  soundmax Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,408
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Ако се загледате ще видите, че предимно на пушки с фиксирана цев се слага противооткатно устройство. С чупеща цев май само пистолета на Хатсан има. И аз смятам от опита си с пружинките, че тази система не е много подходяща за Хатсаните, защото за инвестицията, която ще се направи за цялото това творение, ще колкото да си купите нова класна пушка. Отделно при магнум пневматиката с подобни системи си трябва и вече скъпа оптика, защото се оказа от опита на колеги, че хубаво си трошат оптиките и Дианите. При по-ниска мощност пружинки вече е друго положението. Цилиндъра хубаво е обяснил какво трябва да се направи, но ще трябва да се помисли добре дали няма да е добре да се измисли нов лост на зареждане, не че и с оригиналния няма вариант, и малко криво се получава според мен, но е осъществимо. А цилиндъра като го знам ще подобри почти всички детайли и даже ще изхвърли някои и направи нови :D И разбира се на така направена пушка е редно да се сложи и хубава цев ;) защото при турските е и малко на късмет да ти се падне добра. Ще ми е интересно ако се захване някой да го прави да видим крайния резултат :cheers:
   
  Последна промяна: 22 Август 2019
 16. t.marev

  t.marev Редовен Потребител

  Публикации:
  436
  от:
  Пловдив
  Ами Хатсан, Хатсан, ама според мен ако се създаде работеща система, ще може и други пушки да се преустроят. Освен това, да измислиш подходящо решение и да го осъществиш, е много по-ценно от разходите по направата, пък и те няма да са кой знае колко - някъде около цената на 7-8 хиляди чашки.
   
  cilindura харесва това.
 17. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  187
  Да. Защото оптиката е върху цилиндъра. Цилиндъра е съпричастен на отката. Диана 54 е 26 дж. Стрелецът не усеща отката, защото системата го е угасила
  Убеден съм, но това вече ще е друга пушка марка „Хатцан-Цилиндър”. И все пак нека поясним, че направата на такава система и по-специално нейната кинематика ще се осъществи с доста опити, а това са пари. Хоризонталните сили предизвикани от същинския откат трябва да се доведат до нула. За да се осъществи покоя ще трябват вертикални сили, в случая теглото на подвижната част да противодейства чрез триене. А това е добре конструиран приклад. Иначе всичко може.
   
 18. RANGER

  RANGER Потребител

  Публикации:
  39
  от:
  Сл Бряг
  Здравейте момчета. Купих пушка Хатсан AIR TACT. Разглобих я и видях че няма утежнител. Въпроса ми е, ако сложа такъв какво ще се получи. Дали ще зареди пушкалото и от какъв модел Хатсан ще пасне утежнетел. Поздрави.
  п.п Според мен утежнител за Срайкър Ейдж би трябвало да свърши работа.
   
 19. Gadnqra

  Gadnqra Редовен Потребител

  Публикации:
  1,821
  от:
  Русе 0897860296
  Утежнител можеш да си направиш при всеки стругар. Въпросът е за какво ти е? Вдига мощността, но не много. За сметка на това увеличава отката и вибрациите двойно.
   
  joro_ihr and lynx like this.
 20. RANGER

  RANGER Потребител

  Публикации:
  39
  от:
  Сл Бряг
  ок, съгласен съм с теб. но все пак имали значение колко грама да е тежеста на утежнителя. все пак не може да е добезкраиност☺ ако му шибна по тежък от колкото може да понесе, ще прецакам първом маншета пък от там насетне знаеш
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена