Cometa Lynx V 10 vs Evanix Blizzard S10 vs ..............

alex70

Потребител
Остава ми около един месец за размисъл и ще купувам PCP в 5.5 кал. Пушката ще се използва за стрелба по мишени и бутилки от 50 до 150 + м. За стрелба до 50 м. си имам перфектна пружинка, така че под тази дистанция почти няма да използвам новата пушка. Бюджета ми е до 1500 лв. Категорично отхвърлям марката Хатсан, защото искам да купя нещо с което да почна да стрелям, а не след пет месеца да пусна нова тема в раздел продажби.
Насочил съм се към горните модели, защото първо ми влизат в бюджета, стоят ми удобно в ръцете, което е важна за мен и са около 40 j, което за 5.5 калибър мисля че от гледна точка на точността е оптимален вариант. Друг важен момент е че и двата модела се продават в България, че не ми се занимава с митници засега.
Прочел съм поне два пъти целия форум, но искам последни мнения от притежателите на марките, че това да купиш пушка се оказа по-трудна задача от покупката на автомобил май.
Ако се досетите за пробвани от вас марки и модели в този ценови клас със същите характеристики като горните, ще се радвам да ме насочите да погледна и тях.
 

anibis

Редовен Потребител
По добре ААрмс s 400-410 5.5мм много по добра е,от посочените от теб пушки.
И едно от най важните неща,на ААрмса цевта е ЛВ това хич не е за пренебрегване.
 
Последна промяна:

methaa

Редовен Потребител
Ще подкрепя Миро, цевта е много важна част от оръжието а лв са доказана марка.
 

alex70

Потребител
ААрмс не мога да я намеря никъде в българските магазини, а и е над лимита ми.
 

anibis

Редовен Потребител

alex70

Потребител
Говорих с колегата пушката е била 16 j сега я е преправил на около 35j , а аз искам поне 40, че пружинката ми е около 25 и няма смисъл да имам две почти еднакви по мощност пушки.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Здравей ! Виж подписа на колегата Freeman. Познавам го като много прилежен човек и съм сигурен че пушката е като "извадена от кашона". Не зная какви пари ще и иска, но това е пушката в 5,5 ... :cheers:

Ето малко инфо за нея:
http://www.pyramydair.com/s/m/Air_Arms_S510_Xtra_FAC_Sidelever_PCP_Air_Rifle/2498
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Air Arms - S400 S500(410 или 510 ако искаш многозарядна) вече която ти хареса,също така BSA R10 много красива и точна пушка.С кометата съм стрелял няколко пъти и пак си е хубава но ако трябва да избирам и да си купувам пцп ще е ААнглйско;)
А според мен между пружинка 25 джаула и ПЦП 35 джаула разликата е огромна.:cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Колега кажи ми от кой град си?
Вземи на колегата тоя ААрмс s 400 както е 35дж винаги ще стане 45дж
 

alex70

Потребител
От Монтана съм и тук изобщо няма кой да пипа по пушките, затова предпочитам да купя нещо което на първо време да не се нуждае от никакви доработки. Има ли изобщо вносители на АА за България.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Пушката ще се използва за стрелба по мишени и бутилки от 50 до 150 + м.
За дистанции 100-150+ метра ти препоръчвам кал.6.35 и 80+ джаула.
В този калибър Хасанчо се справя повече от задоволително[emoji106]
 

andi

Редовен Потребител
За дистанции 100-150+ метра ти препоръчвам кал.6.35 и 80+ джаула.
В този калибър Хасанчо се справя повече от задоволително[emoji106]

Защо не си признаем с ръка на сърцето , че за 150+ със съчма е тото2 , иска си куршум .
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Анди става дума за развлекателна стрелба. Нито лов, нито стрелба по хора във военно време.. Когато вятъра е слаб на 150 метра гонга го целя прилично с Асаня. С по-хубава пушка ще е още по-добре..
 

tzocho

Потребител
За тези дистанции много по значими неща от фактора цев имат значение! Защо никой не му обясни на колегата, че за PCP ще трябва да си вземе и хроно, ... че при 40J след 50-я метър траекторията на проектила започва да пропада стремглаво надолу и ще трябва да си вземе и далекомер ... и като прибавим и задължителната помпа (бутилка) то бюджета за удоволствиео вече няма да е същия? Та ако е решил, че иска да уцелва трябва да вземе предвид горното ...
 

alex70

Потребител
Далекомер имам и си го ползвам и в момента, хроно съм си поръчал и го чакам всеки момент, така че тези неща съм ги предвидил.До 100 м за корекция използвам StrelokPro и Chairgun на телефона и се справят доста точно. За помпа(бутилка) и оптика също съм предвидил финанси, но първо да взема пушка.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Има един армс 410 FAC почти нов с всички аксесоари , плюс оптика и е 5.5 мм породава се в магазина на arms-bg.com , aз го загледах ама аз пък съм фен на 4.5 мм иначе като го подържах и огледах бих го взел без да се замисля. Влиза в бюджета ти , даже барабар с оптиката и монтажите плюс помпа хил...няма драскотина по тях
http://forum.airguns.bg/index.php?threads/online-оръжеен-магазин-arms-bg-com.1260/page-15
 

alex70

Потребител
Бях лично в магазина и гледах пушката, но цената с помпата ми казаха че е 1700 лв.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Е помпата лесно ще се продаде за около 250 лева, нови мисля бяха над 400-480 лева
 

alex70

Потребител
Ще започна да се оглеждам за пушка и в 6.35. Каква е оптималната мощност за този калибър да се ориентирам, че досега гледах само 5.5.
 
Нагоре