Air Arms - S200, CZ S200, CZ S200T.

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от cdman, 7 Октомври 2008.

 1. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  По същество Eър Армс S200 и CZ S200 е една и съща пушка, от един и същи производител, затова и темата е обща.

  И веднага се записвам с кракто ревю на АА S200

  Купих пушката от пирамид еър с помощта на Parabellum1914 за което съм мъ много благодарен - колегата беше изключително коректен и всичко стана много бързо - препоръчвам го горещо :). С доставката и митницата излезе около 1000лв

  http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=348

  Пушката дойде опакована в малка кутия с размера на самата пушка - както и другите ЧЗ-ти които съм виждал - като в комплекта имаше книжка с описание и картинки на основните действия и няколко резервни О-пръстена. С пушката дойде и стандартния накрайник за пълнене на АА

  [​IMG]

  Тук е момента да уточня че разлика между чешката CZ 200S и AA S200 на практика няма! - и двете се правят в чехия само маркировката им е различна. Цената е същата за тези които си мислят че са тарикати и ще искат чешката - освен това от чехия се оказа доста трудно да се внесе тая пушка!

  Самата пушка изглежда точно така:

  [​IMG]

  Веднага ми направи впечатление че нещо е различно от това което съм виждал преди на снимки и на живо и се оказа че разликата е в новият приклад който вече е едно цяло с ложата за този модел - MK3

  Резервоара на пушката се изважда с развъртане и е много лесно - реално може да го пълните и през бойният клапан

  [​IMG]

  Ето така изглежда и спусъка

  [​IMG]

  А това е болтовият зареждащ мехнизъм с поглед отгоре

  [​IMG]

  След като разрових малко из интернет намерих 2 интересни аксесоара за пушката а именно:

  Ето този зареждащ механизъм от чехия за 5 чашки: Струва 25 Евро
  http://www.shop-cz.com/objects/1074646761.html

  ето и снимка
  [​IMG]

  Допълнителен резервоар с манометър вместо клапан за бързо пълнене - 100 Евро
  http://www.shop-cz.com/objects/1074646758.html

  Аз лично си поръчах само механизъма за зареждане и мой приятел го донесе на идване насам - така че не дадох пари за транспорт. Иначе транспорта от тоя магазин е много дървен понеже използват ФЕДЕКС и искаха 70 Евро за механизъма който е 3 на 3 см :) и тежи сигурно 20 грама.

  Отделно от пирамид еър може да се поръча барабан с 10 чашки който струва 90$ и изглежда така:
  http://www.pyramydair.com/cgi-bin/acces ... ry_id=2290

  [​IMG]

  ============================================================

  Пушката идва в 2 калибъра - 4.5мм и 5.5мм като стандартно си е 16 джаула и в двата което значи заводски скорости от 240м/сек в 4.5мм и 180м/сек при 5.5мм калибър. Аз лично си избрах 4.5мм вариант. Първите ми впечатления са че е много удобна пушка - аз не съм много голям - 170см и ми залепва идеално в ръцете и приклада на рамото. Стреля се изключително леко и отката е наистина нулев - за справка само АФ Талон-а ми си рита - много малко но се усеща , докато тук дори и такова минимално ритане отсъства. Приклада е много добре изработен от бук , За оптика си купих Бушнел Ледженд 5-15х40 и тя си заспа на пушката - релсата за оптиката е стандартна 11мм лястовича опашка. Резервоара е 122мл с което пушката си прави около 50 изстрела без проблем. Ето малко данни от моята прострелка без нищо да е бутано по пушката:

  Ето и замерванията за плато с чашки JSB Exact 0.547 грама

  [​IMG]

  както се вижда от картинката чак на изстрел 32 скоростта се покачва над 238 метра / сек и продължава до изстрел 68 включително след който вече скоростта пада отново под 238 метра за секунда. Това прави общо 36 добри изстрела в плато от 5м/сек и то в най високите скорости. Платото почва реално от 165 бара (32 изстрел) и приключваме на 120 бара ( 71 изстрел )

  Последно с пушката стрелях предната събота и при вятър малкия калибър и 16-те джаула си казват думата - трябваше да правя сериозни корекции за да уцеля мишени на 50 метра , при същият вятър обаче на 15 метра нямаше почти никакво отклонение.

  Като цяло да завърша - хубава и евтина пцп пушка - но не е за любителите на високите скорости и калибри - тя е просто малко бижу!

  Ето и едно ревю за тази пушка на английски:
  http://www.severi.be/airgunning/cz200.htm
   
 2. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  Re: Тема за AA S200, CZ S200, CZ S200T.

   
 3. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  Днеска след поредната стрелба реших да почистя и разглобя пушката - изненадах се малко като видях колко е голяма "цялата пушка" след като смъкнах приклада ;) ... Не можах да намеря обаче от къде се регулира енергията на пушката , ето снимките които направих:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 4. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,817
  от:
  русе
  от пръв ,профански поглед отзад на 2-3см под оста на болта виждам голям отвор с резба и винт в него.това може да е винта ,променящ натяга на бойната пружина-не е най-добрият начин за промяна на мощността,но е идея
   
 5. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  На последната снимка се вижда най-добре, винта се намира точно над оста която влиза в ръкохватката. Явно проектантите са се усетили че е безумно лесно да се промени енергията на пушката и на новите серии са сложили винт който иска специален инструмент за да се свали. На моята се развива с най-обикновена отверка. А това че не се сваля е много лошо, понеже този винт е единствения начин да стигнеш до удърника, а той рано или късно ще се замърси и ще има нужда от почистване.

  ПС. Ако наякой има идея с какъв инструмент се развива тои болт, нека да каже. При мен на валтера такова нещо са сложили да регулира натягането на пружината на редуктора.
   
 6. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,817
  от:
  русе
  такъв инструмент май няма,ама ако се направят два отвора на 120 градуса от двете страни на центр ос,може с нещо като двузъба вилица да се върти,разбира се ако няма някакъв зверки фиксатор
   
 7. Anonymous

  Anonymous Гост

  На лявата страна са вижда стопорно болтче, възможно е то да фиксира другия болт, който обсъждате.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Гост

  Ето малко нагледна информация:
  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. shooter

  shooter Потребител

  Публикации:
  599
  На схемата на Парабелума
  въпросния болт е със шлиц за отверка
  явно трябва да се отвие стопорния болт
  и полека с палец с натиск да се преодолее пружината и да се отвие големия болт
  на снимката не се вижда фиксатор в резбата


  но при всички случаи трябва да се модифицира за да може да се отвива с инструмент
   
 10. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,817
  от:
  русе
  аз стопорен болт не виждам на схемите поствани от еди.шлиц за отвертка не виждам как ще се направи ,заради оста в центъра на болта(може би тая ос продължава като водач на пужината).точно затова предложих да се дрилнат 2 отвора широки и дълбоки по 1-2мм и с п-образен инструмент от стоманена тел да се врътка.на фхт12 тоя болт си има шестограмен отвор в средата и фабричният натяг беше фиксиран с подобно на дъвка лепило.без фиксатор при всяко зареждане болта може да се развива по малко и скоростта полека пада.проверено
   
 11. Anonymous

  Anonymous Гост

  luft9waffe, гледай последната снимка и ще видиш.
  Според мен развиването на това болтче ще освободи по-големия, не се сещам каква друга работа да върши там. Възможно е да има и от двете страни, но не се вижда добре на другите снимки.
   
 12. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  С две думи най вероятната версия ми изглежда да е точно както Cyclopus казва - да се развие болтчето в червено ограденото и вероятно това отзад ще се освободи. Ще разглобя пак днес и ще тествам.

  [​IMG]
   
 13. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  На моята стоперен болт липсва, както и отвор за него. Явно и той е нововъведение.
  luft9waffe този болт е кух. Водача стои отпред и служи за утежнител. Фиксиращото болтче просто няма как да преминава през целия болт, понеже там стои пружината.
   
 14. luft9waffe

  luft9waffe Редовен Потребител

  Публикации:
  1,817
  от:
  русе
  стопорният болт е добра идея,очевидно стягането му трябва да е умерено ,за да не наранява резбата на големия
   
 15. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  В стария вариант е наплескан с боя, така че не може да се развие от самосебеси. Макар че мен понякога са ме обсебвали известни съмнения дали не се развива при стрелба, до сега не съм открил потвърждение за това дори в сегашния вариант без абсолютно никъкви стопери или фиксатори. Но въпреки това съм,ненията си ги имам, така че повече харесвам варианта със стоперен болт.
   
 16. MAD MAX

  MAD MAX Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  2,629
  от:
  ВАРНА
  Така е, същото е и за AA EV2, мотат. Алтернатива моите любимци http://www.airgunbuyer.com/Showproducts ... r%20Rifles с които напоследък съм скаран.
   
 17. MAD MAX

  MAD MAX Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  2,629
  от:
  ВАРНА
  Не е съвсем така. Като се върнах от Нац. среща се обадих на BAR да си я поръчам. Казаха Ер Армс имат проблеми с доставката на компоненти и няма да експедират продукция до края на тази година, даже го написаха в сайта си. Дотук - добре. В неделя обаче се връщам от регионалната среща, случайно поглеждам в сайта им и какво да видя EV2 черна(точно каквато търся) една останала бройка продават! Скачам като луд и мигновено пускам заявка. Отговарят ми - съжаляваме но някой е пуснал заявка преди тебе в събота през нощта и ще я продадем на него. Е написах им един дъъъъъъъъълъъъъъг и-мейл(вие се сещате какъв) и сега сме си сърдити. ;)
   
 18. Бочко

  Бочко Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,778
  Само гледай да е до 16J, че иначе не пращат!
   
 19. Anonymous

  Anonymous Гост

  Аз написах и-мейл на магазина, и ми приеха поръчката, вчера изпратих и парите. За колко време мога да очаквам да дойде пушката и има ли някакви особености при освобождаването от митницата?
  Поръчах S400 класик (16 джаула) и оптика. Надявам се скоро и аз да мога да се включа в класа до 16 джаула, пък може и да направим състезание в този клас. Засега знам за теб, cdman, сигурно има и други. За мен този клас представлява интерес понеже поразяването на мишената е по-сложно, особено на дистанция над 35 метра, и при наличието на вятър, например. Освен това може да се сравним постиженията си с тези от международните състезания. Със сегашното ми ПЦП (FAC версия) ми стана скучно да стрелям, дори на последните две стрелби не го носих.
   
 20. MAD MAX

  MAD MAX Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  2,629
  от:
  ВАРНА
  Ще съм задължен ако някой с АА S200, S200T и подобни, както и с AA S400 classic или EV2 измери и ми каже колко е външния диаметър на цевта. Мисля че е 12 мм. но искам да съм сигурен. Благодаря.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена