AGN Technology - VULCAN

Сега друг проблем, никъде не намирам 5.5х1.5 nbr70. Има само 5.5х1.6 в Микромакс. Я хората с ФХ да кажат откъде взимат такива пръстени.

В Хубата трябва да има 5,5х1,5.
Аз кат мина покрай тях все взимам от тоз размер и имам на 5-6 места в куфари, калъфи, кутии, кесии по вдно пликче. Ей тъй, да си имам. Не че съм сменил повечв от 2-3 за 13 години...
Направи си едно пликче с основни о-пръстени за пушката, да имаш в куфара, та и на стрелба да си излязъл, да можеш да смениш набързо и да продължиш.. Едно време давах на всеки към пушката такова пликче.

Последна промяна:
Благодаря на всички отзовали се, Павката за пореден път ще спаси работата, че не ми се чака от чужбина. Иначе би трябвало навсякъде да го има, ама найци… на 1.5 го няма никъде..

Благодаря на всички отзовали се, Павката за пореден път ще спаси работата, че не ми се чака от чужбина. Иначе би трябвало навсякъде да го има, ама найци… на 1.5 го няма никъде..
Не търсиш където трябва...преди няколко месеца взимах на приятел

Най-после успях да намеря 1 час за себе си и снощи в 02:00 разглобих Вулканя да му сменя уплътнението ( благодарности на Павката, че ми изпрати) . Не просто беше скъсано уплътнението, ами го нямаше изобщо в канала, явно е излетяло някъде. С това обяснявам и еднаквите скорости , всеки път струята на въздуха е еднаква, а неточността на пушката явно е била от въздуха, който излиза назад. Не съм тествал още как ще стреля, но предполагам както преди. Не се сдържах и да сложа една 700цц бутилка, имам адаптер от 6-7 месеца и все не ми се махаше оригиналната, толкова красива за мен бутилка. Цевта я напръсках с балистол и я оставих 30-40 мин, след което я изчистих с парцал и плетено влакно и стана като нова, изкарах сигурно 1 слъг на прах от нея. :D Разглобих и пленума да видя за конденз, учудващо беше като от завода вътре, всичко беше чисто без никакви следи от влага. Не знам защо съм стрелял и толкова дълго време с настроен спусък от завода, сега го донастроих и стана сигурно 3 пъти по-мек, а преди също си беше лек. Предполагам това ще окаже положителни резултати в точността също. Гресирах нежно със силиконова грес и всички движещи и контактуващи части на механиката, както и сайд левъра, който контактува с цевта. Не смених други о-пръстени защото изглеждаха супер, а и пушката не изпуска от никъде. Сега стана доста по-мазна, ще я пробвам уикенда, ако остане време…

П.П Та за хората с Вулкани, веднъж на 15-20 000 изстрела отваряйте ги да ги почиствате по-веднъж :lol:
IMG_4923.jpeg

И моя О пръстен беше излетял и пак благодарение на Павел го получих.След месец(може и повече) събрах сили :D и го смених.Моя Вулкан (единият) е на 6-7000 проектила това му е разглобяването за 2 години.При мен се беше получило едни младежи се бяха мъчили да вкарат слъга на обратно в цевта;).

При мен многократно са вкарвани по няколко слъга в цевта от приятели и ги избивам наобратно, най-вероятно това е допринесло.

П.П Някой знае ли дали тампоните за изстрелване почистват цевта? Моята я чистя на 300-400 слъга. Ако изстрелвам по 5 тампона на 100-200 слъга дали ще има ефект?

Последна промяна:
Чистят , но дали я почистват изцяло един Господ знае! Тампонът беше доста мръсен след изстрела.

Чашка 5,53, след нея тампон напоен с капка балистол и стреляш. После 2 сухи по същия начин.

Цевта за да стреля и групира добре, трябва да е омазана с олово. След почистване, трябва да минат през нея поне 10-15 проектила за да започне да групира пак добре. Моята цев, колкото и срамно да е...още не съм я чистил откак взех пушката от Павката (вече 2 години) ...тя си стреля прекрасно. И на предният ми CZ я почиствах на 1500-2000 проектила, и то от хорски срам, а не защото разваляше групите. Това по-горе (по мое мнение) важи за цевите на CZ, а при цевите на Щаер е друга бира... :pardon:

Последна промяна:
Цевта за да стреля и групира добре, трябва да е омазана с олово. След почистване, трябва да минат през нея поне 10-15 проектила за да започне да групира пак добре. Моята цев, колкото и срамно да е...още не съм я чистил откак взех пушката от Павката (вече 2 години) ...тя си стреля прекрасно. И на предният ми CZ я почиствах на 1500-2000 проектила, и то от хорски срам, а не защото разваляше групите. Това по-горе (по мое мнение) важи за цевите на CZ, а при цевите на Щаер е друга бира... :pardon:
Ако имаш впредвид Виксена да, не е капризен откъм чистота цев, Вулкана иска чистене. В 25 кал. по-рядко, в 22 и 30 кал. малко по-често. В 30 кал. го правя на всеки 150,200 слъга. Инак влошава групата.

При мен многократно са вкарвани по няколко слъга в цевта от приятели и ги избивам наобратно, най-вероятно това е допринесло.

П.П Някой знае ли дали тампоните за изстрелване почистват цевта? Моята я чистя на 300-400 слъга. Ако изстрелвам по 5 тампона на 100-200 слъга дали ще има ефект?
Кала, чисти си я както взе да го правиш след като вкарахме Нигрина в играта, тоест на 300-350 изстрела ( или с други думи след стрелби). Заради високите скорости с които стреляме и дългата контактна площ на слъга остават тези петна по цевите от оловото , тампонче или чашка мисля че няма да ги изчистят ( нищо против мнението на Пеко ) . Кала, стреляй следващият път до влошаване на групата ( 300-400 изстрела ) и пробвай метода на Пеко, ще видим как ще се отрази това. :)

Аз пръскам със силиконов спрей когато отварям кутията за първи път. След това разклащам добре кутията със слъгове. За съжаление не съм изтрелял повече от 80-100 слъга и нямам още наблюдение кое как се отразява на пушката.

Пускам кордата. Слагам парцалчето. Пръскам вътре в цевта с обезмаслител.
След което издърпвам кордата - да обере.
На втората корда слагам ново парцалче, което излиза сухо и чисто.
И Вулканът е готов за нови подвизи.

Back
Нагоре