CO2 пистолети, револвери и пушки

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от FreeMan, 10 Февруари 2015.

 1. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  511
  от:
  Бургас
  Замерих револвера с хроното
  Балончето го активирах вчера и направих четири изстрела ,а замерването го правих днес за да тествам държи ли налягането...явно го държи достатъчно дълго след пробиването на балончето. Револвера е във фабричното си състояние!
  Оригиналните гумени топчета Умарекс с тегло 1,23 грама ги стреля със 140 м/с което прави точно 12 дж!
  Стъклените, с тегло 2,7 грама ги стреля със скорост 117-105 м/с което прави 18.5-15 J ;)

  Ходих да гледам кобурите на Косранг...за мен не могат да се мерят с кобурите на Корект! В Корект 241 револвера влиза плътно и изобщо му пасна перфектно! Дори и без закопчаване няма да изпадне! А Косранг са едни разплути мекици. Hамерих и такива в които влизаше револвера но толкова е широк кобура че револвера ще изпадне при носене!
  Взех си Зоракито 917 (Глокоподобен) за Глок е правен Корект 241 и сравних с аналогичния на Косранг за Глок....ами че то няма сравнение между двата и като вид и като пасване на кобура по пистолета!
   
  Последна промяна: 11 Март 2021
  undertaker and haifisch like this.
 2. joro_ihr

  joro_ihr Редовен Потребител

  Публикации:
  752
  от:
  София
 3. Hidden

  Hidden Редовен Потребител

  Публикации:
  622
  от:
  Перник-София
  С един приятел се сдобихме с 50-калиброви Умарекси - аз с пистолет, той с револвер. Ето две снимки на пищаците един до друг и няколко сравнения.
  Първо се вижда, че пистолетът е по-компактен. Тежат приблизително еднакво. Пистолетът, обаче, е с по-дълга цев (грубо 12 см) - води револвера с около 1.5 см. Не сме ги мерили, но в някакво ревю четох, че пистолетът е с по-висока енергия. И двата са шумни. При самозащита това би било много добре - представям си какви мисли ще се появят в главата на нападател, ако извадя нещо, имитиращо боен пистолет, то гръмне и нещо го удари силно в тялото.
  На втората снимка се вижда, че пистолетът има по-добри мерни прибори - аз моя го купих втора ръка, та флуоресцентните точки липсват - останали са само дупки от тях. От друга страна обаче на револвера могат да се монтира бързомер - той има релса отгоре и отдолу. При пистолета има само отдолу, така че може да му се сложи само лазер или фенерче.
  Пълнителят на пистолета се намира отдолната част на цевта - представлява канал с пружина, в който се вкарват топчетата. При револвера нещата са ясни. Двата пълнителя побират приблизително еднакъв брой топчета - разликата беше в едно или две топчета.
  Разликата в начина на подаване на мунициите води и до разлика във възможните проектили - в барабана на револвера видях в Тубата да слагат какво ли не. С пистолета няма да стане точно така. От друга страна дългата цев на пистолета дава възможност за предно пълнене и съотвено използване на по-дълги проектили, например стрелички.
   

  Прикачени Файлове:

  • 1.jpg
   1.jpg
   File size:
   139.3 KB
   Прегледи:
   131
  • 2.jpg
   2.jpg
   File size:
   136 KB
   Прегледи:
   127
 4. jix1974

  jix1974 Потребител

  Публикации:
  48
  от:
  София
  Колега, в профила ти пише, че си от Перник...направо ме шокираш..хаха
  Моментът в който нещо го удря ама му няма нищо.. е фатален. Пък и му развръзваш ръцете, изпаднал в ситуация на законна самоотбрана, да приложи максимална сила с квото му попадне..или носи в джоба..или в кобура..
  Демек - умната Няма ли топчета с пипер за тоя дивайс, така по-може да свърши работа.
   
  gonzo-garage харесва това.
 5. Hidden

  Hidden Редовен Потребител

  Публикации:
  622
  от:
  Перник-София
  Нищо, нищо.. колко да е нищо - силна болка.
  Тези два пистолета са за самоотбрана от случайни подпийнали или повярвали си хора, които могат да ти направят проблем на улицата, в парка и т.н. Не е за обиране на банки. Ако някой не е случаен човек и се е подготвил да ти навреди и си "носи в джоба..или в кобура" нещо, то това нещо ще е извадено и ще сочи към теб. Тогава пистолет с CO2 няма да помогне.
  До някъде разбирам гледната ти точка, но пак казвам - пищаците са за неподготвени нападатели. Бях чел някакви изследвания, според които обикновените идиоти, които могат да ти направят проблем на улицата не очакват съпротива или ответна отбранителна реакция.
  Е, дано пистолетите се ползват само за забавление, да не се налага друго :cheers:
   
  undertaker and Jorom like this.
 6. jix1974

  jix1974 Потребител

  Публикации:
  48
  от:
  София
  Аха, е ти си знаеш...сполай ти, друже.
   
  Hidden харесва това.
 7. PUNISHERvw

  PUNISHERvw Редовен Потребител

  Публикации:
  395
  от:
  София
  Ще ми бъде интересно какво могат да направят с тунинг над 20+ дж.И какво е необходимо да се направи за да го постигнат.Има някакви тунинг комлпекти ,които увеличават мощността ама са си скъпи доста. Тук не могат ли да се направят същите ,но по-евтино?
   
  undertaker харесва това.
 8. jix1974

  jix1974 Потребител

  Публикации:
  48
  от:
  София


  Това й е макс-а на играчката. Страшен дефенс продукт..
   
 9. PUNISHERvw

  PUNISHERvw Редовен Потребител

  Публикации:
  395
  от:
  София
  Някой няма ли да направи тунинг на тези пищаци и да направи ревю?
   
 10. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  511
  от:
  Бургас
  Аз поне засега не мисля да го отварям дори, поради три причини!
  1 - достатъчно е силен, за първо ниво на самозащита така да се каже, за следващo нивo имам други опции!
  2 - в гаранция е!
  3 - след тунинга със сигурност ще мине границата от 24 джаула, а не е уведомен!
   
  Последна промяна: 24 Април 2021
  undertaker харесва това.
 11. Niki

  Niki Редовен Потребител

  Публикации:
  706
  от:
  София
  Къде ги носите тия пищаци за самозащита,под палтото ли?
   
  undertaker and njatanasow like this.
 12. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  511
  от:
  Бургас
  С кобур за вътрешно носене, мисля че доста хора ще се изненадат колко скрито може да се носи тая голяма ютия!
  Не че ходя така, но съм пробвал различни кобури и в случай на нужда мога да го нося доста скрито! Досега не ми се е налагало да го слагам на кръста, но знае ли човек! Нека да ми е под ръка в колата. По-добре да го имам, и да не ми потрябва, вместо да ми потрябва и да го нямам! Мисля че може да върши добра работа срещу кучета, мангусти и други твари, при които не се очаква да отвърнат на стрелбата
  За мен травматичните оръжия на Умарекс от Т4Е серията са доста смислени, и според мен точно такива като нас би трябвало да имат задължително и такива в арсенала си, особено като ходим по горички и полянки да стреляме! Щото в случай на нужда човек ползва каквото има под ръка - едно е да се ползва такова гладкоцевно оръжие, което понеже не се уведомява е много трудно проследимо, а съвсем друго е да си принуден да ползваш поради липса на друго оръжие под ръка въздушно с 60-80-100+ джанки което е потенциално многократно по-опасно от това, да не говорим колко много по-скъпо може да е от тия 200 лв за Умарекса...а доколкото знам, приберат ли куките оръжието, забравяш за него!
  Нека си пазим от компрометиране въздушните пушки!
  Ако мога да се защитя с травматично оръжие за 200 лв, защо да рискувам да ползвам такова заради което мога да си причиня много повече главоболия и финансови загуби, както и да наливам вода в мелницата на мисирките...
   
  Последна промяна: 24 Април 2021
 13. Lighthammer

  Lighthammer Потребител

  Публикации:
  94
  от:
  Варна
  Не знам колко се продават ВО от тази серия за самозащита, на мен също продавач в оръжеен магазин ми е казвал, че много се търсят, но от Умарекс определено работят в тази насока. Скоро ще пускат по-мощна помпа от предишната им, с по-голям капацитет топчета (16), .68 калибър, ще я има във варианти 7,5, 16 и 40 (!) джаула. Първите два ползват две капсулки 12 г и имат системата за активиране с удар, която имат предишните ВО от серията, но най-мощната няма да я има, защото ще ползва 88-грамовите СО2 бутилчици. За предишните пушкала аз имам съмнения доколко могат да изпълнят зададената им функция, обаче 16 топчета .68 калибър с 40 джаула вече си е сериозно нещо, презареждането е бързо и определено бих си държал нещо такова в къщата, особено ако гърми силно, но много ме разочароваха, че не са измислили как да си седи бутилката и да се активира при нужда като при останалите.
   
  emci74 and Hidden like this.
 14. Lighthammer

  Lighthammer Потребител

  Публикации:
  94
  от:
  Варна
  Тука ми попадна някакъв мод на револвера HDR50 за повече сила, ама пише, че работи на 11-джауловата версия, не знам какво ще рече това.
   
 15. Jorom

  Jorom Редовен Потребител

  Публикации:
  511
  от:
  Бургас
  HDR50 които се продават в Бг са 11 дж
   
  Lighthammer харесва това.
 16. glavanov55

  glavanov55 Редовен Потребител

  Публикации:
  194
  от:
  Павликени
  Ако трябва да повериш охраната си на тази шпаргалка здраво си я закъсал.По добре отработи нняколко техники за ръкопашен бой ,тренирай ги ежедневно довеждаики ги до автоматизъм и разчитай на уменията и ума си!!!!
   
  praetorian харесва това.
 17. praetorian

  praetorian Редовен Потребител

  Публикации:
  1,856
  от:
  Стара Загора
  Ами, снаряди си прашка със съчми...Ще ти излезе към 5 лева :)))А ефекта ще е..Хм.. наистина "поразителен". Малко извън темата.
   
 18. LogiBG

  LogiBG Редовен Потребител

  Публикации:
  118
  от:
  Sofia
  Новата придобивка Diana Airbug 4.5mm.Накратко мойте наблюдения след около 100 изстрела - пистолета се усеща лек около 900гр., спусъка е прилично лек втората степен е регулируема(още не съм пробвал да проверя колко лек може да стане) предвидим е има отчетливо спиране преди да стрелне не е перфектно но е добре.Има лек звук от пружината на ударника при изстрел, като се амортизира може и да стане по-шумна ще видим.С тези чашки от снимката проблеми със зареждането, при пълнителя или единично, не съм имал върви си плавно.Приклада е адски удобен поне на мен особено заради формата на ръкохватката.Пистолета е прилично шумен, мога да го сравня с револвер на dan wesson 6inch и на колегата Hidden гамовския пистолет мисля, че е AF-10 и спрямо тях си е шумен.Като изстрели прави около 30 изстрела в добри групи.След 40 започва да пада попадението до към 55-тия. Реално последните 15 изстрела може да се ползват за кенчета например пропадането на 5 метра е около 5-6см.Това е единствената група, която съм снимал, прав от пет метра като правих леки корекции на мерника и последните три изстрела са около 10ката.Ще има още разбира се а колегата Hidden има почерпка от мен защото ме зариби с тия пистолети и не съжелявам, адски забавни са.Ще проверя за накрайник, за да сложа заглушител, ако не намеря дали ще има някой от форума колега който да му се занимава да ми направи, моя се сваля лесно за мостра!?
  Дано съм бил полезен на някой новозарибен като мен.
   

  Прикачени Файлове:

  pakfa, gonzo-garage, Hidden and 3 others like this.
 19. pakfa

  pakfa Редовен Потребител

  Публикации:
  95
  Попадна ми този пистолет и не му устоях..:) Feinwerkbau mod.2 на Co2. Старичък и отслужил честно в някой клуб. След кратка профилактика машинката заработи и реших да го пробвам. Това са първите 10 изстрела в живота ми с подобен пистолет. 5 метра, с две ръце и упора :-[ . Мисля , че ще свикнем бързо един с друг.
   

  Прикачени Файлове:

  venciru, batnan, Kifa and 4 others like this.
 20. Дончо Иванов

  Дончо Иванов Потребител

  Публикации:
  165
  от:
  Велико Търново
  Нужно ми е уплатнение(О пръстен) за балона с газ. От там изпуска
   

  Прикачени Файлове:

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена