BSA - GAMO

• Автор на темата Автор на темата dani62
  • Начална Дата Начална Дата
PCP пушка без хронограф е мъка. Винаги може някое уплътнение наречено о-пръстен да се износи. И скоростта да намалее, което да промени точността.

Взимай си хронограф в Алито има китайски по 45 лева. Гледай да не е тръбен за да може да мериш от метър разстояние. В темата за Крал Армс съм качил снимка и данни за мерене с тръбен хронограф. Голяма мъка е меренето с тия тръби. И при мощни пушки дава големи грешки. Дори и с удължаване от цевта пак сигурно мери грешно тръбния хроно.

Последна промяна:
Ами значи...очаквам покана от някой съфорумник да замери пушлето! Естествено кафето/бирата са от мен! Особено ако е почивен ден не ми е проблем да се разходя и до по-далече (Русе, Плевен, Казанлък, Стара Загора)

На мен неделята ще ми е свободна. Имам ходене по принцип до Пиргово, което е почти в Русе. Не е спешно и няма зор, но мога да ги съчетая. А и по моя телефон за Русе засега го дават 8градуса в неделя... Казанлък ми е по-близо, но то по-важно в случая е кой има възможност и желание за неделя.

И, с няколко думи да кажа какъв беше резултата от замерването. Оказа се, че никак не е зле, като за пушка, извадена от кутията без никакви подобрения. Показвам измерените скорости и оставям коментарите на вас! (за сега съм пълен лаик по темата) Благодаря на Gadniara за отзивчивостта и отделеното време! IMG_20200114_072837.jpg IMG_20200114_072846.jpg IMG_20200114_073044.jpg

Супер е като за пушка без тунинг. Може да си стреляш от 200 до 100 бара в почти идеално плато в коридор от 6 м/с. С този резервоар повече от това не може да искаш. Само имай предвид, че когато духа вятър на 50 метра ще ти отваря групата и вее в някоя посока попаденията. Това се отнася за всички въздушни пушки в калибри до 6.35 включително.

Ето и прострелване на разстояние 46м.(така е разположението в двора) Определено ми куца спускането. Най-левите 2 си бяха абсолютно моя грешка. Седнал бях на маса, под пушката бях подложил парче стиропор(вероятно нещо меко би било по-подходящо) Пак не се наемам да коментирам, поради очевидна липса на опит...

IMG_20200114_161342.jpg

Кажи с какви чашки си стрелял, и какъв суб калибар грамаж. Ако си стрелял с жсб хеви 1,17 опитаи с 5.52 извинявам се 1.03грама.

Последна промяна:
Пушлето е добре откъм точност и плато, има доста изстрели в предвид обема на цилиндъра, ако след тунинг успее да направи 20- 22 изстрела със скорот 280-285 и този проектил ще е супер :winner:

Да, забравих да уточня с какво съм стрелял. С JSB 1.03, но на кутията пише 5.5... Признавам, че нямам идея колко точно е (5.52, 5.53) или пък къде го пише...

IMG_20200115_083101.jpg

Да, забравих да уточня с какво съм стрелял. С JSB 1.03, но на кутията пише 5.5... Признавам, че нямам идея колко точно е (5.52, 5.53) или пък къде го пише...
View attachment 80958
Обясних ти, да гледаш етикета на дъното - там е указан субкалибъра.

Здравейте, и аз имам същата пушка като на колегата- GamoGX-40. Питането ми е дали само с смяна на цев и дотиквач може да стане 4,5 или ще трябва и друго да се прави. Питам понеже съм решил да си взема някоя по класна пушка 5,5( за сега съм хвърлил око на fx wildcat mk3 sniper), а ми се иска да имам и някоя 4,5. И се чудя дали гамото може лесно да стане 4,5 или по добре да я продам и да си взема някоя евтина 4,5 мм. Благодаря предварително на знаещите.

Тук никой няма такава и едва ли ще получиш свястно мнение. Иначе по принцип повечето колеги имат много негативно мнение към марката Гамо. Още повече към непознат модел от тази марка. С какво те е грабнал точно този модел не знам, но мисля, че за същите пари можеш да получиш повече. Изглежда добре, но с този малък резервоар не мисля, че ще е функционална - 150 сс.

Последна промяна:
Имах gamo gx 40, което в общи линии е същото като чакал, койот и т.н. Цевта е много добра, ( бса английска- поне моята бройка беше такава). Имай в предвид, че цевната кутия е от не много здрав алуминиев материал и с течения на времето се поизносва отвътре ако се стреля на по голяма мощност.(с по натегната пружина на ударника). За умарекса нищо не знам.

Имах gamo gx 40, което в общи линии е същото като чакал, койот и т.н. Цевта е много добра, ( бса английска- поне моята бройка беше такава). Имай в предвид, че цевната кутия е от не много здрав алуминиев материал и с течения на времето се поизносва отвътре ако се стреля на по голяма мощност.(с по натегната пружина на ударника). За умарекса нищо не знам.

Back
Нагоре