Air Arms - S200, CZ S200, CZ S200T.

Здравейте колеги,ето я и моята Жабка.....явно има някакъв проблем с регулатора.Дйте съвет:скорости с регулатора на метан от 210атм.:271,271,274.....110атм.
В кавички съм сложил проблемните падове на скоростта,има някаква цикличност.
Има доста големи пикове и на въздух и на метан, на места 10-11м/с...може би редуктора не работи както трябва на по-високи скорости
Колега, направи хронографиране и с друг хронограф, възможно е тия подскоци да са от хроното и да нямаш проблем с редуктора.

Колега, направи хронографиране и с друг хронограф, възможно е тия подскоци да са от хроното и да нямаш проблем с редуктора.
Мина ми и на мен през акъла,но на четири от каретата ясно се вижда попадение в "десетката"(открояващ се изстрел по на долу от останалите,точно той е с по-низката скорост.А и при Крикета същото хроно просто застиваше...на една скорост без значение на метан или въздух(не,че съм очаквал същото качество от тази пушка)

Да...,ще трябва рекламация,иначе за пушката...не случайно я взех с бранда на ЧЗ.
Ако става боза в темата,моля модератора да поразчисти темата или да ме отели в самостоятелна

Ако вземем за средна аретмитична скорост 273м/с (толкова я сметнах за 7 изстрела без проблемния) в хронографирането имаш 4 посдкока като три от тях се открояват - 248м/с и като я извадим от средната аритметична се получава разлика от 25 до 28м/с.
Значи на листа трябва да имаш 4 попадения извън групите а аз виждам на първия ред - четвърта мишена 1 и на втория ред трета мишена 1, за третия ред ясно се вижда че пушката не харесва тия чашки. Най добрите ти групи са с JSB хеви 0,670г. Монстера не са чашки за хартиена мишена, така че не разчитай на тях за точност при стрелба по лист а РС 0,475гне ги харесва, затова направи пак една прострелка само с JSB хеви 0,670г. Ако на лист попаденията са добри а хроното пак показва подскоци то пробвай с друго хроно. С КАКВО ХРОНО МЕРИ?
Не е нормално редуктора да работи така, по принцип ако натича първия ти изстрел ще пропада, втория ще е по нагоре и примерно на 3-тия вече ще е център, понякога само първия пропада и втория е вече център, но така да прави подскоци когато си иска не е нормално, затова опитай още едно хронографиране с твоето и с друго хроно за да си на 100% сигурен че няма грешка.

Последна промяна:
Петьо, аз бих пробвал редуктора на въздух как ще работи първо. И не ми се вижда да е на 130 бара настроен.Чеха обикновено ги праща на колкото желае клиента настроени. Такива резки единични скокове ми правеше Щуреца като го тествах на метан, и затова го зарязах. Ако си работи перфектно на въздух(а то се вижда), не си струва да я "репчиш" на метан.

Петко, той на въздух е стрелял без редуктор - на правоток, то се вижда платото и как в края скоростта пада, явно редуктора е монтиран и тогава е минал на метан.
Скорости в м/с без регулатор на въздух с JSB 0.547,4.5mm от 180 до 150 атм. :251,251,251,251,252,252,250, "229",251,253,252,251,252,251,250 ,250,250,248,247,245,246,244,243,243,236,242,240,235.
Аз също при замерване имах подскоци със Щуреца, говорили сме с теб за това и точно на лист си пролича че грешката е в хроното понеже на листа попаденията си отиваха в центъра +/- някой флаер.

Петьо, аз бих пробвал редуктора на въздух как ще работи първо. И не ми се вижда да е на 130 бара настроен.Чеха обикновено ги праща на колкото желае клиента настроени. Такива резки единични скокове ми правеше Щуреца като го тествах на метан, и затова го зарязах. Ако си работи перфектно на въздух(а то се вижда), не си струва да я "репчиш" на метан.
Регулатора съм го взел с пушката от Балистас.чз те не искаха да го монтират,но съм го заявил за 16дж. и тази пушка,регулира се от 100 до 150 атм. в момента е на 100,което е минимума(не съм го пипал).Към момента нямам въздух,резервоара си дойде с това налягане.Тази седмица ще ходя да видя дали ще ми напълнят бутилката с въздух...не съм я репчил умишлено за ФТ съм я взел,просто в момента имам само метан.

Има едно малко винтче с което регулираш сечението на трансферпорта, (в жълтото кръгче) чрез него може да се регулира скоростта също...но на потока след БК, дали няма да има преразход не знам. А ето как може да стреля пушката дори във вятър, 10бр. на 25м.
Bob-CZ200S.jpg DSC_0932.JPG

Здравейте колеги,благодаря на всички взели отношение по темата!След като минах на въздух нещета заспаха,пушката има 65 изстрела от 190 до 100 атм. в коридор от 3-4 м/с .

245-248м/с,JSB 4,5мм 0,547г. трябва малко да се намали скоростта,но като се постопли времето!

245-248м/с,JSB 4,5мм 0,547г. трябва малко да се намали скоростта,но като се постопли времето!
Просто трябва да настроиш редуктора на по-ниски атмосфери, моят е настроен на 70 атм. и стреля с 240м/с със същите чашки. Така ще увеличиш още броя на изстрелите. Естествено важен е и обема на задредукторната камера, със сигурност са различни, моята няма как да я измеря, част от тялото на редуктора е в нея.

Колеги цевната кутия ще издържи ли цевта без осмицата?

В нета има доста снимки на пушката без осмица, би трябвало да издържи и да не виси прекалено много.
Обаче като гледам цевта колко плитко влиза в кутията, ако чукнеш или натиснеш неволно цевта някъде, може да откърти парче от кутията :wall:

Колеги цевната кутия ще издържи ли цевта без осмицата?
Отговорих ти на лично със снимки, но и тук няма да е излишно: цевната кутия е монолитна стоманена, няма никакъв шанс да поддаде или да се повреди дори при силен удар по цевта. Оригиналната осмица не опира в цевта.

Аз моята е пробвах без осмица и честно да си призная за 100-на изстрела някаква осезаема разлика не открих.Това упражнение според мен би имало смисъл ако се утежни цевта-лично мнение:-)

Ц
Аз моята е пробвах без осмица и честно да си призная за 100-на изстрела някаква осезаема разлика не открих.Това упражнение според мен би имало смисъл ако се утежни цевта-лично мнение:)
Цевта ми е умишлено утежнена със стоманен стрипер който ползвам при състезания, обикновено ползвам малък заглушител със стоманени тапи. Точността се повишава и събира групите още по-добре, пробвано лично от мен. :cheers:

:cheers:Дано да е хубаво времето в понеделник та да мога да го видя и копна стрипера:-)

Back
Нагоре