Бюджетна играчка.
Адски неудобна дръжка в пистолетен вариант, признавам.
Подходящо за забавление вкъщи по време на карантина, но само с тишината.
Моят вариант е с двете цеви, осмичка за дългата цев, приклад и заглушител с резба М10х1.
Кеф ти пищов, кеф ти пушка.
Без тишината е много шумен и не може да се ползва в домашни условия, поне ако има съседи.
Трансферпортът му е 2,3 мм вътрешно. Официално се продава и 3 мм и удобен за смяна.
В комплекта има и резервни О-пръстени за цевта и порта.
За 116 евро, толкова.
https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/products_id/39450
Магазинчето е за 9 чашки и е около 50 кинта (25 евро) допълнително, алуминиево, с пластмасов сепаратор за съчмите/чашките и прозрачно капаче за визуален контрол (пълен майтап - броенето си му е старата истина).
При плоскоглави чашки засича/запъва страшно много. Какво ли не пробвах, то зареждане с цев "надолу", "нагоре", "намай..", и не и не.
Запъват чашките и това е.
Даже и поличките се повреждат ако натисна повече.
Пооправи се като го разглобих и му направих вътршна полу-фаска.
Прави около 8-9 пълнителя с едно балонче. После вече чакаш да чуеш чашката в мишената.
До сега съм пуснал около 700 чашки през късата и около 350 през дългата цев.
Тегловно 0,49-0,51 гр. на новопоставено балонче и след 3-тия или 4-тия пълнител, минавам на 0,45-0,47гр. плоскоглави чашки.(мерени с везна)
Мисля, че с осмичката е по-добре, лично за моя капацитет на стрелец.
На 10 м. в стая, от стойка "прав", с приклад, и къса цев със заглушител, групичките са около 30-35 мм диаметър. Разриви обаче бол, аз лично не мога да си ги обясня. Същото е и с дългата цев.
Разглобил съм джаджата поне 20 пъти да гледам какво се случва, чашки също събирах и гледах, така и не ми стана ясно.
Подозирам скороста на стрелбата, но за такава играчка, не си струва да се задълбава.
На пищов,... ами не е Щаер. За кеф става. Става и да каже кога кафето или бирите са повечко...
Заглушителят се продава официално в комплекта. Разглобяем с алуминиеви пресовани сегменти с вътр. диаметър 5,8 мм.
Мисля, че и с 5,5 чашки ще работи.
В 4,5 заглушава добре. Само механично шракане се чува и ...чашката в мишената.
Това от мен.
Поздрави на всички