COMETA - хубавите испанки.

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от prinz Eugen, 6 Октомври 2008.

 1. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Ето го вече почернен на бърза ръка с мат спрей.Изпитанията му днес показаха свиване на групата с 30%(на око) и никакво разместване при 2 часа интензивна стрелба.За групата размери няма да давам,тъй като не бе това целта на днешните стрелби.По-нататък ще направя точни замервания с оригиналния заглушител,без него и с новия надулник.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Няма увеличаване ;).Това не е заглушител.Основната му цел беше да стане "здрава дръжка" с по-висока мушка.В последствие реших да бъде и отсекател на въздуха(4-те отвора).Разлика никаква няма от щума при изстрел с този на оригиналния заглушител,просто защото се чува шума, не от излитането на чашката и на въздуха зад нея ,а този на сработването на бутало-пружинната група.Заглушител при пружинка е просто бесмислен.Ето скицата му.Да ме извинявате за претрупаността и' и някои неточности , но я правих за себе си и на пейнта,щото след преинсталациата още не съм сложил мастъркама на компа.Някои размери после и ги промених.
  [​IMG]
   
 3. ilian

  ilian Потребител

  Публикации:
  967
  от:
  Ловеч
  Значи за заглушителя на Комета Феникс компакт мога със сто процента сигурност да заявя,че си работи точно както заглушител :yes:.Без него звука от изстрела е доста силен с тая къса цев.А за групите, стават и то доста добри но при моята пушка единственно и само със рвс суперфийлд и нищо друго :pardon:
   
 4. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Да няма дизел?Каква скорост ти дава,че и звук такъв?Днес стрелях с няколко вида различни чашки.С всичките групите бяха по-добри(без стандартния заглушител и с новия надулник) от преди.За да видиш кой звук ти е по-силен, просто извади цевта навън през прозорец например.Аз съм го правил .Винаги се чува този на механизмите(с цевта навън или с цялата пушка вътре).Днес нямаше никаква разлика също с и без нейния си заглушител като звук.Моята стреля обаче с 185 м/с.

  пп
  Като направя пробата за групите ще измеря и силата на звука да не би моите уши да са глухи ;) .
   
 5. ilian

  ilian Потребител

  Публикации:
  967
  от:
  Ловеч
  Дизел няма ;)има само в резервуара на колата.Сега сериозно незнам какво разбираш под хубава група,но със суперфийлда на 27м толкова имам в двора :pardon:,20-25мм група не е проблем.По бирени капачки пак на това разстояние 9от 10 почти всеки път :cheers:.Скороста последно беше 214мс пак със суперфийлд :bravo:По въпроса със заглушителите да видиш бай Асан без заглушител как го докарва на звук :crazy:
   
 6. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  За хубава група и аз не знам критерия.Аз сравнявам моите, предишни(не хубави) със сегашните(също не хубави, но вече по-малки).Моите няма и какво да ги споменавам ....стрелба на механичен прав,без опора в полу тъмен склад.Факта е ,че при настройката на механичния днес,целех просто средата на листа за да настроя грубо мерника към новата мушка .Не се престаравах въобще щото си мислех ,че и него няма да уцеля с първите изстрели и....получих група каквато не съм имал до сега и при най-голямото си старание и с опора.После при стрелбата(сватбарка) по кутийки.Рядко имах пропуски и те се дължаха основно на страничната корекция на мерника която направих на око без да я прострелвам и на високата мушка(нейните мерници не са готови още) с която трябваше да закривам мишените.Преди при сигурно прицелване и спускане имах учудващи пропуски.Както и да е докато не направя точното измерване е безсмислено да коментирам повече,но както казах осезаемата разлика се виждаше и на око.На практика днес на механичен до 30м ,бях конкурентно способен на колегата стреляш с СО2 пушка и оптика.Нещо което не мога да кажа за предните стрелби.При това с не настроени и подхождащи си мерник и мушка.(Способностите на колегата не са под съмнение.)
   
 7. ilian

  ilian Потребител

  Публикации:
  967
  от:
  Ловеч
  Абе колега какво да ти кажа,Кометата ми е по скъпа от АТ-то :bravo:.Асана ми в момента е около50дж,но в нас си стрелям с Кометата и въобще не се сещам за него :cheers:,нищо че той е по точен но като качество на матеряли и изработка тя е в класи над него,просто си я харесвам толкова че Асана може и да го продам някаго ама не я никога :bravo:
   
 8. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Ето и мерниците,но наистина ми се струва,че бързо ще се обели тази боя. :roll:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Онзи ден смених маншета на кометата.Днес показа скорости(с хронографа на Sury):
  с 1 гр. H&N ......205 м/с
  с 0.9 гр. RWS ......210 м/с
  Това с пружина закупена от преди 4-5 месеца от СОТИС,която е на около 1000-1200 чашки.
  Преди това, след смяната и', при първите замервания показа 185 м/с с 1 гр ,а маншета(стария) държеше уж идеално херметичност.Сега обаче, като я разглобих вече не толкова добре и го смених.На външен диаметър също беше понамалял(износил).С предната пружина(също сотиска),която се беше счупила с 2 навивки даваше 155 м/с с 1 гр.Май тези който продават в момента не са лоши пружини ???.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Гост

  Тези скорости не са ли малко ниски? По каталог май е към 250 м/с , вярно, без да е посочено теглото на чашката. Например, ето тук е показано:
  http://arms-bg.com/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D ... ometa.html
   
 11. didarai

  didarai Редовен Потребител

  Публикации:
  2,698
  Не съм го мерил специално,но на око се вижда,че цилиндъра на Кометата никак не е с голям обем.250 м/с ама друг път.В 4,5 може,но в 5,5 не виждам как ще стане.Ако намеря чашки около 0,8 гр. ще замеря и с тях.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Гост

  Някой заглеждал ли се е в новото предложение на Cometa - COMETA FUSION?
  http://www.cometaairgun.com/en/cometa_c ... usion.html
  От сайта дават високи скорости - 275 м/с при калибър 5.5. Дали това няма да пречи на стрелбата, въпреки вентилираното дуло? Или всичко е рекламен трик, а реалните скорости са по-ниски?
   
 13. Беселин

  Беселин Потребител

  Публикации:
  382
  В другия форум беше коментирана тази пушка преди много време.Доколкото си спомням реалната скорост няма нищо общо с 275м/с.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Гост

  Погледнах аз и в другия форум, но не успях да открия темата за новата Cometa. Няма значение - щом казваш, че скоростта и е доста под 275 м/с, значи е доста под. То и didaraj по-горе беше писал, че с нов маншет и пружина на 1000 - 1200 изстрела, скоростите са 205 - 210 м/с. А фабрично ги дават 250 м/с. Наистина големи падове, голямо чудо. :eek:
  А когато обсъждахте в другия форум въпросната пушка COMETA FUSION, спомена ли се нещо друго освен различните скорости ? Качество на изпълнение, точност, удобство?
   
 15. Беселин

  Беселин Потребител

  Публикации:
  382
  Колега не се сещам за подробности.Много отдавна ми се върти в главата нещо, че беше.Май, някой я беше купил от Испания и се похвали тогава във форума.Аз даже бях забравил за този модел.
  250м/с ги дават със сачми на Комета, които са много леки.Някой така беше писал.Тази може да е по-мощна от модела 400, но невярвам да е с много и да достигне 275м/с с 1гр сачма.То и за Метеор АР1000 в сайта на МСА бяха писали 270м/с, а се оказа 235-40м/с.
   
 16. usera2

  usera2 Потребител

  Публикации:
  411
  от:
  Ямбол
  Никой производител или търговец обявявайки нач. скорост не казва с каква съчма се постигат. Или поне повечето ...
   
 17. Anonymous

  Anonymous Гост

  Да, така е. Масово производителите замерват началните скорости с възможно най-леките чашки. Има такива констатации в наши и в чужди форуми.
  Поразрових се за ревюта на Cometa Fusion. Не знам дали са поръчкови или не, но масово хвалят качеството на изработка и точността на пушката. Това, което още казват:
  - скоростите са по-ниски от обявените. Това май е познато :)
  - при около 2500 на брой изстрели, не е забелязано значимо омекване на пружината. Значи, или са оправили пружините, или у нас внасят пълни боклуци;
  - Cometa 400 и Fusion са по-мощни от масовите модели на Gamo;
  - Cometa Fusion е доста тиха, вероятно заради перфорираните отвори в дулото;
  - цевите са студеноковани и са доста добри и прецизни;
  - пушката е подходяща за ФТ и лов на дребни животини;
  - спусъкът е добър, но има пластмасови елементи в него.
   
 18. Беселин

  Беселин Потребител

  Публикации:
  382
  - Cometa 400 и Fusion са по-мощни от масовите модели на Gamo;
  Ако са с по-добри пружини може, но в нашия случай са равни или по-слаби Комети те или средните Гамо.
  За много стоки се замислям дали не вкарват боклуци не само за въздушни пушки ами и за ловни та ако щеш и електроуреди, но това е друга тема.
  Чел съм, че БАМ21 правен за Полша или Чехия не съм сигурен са много добри, докъто при нас беше въпрос да попаднеш на свястна бройка по едно вереме.
   
 19. Sol

  Sol Потребител

  Публикации:
  304
  от:
  Варна
  Лично за мен това е една и съща пушка с различна цев и различен приклад. Всичко друго - пружина, спусъков механизъм, бутало, маншет и т.н. е идентично. Прегледайте схемите по-доло:
   

  Прикачени Файлове:

 20. Anonymous

  Anonymous Гост

  Ето какво казва James Manou, представител на Cometa за САЩ:

  We are the distributors of Cometa airguns in the USA. We have received numerous e-mails asking us how the Cometa Fusion is different than the previous Cometa offerings.

  Consider this:
  1. Better spring. The material that is used for the Cometa Fusion is a higher quality of steel than what many competitors are using.
  2. Better mainspring seal than previous offerings.
  3. Adjustable beech stock. The nearest airgun in price that offers an adjustable stock is the R11 ($300 more in price).
  4. Bull barrel for better pointability and balance, and to prevent muzzle jump.
  5. An air-stripper muzzle brake that diverts turbulent air behind a shot pellet (for better accuracy).
  6. An active shroud that really lowers the shot/sound report.
  7. A full one-year warranty that includes parts and labor.

  As is obvious, these changes are NOT for aesthetic reasons, but truly improve the product.
  ...

  Kind Regards,

  James Manou
  General Manager
  Manou Bros.
  http://www.manoubros.com

  Но като гледам схемите на 2-те пушки, публикувани от Sol, май и Cometa са поели по пътя на Gamo - едни и същи механични части, само прикладите се сменят. Или за щатите карантията и качеството са други, не като за нас.
  Добре де, как тогава Fusion вади по-голяма скорост? Да е само от дулото? Или да са направили замерванията с нова, още по-лека чашка?! ;)
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена