Haenel 312 , 311

Кичнах оптиката с китайския моноблок (все още нямам диоптрик) и ще пробвам нова прострелка на по-голямо разстояние.
С оптиката ако е с милдот можеш да си стреляш на всякакви разстояния до около 50м. Без вятър на тази дистанция ФТ мишена се уцелва почти всеки път, но силата не му стига да я събори (моята е от Гамовските). С диоптрика не можеш да правиш корекции за пропадането и диапазона от метри ти се намалява доста, но усещането е съвсем друго - по-лека, баланса е перфектен, става друга пушка. Аз си настройвам 1-ва 0 на 10м, 2-ра 0 се получава на 20м, така мога да си стрелям по хартия за групи на 10м, а от 10 до 20-22м по капачки нямам пропуск.

Имам въпрос към майстора Янко/''Цилиндъра"/ или някой друг компетентен:
Ако понякога при изстрел с Хайнел 311 чашката не излезе от цевта, при условие че за буталото съм сигурен че има компресия, това от какво може да е ? Играх си да центровам "зареждащия кран" за съосност спрямо цевта,но пак понякога го прави?
...………..иначе печата само една дупка.:)

ако 4ашките са ку4а марка и не влизат в крана до край има вьзможност когато го завьртиш да се прецвькне 4ашката в задния край тогава стават такива неща... от мен това .колегите да изкажат и те мнение.поздрави и много 10ки...

Благодаря колега,забравих да кажа че след като "изкюфка така", крана вече не мога да го мръдна,...……….чашките са Gамо Мач Класик/mente klasik/ :),но влизат дълбоко и леко, щях да усетя при затваряне...…….
п.с………...какви са според вас най-подходящите чашки за 311 ка?

Аз стрелям с exact 0.547( такива имам под ръка) на 9-10 м е почти една дупка .

Намери си молибден на прах. Това е препоръчително да се използва за обмазване на пружините.

Благодаря, ще потърся.

С оптиката ако е с милдот можеш да си стреляш на всякакви разстояния до около 50м. Без вятър на тази дистанция ФТ мишена се уцелва почти всеки път, но силата не му стига да я събори (моята е от Гамовските). С диоптрика не можеш да правиш корекции за пропадането и диапазона от метри ти се намалява доста, но усещането е съвсем друго - по-лека, баланса е перфектен, става друга пушка. Аз си настройвам 1-ва 0 на 10м, 2-ра 0 се получава на 20м, така мога да си стрелям по хартия за групи на 10м, а от 10 до 20-22м по капачки нямам пропуск.

С милдот е. Ако ще оставям хайнела на оптика, поне да е по-компактна. Монтажа трябва да е изнесен напред или оптиката да е с късо разстояние до окото /не знам дали има такива/. Да, и баланса не е комфортен.

Attachments

• haenel.jpg
    haenel.jpg
    95.2 KB · Прегледи: 115
Препоръчайте компактна оптика за хайнела с милдот и корекция на паралакса. За сега гледам липърси
https://www.sotisbg.com/products/6543 или https://www.sotisbg.com/products/5768
Но и тези ми се виждат високи. Има с тактически скали , но не знам дали са подобни на на милдот-а.

Привет колеги,
Имам едно питане оносно 312 модела - на няколко места назад в темата чета, че колеги са виждали 312-ка с диаметър на компресора 25мм. Хм, аз никъде в интернет не съм срещал подобно нещо ( въпреки че съм търсил доста). Всички бройки, които аз съм виждал и отварял/ремонтирал, са били 24 мм. Всички резервни части за модела, които се продават - бутала, цилиндри, маншети, са 24 мм. Моля, някой с такъв опит да потвърди, че е срещал 312-ка с компресор 25 мм. Също и информация за кои точно бройки става въпрос, от кой до кой сериен номер, 312 или 3.121 .... ?

Благодаря предварително!

Последна промяна:
И аз се сдобих с няколко Хайнела,този е 312.Доста е удобен,но ми се струва малко силен.Пробвах прав от 10 метра,но имам много да уча
Поздрави!

Attachments

• IMG_5684.JPG
    IMG_5684.JPG
    264.6 KB · Прегледи: 151
  • IMG_5685.JPG
    IMG_5685.JPG
    228.7 KB · Прегледи: 150
  • IMG_5686.JPG
    IMG_5686.JPG
    248.5 KB · Прегледи: 141
  • IMG_5687.JPG
    IMG_5687.JPG
    226.3 KB · Прегледи: 144
  • IMG_5688.JPG
    IMG_5688.JPG
    174.2 KB · Прегледи: 145
  • IMG_5689.JPG
    IMG_5689.JPG
    161.8 KB · Прегледи: 144
  • IMG_5690.JPG
    IMG_5690.JPG
    164.9 KB · Прегледи: 142
  • IMG_5691.JPG
    IMG_5691.JPG
    247.2 KB · Прегледи: 143
  • IMG_5692.JPG
    IMG_5692.JPG
    288.9 KB · Прегледи: 144
  • IMG_5693.JPG
    IMG_5693.JPG
    340.6 KB · Прегледи: 150
  • IMG_5694.JPG
    IMG_5694.JPG
    366.3 KB · Прегледи: 147
Пробвах се да направя една мишена на 20м с Хайнела, да си припомня кефа от стрелбата с тази класика.
1 (2).jpg
Има още какво да се желае, пушката може повече. Отдавам слабия резултат на лошото осветление (ползвах LED фенерче да осветявам мишената) и май имам хлабини в диоптрика. С кръгла мушка предполагам че ще е по-добре, но "пънчето" е по-универсално при различни мишени, за това стрелям с него. Ако ми остане време дези дни ще пробвам да му позатегна болтчетата и да пострелям на дневна светлина.
Бихте ли споделили нещо относно позицията на диоптрика по релсата, как се определя оптималното разстояние от окото?

Така ми се иска да махна диоптрика на 311-ката и да сложа мерник като този, ама май няма от къде да си го поръчам...

Attachments

• Screenshot_20200321-071539.jpg
    Screenshot_20200321-071539.jpg
    161.2 KB · Прегледи: 77
Back
Нагоре