Air Arms - S200, CZ S200, CZ S200T.

cdman

Администратор
По същество Eър Армс S200 и CZ S200 е една и съща пушка, от един и същи производител, затова и темата е обща.

И веднага се записвам с кракто ревю на АА S200

Купих пушката от пирамид еър с помощта на Parabellum1914 за което съм мъ много благодарен - колегата беше изключително коректен и всичко стана много бързо - препоръчвам го горещо :). С доставката и митницата излезе около 1000лв

http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=348

Пушката дойде опакована в малка кутия с размера на самата пушка - както и другите ЧЗ-ти които съм виждал - като в комплекта имаше книжка с описание и картинки на основните действия и няколко резервни О-пръстена. С пушката дойде и стандартния накрайник за пълнене на АА

aa-s200-qf.jpg


Тук е момента да уточня че разлика между чешката CZ 200S и AA S200 на практика няма! - и двете се правят в чехия само маркировката им е различна. Цената е същата за тези които си мислят че са тарикати и ще искат чешката - освен това от чехия се оказа доста трудно да се внесе тая пушка!

Самата пушка изглежда точно така:

AA-S200-no-optics.jpg


Веднага ми направи впечатление че нещо е различно от това което съм виждал преди на снимки и на живо и се оказа че разликата е в новият приклад който вече е едно цяло с ложата за този модел - MK3

Резервоара на пушката се изважда с развъртане и е много лесно - реално може да го пълните и през бойният клапан

AA-S200-razglobena.jpg


Ето така изглежда и спусъка

AA-S200-spusak.jpg


А това е болтовият зареждащ мехнизъм с поглед отгоре

AA-S200-up.jpg


След като разрових малко из интернет намерих 2 интересни аксесоара за пушката а именно:

Ето този зареждащ механизъм от чехия за 5 чашки: Струва 25 Евро
http://www.shop-cz.com/objects/1074646761.html

ето и снимка
aa-s200-5shot.jpg


Допълнителен резервоар с манометър вместо клапан за бързо пълнене - 100 Евро
http://www.shop-cz.com/objects/1074646758.html

Аз лично си поръчах само механизъма за зареждане и мой приятел го донесе на идване насам - така че не дадох пари за транспорт. Иначе транспорта от тоя магазин е много дървен понеже използват ФЕДЕКС и искаха 70 Евро за механизъма който е 3 на 3 см :) и тежи сигурно 20 грама.

Отделно от пирамид еър може да се поръча барабан с 10 чашки който струва 90$ и изглежда така:
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/acces ... ry_id=2290

aa-s200-10shot.jpg


============================================================

Пушката идва в 2 калибъра - 4.5мм и 5.5мм като стандартно си е 16 джаула и в двата което значи заводски скорости от 240м/сек в 4.5мм и 180м/сек при 5.5мм калибър. Аз лично си избрах 4.5мм вариант. Първите ми впечатления са че е много удобна пушка - аз не съм много голям - 170см и ми залепва идеално в ръцете и приклада на рамото. Стреля се изключително леко и отката е наистина нулев - за справка само АФ Талон-а ми си рита - много малко но се усеща , докато тук дори и такова минимално ритане отсъства. Приклада е много добре изработен от бук , За оптика си купих Бушнел Ледженд 5-15х40 и тя си заспа на пушката - релсата за оптиката е стандартна 11мм лястовича опашка. Резервоара е 122мл с което пушката си прави около 50 изстрела без проблем. Ето малко данни от моята прострелка без нищо да е бутано по пушката:

Ето и замерванията за плато с чашки JSB Exact 0.547 грама

AA_S200_plato_s_jsb.jpg


както се вижда от картинката чак на изстрел 32 скоростта се покачва над 238 метра / сек и продължава до изстрел 68 включително след който вече скоростта пада отново под 238 метра за секунда. Това прави общо 36 добри изстрела в плато от 5м/сек и то в най високите скорости. Платото почва реално от 165 бара (32 изстрел) и приключваме на 120 бара ( 71 изстрел )

Последно с пушката стрелях предната събота и при вятър малкия калибър и 16-те джаула си казват думата - трябваше да правя сериозни корекции за да уцеля мишени на 50 метра , при същият вятър обаче на 15 метра нямаше почти никакво отклонение.

Като цяло да завърша - хубава и евтина пцп пушка - но не е за любителите на високите скорости и калибри - тя е просто малко бижу!

Ето и едно ревю за тази пушка на английски:
http://www.severi.be/airgunning/cz200.htm
 

cdman

Администратор
Re: Тема за AA S200, CZ S200, CZ S200T.

milen.m написа:
Аз също съм решил да я взема - за жената, но чувствам, че и и аз ще пострелвам с нея, само че в пирамидеър са ги свършили, и сега чакам да заредят (датата, на която и очакват е 10.10.08 г.).
Само едно нещо, което прочетох в сайта на производителя малко ме разочарова - спусъкът не е true two stage, но въпреки това е доста приятен.
Хубавото за мен е, че пълненето е идентично с това на S400, и ще мога да си използвам помпата и за двете без да променям нищо.
Калибърът за тази пушка е 4.5 и даже не знам защо правят 5.5 - там вече става много слаба.

angelmr написа:
cdman препоръчвам ти да пробваш да развиеш дроселиращия винт на максимума който можеш. В това състояние платото може да се удължи със десетина истрела поне. При мен на 19 джаула беше 45 истрела. Но моята е в 5.5мм все пак. Мисля че калибъра също ще играе някъква роля.
Между другото в един момент моята пробвах да я разглобявам и стигнах до спусъка където запецнах. На няколко места чехите са сложили фиксатор за резби и точно две от осите на спусъка са такива места. Същото е положението и с резервоара.
Моята в момента е спазарена но е на изчакване така че ако изпусна една друга оферта няма да я продавам и се чудя дали след това да сложа 4.5мм цев или да я подсиля малко и да стане силова пушка. Идеята ми е за резервоар от валтер( продават такива) до 300 бара и един ексцентричен преходник в който от едната страна да завия оригиналния клапан а от другата една от двете зарядни станции на валтера ми. ;) За високите енергии платото отива във високите налягания така че за това е тази играчка. Иначе milen.m е напълно прав. 5.5мм просто не е за тази енергия.
 

cdman

Администратор
Днеска след поредната стрелба реших да почистя и разглобя пушката - изненадах се малко като видях колко е голяма "цялата пушка" след като смъкнах приклада ;) ... Не можах да намеря обаче от къде се регулира енергията на пушката , ето снимките които направих:

s200-1.jpg

s200-2.jpg

s200-3.jpg

s200-4.jpg

s200-5.jpg
 

luft9waffe

Редовен Потребител
от пръв ,профански поглед отзад на 2-3см под оста на болта виждам голям отвор с резба и винт в него.това може да е винта ,променящ натяга на бойната пружина-не е най-добрият начин за промяна на мощността,но е идея
 

angelmr

Редовен Потребител
На последната снимка се вижда най-добре, винта се намира точно над оста която влиза в ръкохватката. Явно проектантите са се усетили че е безумно лесно да се промени енергията на пушката и на новите серии са сложили винт който иска специален инструмент за да се свали. На моята се развива с най-обикновена отверка. А това че не се сваля е много лошо, понеже този винт е единствения начин да стигнеш до удърника, а той рано или късно ще се замърси и ще има нужда от почистване.

ПС. Ако наякой има идея с какъв инструмент се развива тои болт, нека да каже. При мен на валтера такова нещо са сложили да регулира натягането на пружината на редуктора.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
такъв инструмент май няма,ама ако се направят два отвора на 120 градуса от двете страни на центр ос,може с нещо като двузъба вилица да се върти,разбира се ако няма някакъв зверки фиксатор
 
A

Anonymous

Гост
На лявата страна са вижда стопорно болтче, възможно е то да фиксира другия болт, който обсъждате.
 

shooter

Потребител
На схемата на Парабелума
въпросния болт е със шлиц за отверка
явно трябва да се отвие стопорния болт
и полека с палец с натиск да се преодолее пружината и да се отвие големия болт
на снимката не се вижда фиксатор в резбата


но при всички случаи трябва да се модифицира за да може да се отвива с инструмент
 

luft9waffe

Редовен Потребител
аз стопорен болт не виждам на схемите поствани от еди.шлиц за отвертка не виждам как ще се направи ,заради оста в центъра на болта(може би тая ос продължава като водач на пужината).точно затова предложих да се дрилнат 2 отвора широки и дълбоки по 1-2мм и с п-образен инструмент от стоманена тел да се врътка.на фхт12 тоя болт си има шестограмен отвор в средата и фабричният натяг беше фиксиран с подобно на дъвка лепило.без фиксатор при всяко зареждане болта може да се развива по малко и скоростта полека пада.проверено
 
A

Anonymous

Гост
luft9waffe, гледай последната снимка и ще видиш.
Според мен развиването на това болтче ще освободи по-големия, не се сещам каква друга работа да върши там. Възможно е да има и от двете страни, но не се вижда добре на другите снимки.
 

cdman

Администратор
С две думи най вероятната версия ми изглежда да е точно както Cyclopus казва - да се развие болтчето в червено ограденото и вероятно това отзад ще се освободи. Ще разглобя пак днес и ще тествам.

s200-bolt.jpg
 

angelmr

Редовен Потребител
На моята стоперен болт липсва, както и отвор за него. Явно и той е нововъведение.
luft9waffe този болт е кух. Водача стои отпред и служи за утежнител. Фиксиращото болтче просто няма как да преминава през целия болт, понеже там стои пружината.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
стопорният болт е добра идея,очевидно стягането му трябва да е умерено ,за да не наранява резбата на големия
 

angelmr

Редовен Потребител
В стария вариант е наплескан с боя, така че не може да се развие от самосебеси. Макар че мен понякога са ме обсебвали известни съмнения дали не се развива при стрелба, до сега не съм открил потвърждение за това дори в сегашния вариант без абсолютно никъкви стопери или фиксатори. Но въпреки това съм,ненията си ги имам, така че повече харесвам варианта със стоперен болт.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
milen.m написа:
Тия от пирамидеър направо се излагат - вече пети или шести път поред отлагат датата на получаване на s200 с по една седмица. Изчака ми се чакането вече. Да вземат да напишат, че не знаят кога ще ги получат и толкова! Има ли някакъв алтернативен източник, откъдето може да се достави?
Така е, същото е и за AA EV2, мотат. Алтернатива моите любимци http://www.airgunbuyer.com/Showproducts ... r%20Rifles с които напоследък съм скаран.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Не е съвсем така. Като се върнах от Нац. среща се обадих на BAR да си я поръчам. Казаха Ер Армс имат проблеми с доставката на компоненти и няма да експедират продукция до края на тази година, даже го написаха в сайта си. Дотук - добре. В неделя обаче се връщам от регионалната среща, случайно поглеждам в сайта им и какво да видя EV2 черна(точно каквато търся) една останала бройка продават! Скачам като луд и мигновено пускам заявка. Отговарят ми - съжаляваме но някой е пуснал заявка преди тебе в събота през нощта и ще я продадем на него. Е написах им един дъъъъъъъъълъъъъъг и-мейл(вие се сещате какъв) и сега сме си сърдити. ;)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
milen.m написа:
Сайтът, който пусна мад макс е много хубав, надявам се нещата, които са показани там да ги има, вече си харесах две-три :).
Ако имат S400 карабина или класик, ще взема нея, а не чешката пушка, предвид на минималната разлика в цената, но има истински two stage trigger, цев лотар валтер, и въобще си е английска...
Само гледай да е до 16J, че иначе не пращат!
 
A

Anonymous

Гост
Аз написах и-мейл на магазина, и ми приеха поръчката, вчера изпратих и парите. За колко време мога да очаквам да дойде пушката и има ли някакви особености при освобождаването от митницата?
Поръчах S400 класик (16 джаула) и оптика. Надявам се скоро и аз да мога да се включа в класа до 16 джаула, пък може и да направим състезание в този клас. Засега знам за теб, cdman, сигурно има и други. За мен този клас представлява интерес понеже поразяването на мишената е по-сложно, особено на дистанция над 35 метра, и при наличието на вятър, например. Освен това може да се сравним постиженията си с тези от международните състезания. Със сегашното ми ПЦП (FAC версия) ми стана скучно да стрелям, дори на последните две стрелби не го носих.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Ще съм задължен ако някой с АА S200, S200T и подобни, както и с AA S400 classic или EV2 измери и ми каже колко е външния диаметър на цевта. Мисля че е 12 мм. но искам да съм сигурен. Благодаря.
 
Нагоре