DIANA airbug 5.5 mm

6tangata

Редовен Потребител
Пищова е чисто нов. Мисля добре направен като за китайски според мен ;) Идва ми малко лек. Механичните мерни прибори идват малко високо спрямо дръжката, но нямат никакъв луфт, направо се учудих. Цевта е перфектна. Сложих оптика 2.5х20. След прострелката направи добра група на 9 метра, при положение, че виждам през оптиката как трепвам. Групата е малко надолу, защото бутилката губи налягане. Според мен ще има 30 прилични изстрела в 5.5 мм. На последната снимка се вижда как се мачка сачма 1.175 JSB в метал, нямам по-леки в момента. За една нощ не изгуби налягане, уплътненията са на ниво, поне засега.16052547749388621894385108075772.jpg

Attachments

• IMG_20201113_095310.jpg
    IMG_20201113_095310.jpg
    170.2 KB · Прегледи: 135
  • 1605255317806273660759250288877.jpg
    1605255317806273660759250288877.jpg
    146.7 KB · Прегледи: 132
Последна промяна:
Прилича. В цилиндъра на дианата има отвор да се вижда бутилката и има един щифт да кажем да стегнеш бутилката. Този от линка е изчерпан. Има в комплекта и барабан за сачми.

Явно от SPA са си продали концепцията на китайците,да се продава под марката Diana за още някое евро отгоре

Diana Chaser-СО2 пистолет 4,5мм
Не е тайна,че Диана от няколко години работи с Shaoxing Snow Peak Air Gun Company намираща се някъде в делтата на Дългата река край Шанхай,дали това е въпрос на алчност,разширяване на пазарната ниша или въпрос на оцеляване може да гадаем,но в борбата с орките или трябва да се падне на тяхното ниво с цени(респективно качество) или високо качество и космически цени(следя темата за Дейстейт).Но,практически това си е SPA CP-02 ребрандиран а за нас остава митичното мислене и очакване Диана да контролират процеса на производство изкъсо...при моделите с дървени ръкохватки и приклади разликата е факт във визията.
Пистолета както всички СО2 играчки е силно зависим от околната температура и всички произтичащи от това проблеми,като добавим голямата консумация на газ за да докара 7дж.Тук за разлика от SPA е пипнат спусъка и може да се регулират и двете степени като дължина,усилието вероятно може да се подобри сменяйки една пружина IMG_20201114_112456.jpgIMG_20201114_113026.jpg ,за разлика от модела SPA CP-1 цилиндъра в който се поставя СО2 капсулата е разпробит за да излиза газа от вече ползваната капсула,така тапата се развива без усилие,но цилиндъра вече не може да се ползва,като резервоар при тунинг.Пистолета е направен добре почти изцяло от метал с изключение на мерните прибори и ръкохватката,реално е не разрушим IMG_20201114_112433.jpg IMG-122bfa44233713515f5fd11e801edc1b-V.jpg IMG_20201114_154855.jpg IMG_20201114_154829.jpgIMG-333c94f0ad6ceecf46a3b342fa6b5ca8-V.jpg IMG_20201114_112414.jpg IMG_20201114_112420.jpg в ръкохватката може да се постави резервна капсула,тази странна пета обаче страшно е не удобна и избутва пистолета в страни при изстрел с две ръце по бива,явно в желанието си да му насадят приклад са забравили,че правят пистолет!
За точност аз съм доволен предвид моите възможности IMG_20201114_155102.jpg ,това е на 12 крачки и постоянно експериментиране със захват(борба с ръкохватката),първа колона jsb 0.67гр,втора Норика Хамър 0,51 гр. и трета jsb 0,547гр.
Скорости
С Нориката първите изстрели 168 после има двайсетина+ изстрела със 157-150 м/с с Хевито кротва на 125-130 м/с, това при 8-10градуса околна температура.При последващи замервания ще кача по-коректни данни.

Последна промяна от модератор:
@Kifa Всъщност не си прав, Artemis CP2 е със същият спусък.
"Дианата" е просто орязана версия на по висока цена, ЦП2 идва с два барабана, още една цев 45см и не залепен модератор, да не забравя осмичката;)
И не е пистолет а "заготовка за булпъп":cheers:
IMG_20201115_154756[1].jpg

Последна промяна:
Всъщност не си прав, Artemis CP2 е със същият спусък.
"Дианата" е просто орязана версия на по висока цена, ЦП2 идва с два барабана, още една цев 45см и не залепен модератор, да не забравя осмичката;)
И не е пистолет а "заготовка за булпъп
Така,така ама не съвсем...:cheers:
Относно спусъка визирах CP-1,При Диана модела се дели на пушка и пистолет,пушката идва окомплектована както е при теб и цената у нас е 266лв.,гледам при чеха в Балистас SPAто е 130 евро...моя избор е информиран,че си купувам ПИСТОЛЕТ от Китай ребрандиран на Диана а и не ми липсват барабанчетата...няма да ходя на война :).По дефиниция за булпап говорим,когато магазина с мунициите е зад спусъка ,така се печели компактност ,не за сметка на цев и т.н!
По принцип нямам претенции за изчерпателност и свръх компетентност,просто споделям инфо,ако повече колеги го правят информацията ще бъде повече и по-коректна!

Последна промяна:
Моя е "полски"
Така е балистас обявиха наличност един ден след като поръчах моя. 235лв с доставката е от тях, цп1 180 към 190 е 1м
Мен ме притесняват само заварките:-[
Под заготовка визирам ЦК със номер

Бюджетна играчка.
Адски неудобна дръжка в пистолетен вариант, признавам.
Подходящо за забавление вкъщи по време на карантина, но само с тишината.
Моят вариант е с двете цеви, осмичка за дългата цев, приклад и заглушител с резба М10х1.
Кеф ти пищов, кеф ти пушка.
Без тишината е много шумен и не може да се ползва в домашни условия, поне ако има съседи.
Трансферпортът му е 2,3 мм вътрешно. Официално се продава и 3 мм и удобен за смяна.
В комплекта има и резервни О-пръстени за цевта и порта.
За 116 евро, толкова.

https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/products_id/39450

Магазинчето е за 9 чашки и е около 50 кинта (25 евро) допълнително, алуминиево, с пластмасов сепаратор за съчмите/чашките и прозрачно капаче за визуален контрол (пълен майтап - броенето си му е старата истина).
При плоскоглави чашки засича/запъва страшно много. Какво ли не пробвах, то зареждане с цев "надолу", "нагоре", "намай..", и не и не.
Запъват чашките и това е.
Даже и поличките се повреждат ако натисна повече.
Пооправи се като го разглобих и му направих вътршна полу-фаска.
Прави около 8-9 пълнителя с едно балонче. После вече чакаш да чуеш чашката в мишената.
До сега съм пуснал около 700 чашки през късата и около 350 през дългата цев.
Тегловно 0,49-0,51 гр. на новопоставено балонче и след 3-тия или 4-тия пълнител, минавам на 0,45-0,47гр. плоскоглави чашки.(мерени с везна)
Мисля, че с осмичката е по-добре, лично за моя капацитет на стрелец.
На 10 м. в стая, от стойка "прав", с приклад, и къса цев със заглушител, групичките са около 30-35 мм диаметър. Разриви обаче бол, аз лично не мога да си ги обясня. Същото е и с дългата цев.
Разглобил съм джаджата поне 20 пъти да гледам какво се случва, чашки също събирах и гледах, така и не ми стана ясно.
Подозирам скороста на стрелбата, но за такава играчка, не си струва да се задълбава.
На пищов,... ами не е Щаер. За кеф става. Става и да каже кога кафето или бирите са повечко...
Заглушителят се продава официално в комплекта. Разглобяем с алуминиеви пресовани сегменти с вътр. диаметър 5,8 мм.
Мисля, че и с 5,5 чашки ще работи.
В 4,5 заглушава добре. Само механично шракане се чува и ...чашката в мишената.
Това от мен.
Поздрави на всички

Бюджетна играчка.
Адски неудобна дръжка в пистолетен вариант, признавам.
Подходящо за забавление вкъщи по време на карантина, но само с тишината.
Моят вариант е с двете цеви, осмичка за дългата цев, приклад и заглушител с резба М10х1.
Кеф ти пищов, кеф ти пушка.
Без тишината е много шумен и не може да се ползва в домашни условия, поне ако има съседи.
Трансферпортът му е 2,3 мм вътрешно. Официално се продава и 3 мм и удобен за смяна.
В комплекта има и резервни О-пръстени за цевта и порта.
За 116 евро, толкова.

https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/products_id/39450

Магазинчето е за 9 чашки и е около 50 кинта (25 евро) допълнително, алуминиево, с пластмасов сепаратор за съчмите/чашките и прозрачно капаче за визуален контрол (пълен майтап - броенето си му е старата истина).
При плоскоглави чашки засича/запъва страшно много. Какво ли не пробвах, то зареждане с цев "надолу", "нагоре", "намай..", и не и не.
Запъват чашките и това е.
Даже и поличките се повреждат ако натисна повече.
Пооправи се като го разглобих и му направих вътршна полу-фаска.
Прави около 8-9 пълнителя с едно балонче. После вече чакаш да чуеш чашката в мишената.
До сега съм пуснал около 700 чашки през късата и около 350 през дългата цев.
Тегловно 0,49-0,51 гр. на новопоставено балонче и след 3-тия или 4-тия пълнител, минавам на 0,45-0,47гр. плоскоглави чашки.(мерени с везна)
Мисля, че с осмичката е по-добре, лично за моя капацитет на стрелец.
На 10 м. в стая, от стойка "прав", с приклад, и къса цев със заглушител, групичките са около 30-35 мм диаметър. Разриви обаче бол, аз лично не мога да си ги обясня. Същото е и с дългата цев.
Разглобил съм джаджата поне 20 пъти да гледам какво се случва, чашки също събирах и гледах, така и не ми стана ясно.
Подозирам скороста на стрелбата, но за такава играчка, не си струва да се задълбава.
На пищов,... ами не е Щаер. За кеф става. Става и да каже кога кафето или бирите са повечко...
Заглушителят се продава официално в комплекта. Разглобяем с алуминиеви пресовани сегменти с вътр. диаметър 5,8 мм.
Мисля, че и с 5,5 чашки ще работи.
В 4,5 заглушава добре. Само механично шракане се чува и ...чашката в мишената.
Това от мен.
Поздрави на всички
Пробвай Jsb 4.53
Осмица, късата цев с модера и приклад
IMG_20201116_133908.jpg

При чехите варианта 5.5 + дълга цев беше 109 Евро. Това е прилично за комплекта. Пак идва по-изгодно от Zarimex.
Като се постопли ще го пробвам.

Привет, заинтригувах се от този вариант за бюджетна играчка, макар че 3в1 е винаги компромис.
впечатления от собственици към днешна дата, с дългата цев може ли да се уцелва капачка от буркан на 20-25 метра и каква в пробивната сила на това разстояние практически?
има ли някъде в София къде да се изпробва и откъде в момента може да се закупи?

надявам се да съм уцелил правилната тема за питане, търсачката не ми извади друга за конкретния модел.

На 20-25 метра може да уцелваш капачка от буркан с всяка изправна пушка, даже и с китайка от 50-70 лева.
С прашка също, както и ако хвърлиш камък с ръка също ще имаш шансове да уцелваш понякога :)
Дианата не е за подценяване, не са лоши пушки.

На 20-25 метра може да уцелваш капачка от буркан с всяка изправна пушка, даже и с китайка от 50-70 лева.
С прашка също, както и ако хвърлиш камък с ръка също ще имаш шансове да уцелваш понякога :)
Дианата не е за подценяване, не са лоши пушки.

ок, благодаря, а някъде в София има ли наличен този модел или споменатия по-горе Artemis CP2, "око да види и ръка да пипне"

В някои от продавалниците има една Диана Airbug. То е същото СО2 патлаче, ама с дървена дръжка и е много по-готино от пластмасарките.

Back
Нагоре