COMETA LYNX V10 AIR RIFLE

• Автор на темата Автор на темата vanko
  • Начална Дата Начална Дата
Едно клипче на 50 метра с Cometa Lynx V10 стреляно през бързомер - бившата пушка на Цочо от обявата на линка по долу. Супер пипната пушка!

https://forum.airguns.bg/index.php?threads/cometa-lynx-v10.10374/#post-274370

Видеото е качено в суров вид, така че на места може да е тегъв, но нямам свободно време за обработка.

Здравейте колеги, имам един въпрос относно cometa lynx mkII. Интересува ме дали редуктора и дотиквача са оправени или продължава да страда от болежките на първия модел? Поздрави!

Последна промяна:
Здравейте колеги, имам един въпрос относно cometa lynx mkII. Интересува ме дали редуктора и дотиквача са оправени или продължава да страда от болежките на първия модел? Поздрави!
Редуктора е пейнтболски - с тарелчати пружини. За дотиквача не знам, моя си влиза мазно. Верно, че веднъж се чупи... нямам идея защо. Може би защото без да искам стрелях с не добре затворен сайтлевер няколко пъти (е не последователно де)!?

Колеги, чисто от любопитство, има ли накой с Сometa Lynx в 4.5 ? Интересно ми е как е като точност около 16-те джаула и колко изстрела прави. Сигурно ще има въздух за два излета с този голям резервоар.

Колеги прерових интернета и никъде не мога да намеря twist rate-a на цевта при Cometa orion или за който и да било друг модел, някой има ли информация или да знае какъв е? Писах и 2 имейла на Cometa, но няма да благоволят да ми отговорят.

Колеги прерових интернета и никъде не мога да намеря twist rate-a на цевта при Cometa orion или за който и да било друг модел, някой има ли информация или да знае какъв е? Писах и 2 имейла на Cometa, но няма да благоволят да ми отговорят.
Стъпката на цевта (туиста) ЗА ВЪЗДУШНО ОРЪЖИЕ по принцип е стандартна 450мм.
Има и 500мм твист,но те са къстъм цеви и са предназначени за по-друг вид стрелба-Бенчрест!

Стъпката на цевта (туиста) ЗА ВЪЗДУШНО ОРЪЖИЕ по принцип е стандартна 450мм.
Има и 500мм твист,но те са къстъм цеви и са предназначени за по-друг вид стрелба-Бенчрест!
1/420мм е стъпката, отговориха ми

Някъде из Форума бяхме обсъждали темата за бутилките на Комета Линкс, по- скоро техният живот. Дали не беше в темата за бутилките, май там!? Алуминиеви с 3-4 мм дебелина на стената. Някъде бях чел, че животът им е 10 години. Понеже е за Комета, за това пиша в тази тема.
Та в Китай има доста прилични, 380 мл на 200 бара. Цена днес, 28.09.2023г. 64.13 лева. Аз си поръчах на 5 септември за 62.70 лева. Защо им расте цената не знам - покачва се почти всеки ден с по няколко стотинки, може би заради цената на долара!?
Едната е с резба 5/8 "-18UNF (червената), другата е M18*1.5 - черната. И двете са Ф 51мм. на моята го премерих, толкова е.
Взех си с резба 5/8 "-18UNF. Доколкото прочетох на оригиналната е такава резбата. Мислех да вземам 500 мл на 250-300 бара, но трябваше и редуктор (трудно се намира такава бутилка с 5/8 "-18UNF на сносна цена ), и прецених, че няма да наливам много пари.
Сега, като жените, червеният цвят е страхотен. Прилича на лак, надявам се като я надуя да не се нацепи. Като я монтирам ще прикача снимчица в темата.
Единственият проблем е, че е произведена 2021/4, което Й съкращава ползването с 2 години и половина, но пък е евтина.

Всъщност годините нямат отношение към живота на бутилката. Броя на циклите пълнене-празнене е определящ. Това с годините е наложено от производителите,да им вървят продажбите!!!

А в този ред на мисли, проблем ли е да се съхраняват на 300 бара за по-дълго време, скъсява ли се "живота" им ?

Нашите на работа винаги са пълни на 300 бара,моите също си ги държа на 300 бара. Когато някоя се изпразни,веднага се пълни. От 1996 година са ни първите композитни бутилки и още си ги експлоатираме. Тия бутилки не са яйца. Стреляйте и хич не ги мислете.

Приятел ме вкара в пожарната да им видя компресора, който пълни около 15 бутилки едновременно, голям е колкото 30 квадрата стая, след това ми показа и карбоновите им бутилки , 50% от тях бяха с люспи или отчупени, издялкани и липсващи парчета карбон. Бях шокиран от това, но въпреки това се ползват всеки ден . Щом при такива условия няма проблем , едва ли при нашите би станало нещо.

Back
Нагоре