DIANA airbug 5.5 mm

Да, за пистолет говорим. Отворен съм за предложения, спрях се на Диана-та като по-мощен с СО2... Така че ако е възможно - да е с СО2 като по-независим...
Имам Зораки в 4.5мм, на което още като го взех му сложих Хайнелска цев (обща дължина 300мм):View attachment 117533
ама пуст късмет - преди около три-четири месеца при едно почистване и смазване капна една капка точно в клапана, който е над дръжката, ето тук - черната стрелка View attachment 117534 и вече само съска при опит за зареждане (изпуска на момента всичко, което влиза). Изключителен пистолет (за мен), вероятно с разглобяване и почистване може да се оправи, но никога не съм правил нещо подобно и не бих се хванал... и така си стои.
Много лесно се разглобява. Просто се развива с един шестограм и това е. Няма какво да изпадне или да се размести. Може да изпадне един о-пръстен, но той се слага много лесно. Май са два о-пръстените, но наистина е лесно.
Не се притеснявай да се пробваш, няма какво да се сгреши тука. А и така и така пищова не работи... Виж някое видео в интернет.
Ако искаш аз ще ти направя видео тия дни и ще ти покажа.

Наистина ще погледна в интернет. Просто не знам как става и ми се струваше сложно...

По-добре си оправи Зоракито. Пистолетът е класи над Дианата и CP-тата. Лошото е, че не е толкова устойчив.
Спомням си как бях стрелял с моята Диана Еърбъг - по-тежък спусък, трепва при изстрел даже и без чашка и СО2. След това хванах Зоро - реших, че Дианата не ми трябва и отиде при един приятел.

Не ми се ще да разводнявам темата на Диана - затова само още едно изречение - разглобих го, почистих клапанчето, обаче като отворих буталото - синия "О-пръстен" беше леко на конци. Не съм го сглобявал - в това състояние няма смисъл. Но сте прави отново - ще гледам да намеря с какво да го сменя (четох някъде, че има "бутална група" за към 80 лв), защото беше голямо удоволствие стрелбата с този пистолет докато беше здрав.
Сега ще прегледам темата за Зораки.
Благодаря на всички за помощта!

Последна промяна:
Не ми се ще да разводнявам темата на Диана - затова само още едно изречение - разглобих го, почистих клапанчето, обаче като отворих буталото - синия "О-пръстен" беше леко на конци. Не съм го сглобявал - в това състояние няма смисъл. Но сте прави отново - ще гледам да намеря с какво да го сменя (четох някъде, че има "бутална група" за към 80 лв), защото беше голамо удоволствие стрелбата с този пистолет докато беше здрав.
Сега ще прегледам темата за Зораки.
Благодаря на всички за помощта!
Помпа за Зоракито. Купувал съм от човека, няма проблеми.

Взехме го на познат преди няколко месеца. На 10м прави група в 5 стотинки с лекота. Той си го пълни с ръчна помпа(30 помпи) и изкарва 30тина изстрела. Ако искаш го погледни, според мен пистолета с тази мощност в 4.5 е перфектен за 300лв.

Взехме го на познат преди няколко месеца. На 10м прави група в 5 стотинки с лекота. Той си го пълни с ръчна помпа(30 помпи) и изкарва 30тина изстрела. Ако искаш го погледни, според мен пистолета с тази мощност в 4.5 е перфектен за 300лв.
С каква енергия са тези 30 изстрела?

Стреля RWS R10 0.45 плоски чашки с 144м/с но не помня в какъв коридор ги стреляше.

Back
Нагоре